tag:blogger.com,1999:blog-1950705132954280465.post7776342536038464453..comments2024-02-26T00:08:28.567+01:00Comments on Weg naar zelfvoorziening: Recept: Veganistische ChocoladecakeMaia- Weg naar Zelfvoorzieninghttp://www.blogger.com/profile/18091451992950704668noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1950705132954280465.post-14416014116799894432014-08-03T03:35:13.217+02:002014-08-03T03:35:13.217+02:00Je baksel gaat licht naar zeep smaken als je bakin...Je baksel gaat licht naar zeep smaken als je baking soda zonder een 'zuurtje' gebruikt.<br />Ik heb vroeger vegan gegeten en veel vegan gebakken. Ik gebruikte meestal sojamelk bij het bakken. Ken je Dreena Burton? Zij heeft heel lekkere vegan recepten en haar browniiesreceot vind ik helemaal super.Yelena Yelihttps://www.blogger.com/profile/03543579737173969076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950705132954280465.post-64309242648395742212014-08-02T20:41:17.414+02:002014-08-02T20:41:17.414+02:00Dat ziet er lekker uit. Ik sla het recept op en ga...Dat ziet er lekker uit. Ik sla het recept op en ga het binnenkort uitproberen. Dank je wel!Christinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950705132954280465.post-89321180481771717322014-08-02T18:58:29.094+02:002014-08-02T18:58:29.094+02:00Dat ziet er heerlijk uit!Dat ziet er heerlijk uit!Eurootjehttp://eurominderen.blogse.nl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950705132954280465.post-67413209327870735732014-08-02T18:33:15.892+02:002014-08-02T18:33:15.892+02:00Vergat nog te zeggen dat je als je geen zuur gebru...Vergat nog te zeggen dat je als je geen zuur gebruikt bij`baking soda je een lichte gaslucht ruikt. Ik gebruik meestal wat van beiden dat geeft een nog beter resultaat.Lothttps://www.blogger.com/profile/00312919253776311699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950705132954280465.post-24425664808936001972014-08-02T18:14:07.337+02:002014-08-02T18:14:07.337+02:00Lily wat betreft de baking soda en bakpoeder is er...Lily wat betreft de baking soda en bakpoeder is er wel degelijk verschil. Bij bakpoeder is al een zuur toegevoegd, bij baking soda niet en daarbij moet je dus altijd een zuur gebruiken. Iers sodabrood wordt daarom met karnemelk gekneed. Lothttps://www.blogger.com/profile/00312919253776311699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950705132954280465.post-73830702318648533372014-08-02T15:20:54.344+02:002014-08-02T15:20:54.344+02:00@ Lot: haha blok beton! Nou, ik heb heel wat gepro...@ Lot: haha blok beton! Nou, ik heb heel wat geprobeerd aan variaties met dit recept maar een blok beton heb ik er nog niet van kunnen maken. Met custard wordt het wat meer kleverig en brownie-achtig. Daarnaast heeft mijn vriend er niets op tegen als de cake wat steviger is ipv. erg fluffie, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Door de cake een paar dagen (in de koelkast) te laten staan wordt de cake wat compacter, maar vers vind ik hem vrij luchtig. Overigens (misschien een belangrijke toevoeging) gebruik ik bakpoeder ipv baking soda (volgens mijn tante is dat loten-om-oud-ijzer) en vind ik de olie en azijn (in welke vorm dan ook) sinds de tweede keer dat ik het maakte totaal overbodig.<br /><br />Groetjes LilyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950705132954280465.post-47202061156685627062014-08-02T14:32:28.591+02:002014-08-02T14:32:28.591+02:00Dat is een goed idee Lily als er dan geen suiker i...Dat is een goed idee Lily als er dan geen suiker inhoeft.<br /><br />At ooit eens een veganchocotaart bij kennissen maar dat was een blok beton, niet weg te krijgen.Lothttps://www.blogger.com/profile/00312919253776311699noreply@blogger.com