Goedkope weekmenu's

Hieronder staan een aantal goedkope weekmenu's. Deze menu's heb ik niet zelf verzonnen maar ooit in de mail gekregen toen ik nog lid was van de Low Budget Keuken via de msn groepen.
Ik heb overwogen of ik het recht heb om dit online te zetten, maar ik denk dat de bedenker van deze menu's ze juist gemaakt heeft om te delen. 

Ik denk dat dit zeer handig kan zijn voor mensen die beginnen met bezuinigen. Mede daarom wil ik het hier met jullie delen. Ik heb alle menu's doorgenomen,ze achter elkaar gezet, alle lettertypes en de opmaak aangepast. De prijzen zijn van 2007/2008 deze heb ik zo gelaten.

De menu's zijn voor vier personen, voor een bedrag van € 20,- tot  € 25,- per week.

Op deze pagina staat slechts een deel van de menu's, voor de liefhebber heb ik ook een PDF beschikbaar van alle menu's. Dit document bevat ongeveer 52 verschillende weekmenu's met recepten, voor het hele jaar door. Als je interesse hebt in dit document dan kan je dat hier vinden.
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boodschappenlijst week 24

Uien
0,69
.
Eieren
0,95

Tomaten
0,69

Slagroom
0,45

6 preien
1,19

Komkommer
0,49

1 wit brood
0,37

IJsbergsla
0,69

Aardappelen
1,25

1 bloemkool
1,29

Crème fraîche
0,49

Koolvisfilets
1,29

Magere yoghurt
0,35

8 stronkjes witlof
0,98

Augurken (zoetzuur)
0,49

Zoet/zure zilveruitjes
0,39

1 appel
0,25
.
1 banaan
0,30

Macaroni
0,15

Koriander
0,89

Vermicelli
0,15

1 pond gehakt
1,35

Geraspte kaas
0,89

1 pakje bladerdeeg
0,69

2 rode Spaanse pepers
0,50

1 blikje tonijn in olie
0,72

Italiaanse roerbakgroente
0,89

1 klein blikje tomaten puree
0,07

1 zakje gehakt kruiden (Stroganoff of Italiaans).
0,89



Maandag: Hartige taart.

Benodigdheden: ·
1 pakje bladerdeeg
3 eieren
geraspte kaas
slagroom
Italiaanse roerbakgroente
250 gr gehakt
zakje gehakt kruiden (Stroganoff of Italiaans).

Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
Rul het gehakt en voeg de gehakt kruiden en de Italiaanse roerbakgroente toe en bak deze even mee.
Vet de springvorm in, verdeel het bladerdeeg gelijkmatig en vul het geheel met het gehaktmengsel.
Mix de eieren met de slagroom en verdeel dit over het mengsel strooi er wat geraspte kaas over heen en bak het ten slotte gaar in de oven in zo' n 40 minuten.




Dinsdag: Pasta met knoflook en eiergratin en tomatensalade.

Benodigdheden:
400 gr macaroni
6 eieren
4 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels Parmezaanse kaas
6 eetlepels olijfolie
2 rode Spaanse peper in stukjes
4 teentjes knoflook in plakjes
Veel koriander
versgemalen peper
Tomaten
uien.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Kook intussen de eieren in ± 7 minuten bijna hard, ·laat ze schrikken en pel ze.
Halveer de eieren, wip de dooiers eruit en prak die fijn.
Roer de crème fraîche en de Parmezaanse kaas erdoor en vul hiermee de holten van de eiwitten.
Verwarm de grill op de hoogste stand voor.
Verhit de olie in een koekenpan, bak hierin de Spaanse peper ± 3 minuten en schep ze uit de pan.
Bak in het bakvet het knoflook in ± 2 minuten goudbruin en roer er de koriander door.
Giet de pasta af, schep de knoflookolie en de Spaanse peper erdoor, verdeel dit over 2 borden en maal er peper boven.
Gratineer de eieren vlak onder de grill ± 1 minuut en leg ze op de pasta.
Snij voor de tomatensalade de tomaten in plakjes, de uien in niet al te fijne stukjes en vermeng deze met de olie en wat azijn.
(Voor de liefhebber: je kunt bij de salade ook verse knoflook voegen en deze even laten intrekken alvorens het te serveren).


Woensdag: Gegratineerde witlof met gehakt.

Benodigdheden:
8 stronkjes witlof
250 gr gehakt
1 eetlepel room
100 g geraspte kaas
2 cl (olijf)olie
peper
(kruiden)zout
25 g bloem
3 dl melk (halfvol)
nootmuskaat
4 eetlepels olie

Maak het witlof schoon en stoom het gaar, Bewaar het stoomvocht voor de saus
Rul het gehakt met wat gehaktkruiden gaar.
Maak een bechamelsaus: verhit de olie en roer er de bloem door.
Laat dit mengsel gedurende twee minuten zachtjes pruttelen.
Voeg, onder voortdurend roeren, melk en het stoomvocht van het witlof toe. Laat nog minstens 10 minuten zachtjes doorkoken.
Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Leg de gare witlof in een in geoliede ovenschotel.
Leg het gehakt op het witlof, giet de bechamelsaus erover heen, bestrooi met de kaas en laat het geheel gratineren in een voorverwarmde oven op 180°C.



Donderdag: Aardappelen in zomerjurk

Benodigdheden:
6 aardappelen
1 krop ijsbergsla
0.5 komkommer
1 bloemkool
8 augurkjes (zoetzuur)
1 dl yoghurt (mager)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel kervel (fijngehakt)
kruidenzout

Schrob de aardappelen schoon en stoom ze gaar in de schil.
Laat ze vervolgens afkoelen.
Blancheer de bloemkool en laat ze afkoelen.
Meng de yoghurt, het citroensap en de kervel tot een yoghurtsausje.
Kruid bij met kruidenzout.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Pel de aardappelen en snij ze in blokjes.
Snij de komkommer in zeer dunne schijfjes.
Snij de ijsbergsla in reepjes.
Snij de augurkjes fijn.
Meng de aardappelen met de groenten en serveer de saus apart.


Vrijdag: Gebakken Koolvis met zoetzure saus

Benodigdheden: ·
600 gram koolvisfilets
2 teentjes knoflook
ca 4 eetlepels bloem
peper, zout
25 gram boter
2 eetlepels olijfolie
100 gram kleine zoetzure zilveruitjes
1.5 deciliter curry ketchup
2 eetlepels fijngehakte koriander of bieslook.

Pel en snipper de teentjes knoflook.
Spoel de koolvisfilet af onder de koude kraan en dep ze droog.
Bestrooi de visfilet vlak voordat u ze bakt met bloem, wat zout en peper.
Verhit de boter met de olijfolie in een ruime koekenpan.
Bak de koolvisfilet in het hete vet bruin en gaar (ca 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).
Voeg de zilveruitjes en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee.
Neem de stukken vis uit de pan en houd ze even warm.
Voeg de curry ketchup, 3 eetlepels water en de koriander of de bieslook aan de zilveruitjes in de pan toe en roer alles goed door elkaar.
Schep de saus over de vis.

Lekker met maïskorrels en gebakken aardappeltjes.



Zaterdag: Preisoep met kaas

Benodigdheden: ·
6 preien
300 gram aardappelen
1½ liter bouillon
1 klein blikje tomatenpuree
50 gram vermicelli (kan weggelaten worden)
boter
geraspte kaas
zout en peper

De groenten schoonmaken en in stukjes snijden (het witte deel van enkele preien apart houden en dit in boter stoven; dit is echter niet noodzakelijk, men kan ook alles ineens koken).
De groenten 45 minuten in de bouillon laten koken. De soep door een zeef wrijven of pureren met de staafmixer. De tomatenpuree, de vermicelli (naar keuze dus) en het eventueel in boter gestoofde preiwit toevoegen en nog 10 minuten laten koken.
Opdienen met geraspte kaas en een stokbroodje.


Zondag: Tonijnsandwich in folie

Benodigdheden:
1 blik tonijn in olie
1 appel
1 ui
enkele zure augurken
1 banaan
1 theelepel citroensap
2 eetlepels gehakte peterselie
zout en peper
12 sneden witbrood om te roosteren
2 eetlepels boter of margarine

Laat de tonijn in een zeef uitdruipen en bewaar de olie.
Schil en rasp de appel op een grove rasp.
Schil en hak de ui.
Snij de augurkjes klein.
Maak de banaan met een vork fijn en ver meng hem onmiddellijk met het citroensap en de geraspte appel.
Verdeel de tonijn met een vork in kleine stukjes en vermeng deze met de geraspte appel, de fijn gemaakte banaan, gehakte ui, stukjes augurk, de peterselie, het zout en de peper.
De sneden brood besmeren met boter of margarine en 6 sneden beleggen met het tonijnmengsel.
De andere sneden op de tonijnvulling leggen.
Smeer zes stukken aluminiumfolie met de tonijnolie in, pak de sandwiches erin en grill ze 5 minuten aan beide kanten op een houtskoolvuur.
Daarna de sandwiches voorzichtig uitpakken en nog 1 minuut aan beide kanten grillen.
Serveer met tomatensla of kropsla. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Boodschappenlijst week 25

Rijst
0,35

Eieren
0,95

Bloemkool
0,77

Courgette
0,79

Pond gehakt
1,89

Peterselie
0,69

Aardappelen
2,09

Koolvisfilets
1,29

Ontbijtspek rond
0,59

500 gr, wortelen
0,69

2 bolletjes mozzarella van 125.gr
1,30

IJsbergsla
0,49

Chinese kool
0,89

Geraspte kaas
0,89

1 chilipepertje
0,20

400.gr komijnekaas
2,49

Blik perzikschijfjes
0,69

1 blikje kalfsragout
0,99

3 blikjes gepelde tomaten
0,57

1 zakje gehaktmix paprika
0,69

Diepvries bladerdeeg
0,69



Maandag: Bloemkool a la pizzaiola met gekookte aardappelen en koolvisfilet

Benodigdheden: ·
1 bloemkool
een handvol olijven
1 doos gepelde tomaten in blokjes
kappertjes
olijfolie
zout
1 chilipepertje
2 teentjes knoflook
oregano
aardappelen
koolvisfilets.

Schil, was en kook de aardappelen met wat zout gaar
Kook de bloemkool gaar, giet af en verdeel ze in roosjes.
Kruid de koolvisfilets met wat viskruiden en bak deze op een laag vuurtje totdat ze een krokant korstje krijgen.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan.
Fruit hierin de fijngesnipperde knoflook en chilipepertje (zonder zaadjes).
Voeg de tomaten toe, en laat ca. 15 - 20 minuten koken tot het vocht verdampt is.
Voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat nog 5 minuten koken.
Bestrooi het geheel ten slotte met veel oregano.
(Voor de liefhebbers is het ook lekker om er wat kappertjes en ontpitte olijven aan toe te voegen en deze even mee te laten koken).



Dinsdag: Rijsttaart met tomaten en mozzarella

Benodigdheden:
300 gr rijst
2 blikjes gepelde tomaten
50 gr geraspte kaas of parmezaan
2 bolletjes mozzarella van 125 gr
1 ui
3 eetlepels olijfolie
basilicum
oregano
zout.

Snipper de ui fijn en fruit hem in de olie.
Voeg tomaten(gemaakt tot een puree), zout en oregano toe.
Laat 10 minuten sudderen.
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Meng de rijst met de parmezaan, 2/3 van de tomatensaus en de basilicum.
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Schep er de helft van de rijst in.
Druk goed aan.
Snijd 1 mozzarellabolletje in schijfjes.
Leg de helft ervan op de rijst.
Bedek met de andere helft van de rijst. Druk goed aan.
Voeg de rest van de tomatensaus toe.
Eindig met de rest van de mozzarella in blokjes.
Bak 20 minuten in een oven van 200°C.


Woensdag: spekpannenkoek met kalfsragout en perzik

Benodigdheden:
Blik perzikschijfjes
2 kleine uitjes, gesnipperd
2 tl kerriepoeder
1 blik kalfsragout
200 g ontbijtspek(plakjes)
40 g margarine
8 takjes peterselie.

Maak het beslag.
Perzikschijfjes uit laten lekken.
Kerriepoeder door de ragout roeren.
Ontbijtspek in reepjes snijden.
In een pan wat boter verhitten en de ontbijtspekreepjes al omscheppend 2 minuten bakken.
Ui toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken.
Op zacht vuur de ragout verwarmen.
Helft van het mengsel uit de pan scheppen.
Helft van het beslag in de pan schenken en de pannenkoek bruin en gaar bakken.
Zo ook de tweede pannenkoek bakken.
Op de eerste pannenkoek de ragout scheppen en de perzik erover verdelen.
Tweede pannenkoek erop leggen en garneren met peterselie.
Lekker met een salade erbij.

Basisrecept pannenkoeken:
180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout

Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.


Donderdag: knoflookaardappel-courgetteschotel

Benodigdheden:
Aardappelen +/- 4 pp.
30 gr. boter
5 teentjes knoflook
1 ui
3 el olie
1 ei
1dl.Room
1dl.Melk
geraspte kaas
courgette
zout en peper
Peterselie

Kook de aardappels gaar, en snijd ze plakken. Maak de ui schoon, en maak hem klein.
Schil de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in olie.
Vet een ovenschaal in.
Meng het ui-knoflook mengsel met de aardappelschijfjes. Maak om en om laagjes aardappel en courgette, en bestrooi elke laag met kaas, peterselie en zout. Klop het ei los met de room en de melk.
Voeg wat peper en zout toe. Schenk dit over de ovenschotel.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Bak de gratin in 40 lekker goudbruin.


Vrijdag: Aardappel-koolpotje

Benodigdheden: ·
400 gr. gesneden Chinese kool
400 gr. voorgekookte aardappelschijfjes
400 gr. komijnekaas in blokjes
50 gr. paneermeel
15 gr. boter
50.Gr. geraspte kaas

Snij de aardappelen in schijfjes en kook ze even voor.
Kook de kool gedurende 5 min.
Laat ze goed uitlekken schep de kaas er door.
Doe het mengsel in een beboterde ovenschaal, en verdeel er de aardappelschijfjes over.
Meng paneermeel en geraspte kaas door elkaar en strooi dat over de aardappelschijfjes.
Leg hier en daar een klontje boter.
Plaats ca 30 min. In een voorverwarmde oven van 175C, tot het een mooi bruin korstje heeft.



Zaterdag: Oranje Soep (onder een dakje)

Benodigdheden:
500 gr. wortelen, grof geraspt
1 grote ui, fijngesneden
35 gr. boter/margarine
2 el. Geraspte gemberwortel, (of wat gemberpoeder)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 l. groentebouillon, (tablet)
Zout/peper
1 ei, losgeklopt
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
4 ovenvaste soepkommen

Boter smelten.
Ui, wortel, gember en knoflook hierin ± 5 min. Zachtjes bakken.
Bouillon er bij schenken, soep aan de kook brengen en afgedekt ± 20 min. Zachtjes laten koken.
Soep pureren en op smaak brengen met zout/peper.
Laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten. 30 min. Voor het serveren.
Oven voorverwarmen op 225°C.
Soep iets verwarmen (maar niet te heet maken) en over soepkommen verdelen.
Randen van de kommen nat maken met water.
Elk plakje bladerdeeg iets uitrollen en de deegplakjes over de soepkommen leggen.
Randen goed aandrukken.
Deeg bestrijken met het ei en met wat (zwarte) peper bestrooien.
Soepkommen ± 15 min. In het midden van de oven zetten tot het deeg lichtbruin en krokant gebakken is.


Zondag: stoof sla met balletjes gehakt en aardappelpuree

Benodigdheden: ·
1 krop ijsbergsla
1 pond gehakt
1 ei
1 zakje gehaktmix paprika
een klontje boter ( 50 gram)of naar behoefte
aardappelen.

Bereid het gehakt met de kruiden en het ei.
Maak er kleine balletjes van (iets kleiner dan bitterballen).
Smelt de boter en bak daar de gehaktballen in, snijd ondertussen de sla in smalle reepjes.
Als de gehaktballen gaar zijn deze even op een bord bewaren.
Doe vervolgens de sla even in de boter van de gehaktballen roer dat even door tot het begint te slinken (hooguit 2 minuten).
Serveer het geheel met aardappelpuree.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Boodschappenlijst week 26:

Rijst
0,35

Room
0,45

Spinazie
0,39

2x stokbrood
0,34

500 gr. gehakt
1,89

2 dozen eieren
1,90

Bouillonblokjes
0,35

Bakje champignons
0,69

6 stengels bleekselderij
0,99

Spaghetti
0,15

Soepgroente
0,49

Vermicelli
0,15

22 gr. kipfilet
1,40

Klein blikje ananas
0,69

75 gr. geraspte kaas
0,59

Blikje gepelde tomaten
0,19

100 gr. Chorizo (stukje worst)
1,29

3 uien
0,25

Peterselie
0,69

2 courgettes
1,50

1 rode paprika
0,65

2 vleestomaten
0,50

1 kleine aubergine
0,89

1 kilo aardappelen
1,25

1 klein rood pepertje
0,25

1 flinke Chinese kool
0,89



Maandag: Eva Longoria’s citroen pasta

Benodigdheden: ·120 ml room
120 ml runderbouillon
120 ml citroensap
400 gram spaghetti

Breng de room en de bouillon aan de kook in een pan en laat het doorkoken totdat de helft van het vocht is ingedampt.
Voeg de citroensap toe en laat de saus zachtjes doorkoken.
Kook in een andere pan de pasta beetgaar.
Giet de pasta af en voeg het in de andere pan bij de saus.
Haal de pan van het vuur en laat de pasta weken in de saus.
Na 10 minuten weken is de pasta klaar om geserveerd te worden!



Dinsdag: Griekse aubergines met eieren

Benodigdheden
1 kleine aubergine
2 gepelde, ontpitte en in stukken gesneden vleestomaten
1 kleine fijngehakte ui
1 eetlepel peterselie
2 theelepels zout
fijngemalen zwarte peper
1 1/4 dl olie
8 eieren
1/2 theelepel in 2 theelepel water geweekte saffraan

Prik de aubergine aan een vork, houd hem boven een warmtebron, schil hem en snijd hem in blokjes. Meng de aubergine, 1 theelepel zout, peper, ui en peterselie door elkaar.
Fruit dit alles in een gedeelte van de olie tot het gaar is. Prak de massa met een vork mooi glad en houd het warm. Klop de eieren met de tweede theelepel zout en de saffraan goed los.
Verhit de rest van de olie in een grote omeletpan en bak ze tot ze gestold zijn. Bak ook heel even de andere kant. Doe de omelet op een verwarmde schaal. Schep de auberginemoes op de andere helft en klap de omelet dicht.
Serveer onmiddellijk.


Woensdag: Gebakken Chinese kool met witte rijst.

Benodigdheden
1 flinke schoongemaakte en in fijne reepjes gesneden Chinese kool
2 courgettes
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook uit de knijper
1 klein rood pepertje, schoongemaakt, van zaad ontdaan en fijngehakt
1 schoongemaakte rode paprika, van zaad ontdaan en in kleine stukjes
1-2 eetlepels lichte sojasaus
zout
witte peper uit de molen
1 theelepel olie

Kook de rijst.
Laat de gewassen reepjes kool zeer goed uitlekken.
Er mag geen water aan de kool blijven hangen.
Snijd van de gewassen courgettes in de lengte schillen af waaraan nog ± 1/2 cm wit vruchtvlees zit.
Snijd er dunne reepjes van en halveer ze, zodat u mooie dunne repen krijgt.
Doe de rest van het vruchtvlees en het zaad weg.
Verhit de olie in de wok en laat de knoflook even bakken, zodat de olie gaat geuren.
Doe er de kool in en bak al omscheppend 1-2 minuten tot de kool geslonken is.
Voeg de paprika, peper en courgette toe en bak nog 3 minuten.
Breng op smaak met sojasaus, zout, peper en wat sesamolie.



Donderdag: Spinazietortilla

Benodigdheden: ·100 g chorizo (worst stukje)
450 g in schijven gesneden aardappelen
1 zak panklare spinazie (300 g)
4 eieren
75 g geraspte belegen kaas


Chorizo in stukjes snijden.
In grote koekenpan met antiaanbaklaag chorizo in ca. 2 minuten uitbakken.
Aardappeltjes toevoegen en ca. 6 minuten roerbakken.
Intussen in pan met bodempje water spinazie in ca. 2-3 minuten laten slinken.
In zeef laten uitlekken en zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
Spinazie grof hakken en door aardappeltjes scheppen.
In kom eieren los kloppen met kaas en over aardappel schenken.
Ei afgedekt in 4-5 minuten laten stollen.


Vrijdag: Zomerse eenpansmaaltijd.

Benodigdheden:
1 ui
6 stengels bleekselderij
200 gram kipfilet
250 gram champignons
2 schijven ananas
150 gram ongekookte rijst
1 tl olie.

Snipper de ui en snijd de kipfilet in blokjes,de bleekselderij in plakjes en de champignons in plakjes.
(Wok)olie verwarmen en de ui erin fruiten samen met de plakjes bleekselderij.
Dan de kip toevoegen en meebakken.
Tot slot de champignons en de stukjes ananas toevoegen en alles goed door verwarmen.
De rijst koken zoals staat aangegeven.
Laten drogen en dan toevoegen aan de saus.
Alles weer goed doorroeren en verwarmen en dan serveren.


Zaterdag: Snelle tomaten soep

Benodigdheden:
Bouillonblokjes
blikje gepelde tomaten
soepgroente
vermicelli

doe de bouillonblokjes in en pan met water en breng dit aan de kook.
Zet het vuur vervolgens laag en voeg de in stukjes gesneden gepelde tomaten,het sap,de soepgroente en de vermicelli toe.
Laat het geheel gaar worden en serveer het met wat stokbrood.
(Als het budget het toelaat is het ook lekker om er wat vlees,kip of balletjes gehakt aan de soep toe te voegen.)



Zondag: Turkse Kofta

Benodigdheden:
500 gr gehakt
1 ui
3 eierdooiers
0.3 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
1 teentje knoflook uit de knijper
8 houten satéstokjes.

Leg de satéstokjes den half uur van tevoren in water.

Snipper de ui heel fijn.
Doe het gehakt, de eierdooiers, ui, zout, peper, kaneel en het komijn- poeder in een kom.
Pers de knoflook erboven uit.
Kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties (twee per persoon) en kneed het als worstjes om de satéstokjes.
Laat het gehakt onder de grill of op de barbecue gaar worden.
Serveer het geheel met wat rijst of brood. 

22 opmerkingen:

  1. Weet je dat er nog steeds een club is met goedkope weekmenu's? Heel handig om daar lid te zijn. En ken je Rob's budgetmenu's? Kan jejeop abonneren en dan krijg je elke week menu's aangepast op de diverse reclame's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nog lang lid gebleven maar ik mis het niet meer nu. Ik kijk soms wel op websites voor inspiratie. Ik zal eens kijken op Rob's budgetmenu's, ziet er leuk uit!

      Verwijderen
    2. Ik doe er verder ook niets moet ik zeggen op die club. Ik lees er alleen af en toe en kom soms toch nog dingen tegen dat ik denk: 'Oh ja, goed idee".

      Verwijderen
    3. Klopt dat ken ik, en dan gebruik ik het idee achter het recept naar eigen smaak :)
      Maar inspiratie is goed voor de geest, zo blijf je nieuwe dingen ontdekken!

      Verwijderen
    4. De webiste van Rob lijkt niet meer te bestaan.

      Verwijderen
    5. even googelen leert mij dat Rob in oktober 2013 is overleden en dat met behulp van zijn vrouw de website daarna nog is voortgezet in 2014. Inmiddels lijkt de site inderdaad in zijn geheel uit de lucht te zijn.
      Jammer!

      Verwijderen
  2. Ik ken die club ook :-). Vroeger hield ik daar een kasboek bij, maar nu al maanden niet meer. Ik kom er nog maar zelden. Rob's budgetmenu ken ik ook en dat vind ik prettiger.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Ik denk dat veel van ons op veel dezelfde websites komen :)
      Ik vind de website van Rob's budgetmenu ook erg leuk.

      Verwijderen
  3. Ik dacht ga eens opzoek naar de website van Rob, open ik de website zie ik dat de beste man overleden is!
    Veel te jong.

    Ik had hierdoor meteen een relatieviering momentje, even om je heen kijken wat is nou echt belangrijk in het leven.

    Roel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze goedkope recepten lijken me erg lekker! de courgetteschotel en oranjesoep ga ik zeker proberen.
    Alleen de prijzen zijn lang niet haalbaar wanneer je beetje verantwoord/duurzaam probeert te kopen.
    Desalnietteplus... Bedankt! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Even nieuwsgierig, waar koop je 400 gr spaghetti voor 15 ct, of maak je deze zelf?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoals boven vermeld, de prijzen zijn van 2007/2008. Veel dingen waren toen goedkoper. Spaghetti van AH Basic koop je momenteel voor € 0.69 per kg.

      Verwijderen
  6. Reacties
    1. Zeker, stuur je mij even een mailtje?
      Email adres staat hier bovenaan :)

      Verwijderen
  7. Ik heb uw mailtje perongeluk weg gegooid 😓

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi met Jessie,mag ik ook die menu van je ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk, stuur even een mailtje naar wegnaarzelfvoorziening@gmail.com en dan stuur ik het je toe!

      Verwijderen
  9. KUN jij tips geven welke producten in Duitsland voordeliger zijn dan in Nederland en bij welke winkels ik die het best kan halen? Ik winkel momenteel veel bij Aldi
    , Lidl en de marktkauf.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eigenlijk is bijna alles goedkoper in Duitsland. Wat niet goedkoper is: koffie, rozijnen, sambal/ ketjap/ asia producten, rijst, pindakaas.

      Verder is het een beetje zoals in Nederland, duurdere winkels hebben B- of C-merken die net zo voordelig zijn als bij de goedkoper winkels.

      Verwijderen
    2. waar woon je ergens aan de grens?
      ik ga heel vaak naar een boekenwinkel, alles vers van het land en nog belangrijker GOEDKOOP.

      Verwijderen
  10. Ik heb u een mail gestuurd omdat ik ook met menu's wil werken en graag uw menu's als voorbeeld zou willen
    Wij krijgen vanuit de Insteling waar ik woon 5 € per dag voor ontbijt lunch avond eten en tussen doortje etc

    BeantwoordenVerwijderen