zondag 1 november 2015

Zwangerschapskleding

Ik neem mij nog zo voor om niets te kopen, maar het lukt nog niet helemaal. De laatste tijd zitten mijn broeken niet helemaal lekker meer. Ik heb nog geen echte zwangerschapsbuik maar vooral vanaf het eind van de middag een opgezette buik waardoor het lijkt alsof ik minstens 7 maanden zwanger ben van een tweeling. En mijn broeken knellen dan erg, wat natuurlijk heel oncomfortabel is.

Zodoende bedacht ik mij dat ik mijn kleding waarschijnlijk over een tijdje binnenkort niet meer aan kan, en ik besloot online eens te kijken naar zwangerschapskleding. Nieuw vind ik het vrij duur, zeker als je rekent dat het slechts voor een paar maanden is en je wil toch een beetje afwisseling (vooral omdat ik natuurlijk ook naar mijn werk moet, het kan mij eigenlijk niet zo veel schelen). Je hebt al snel twee broeken, twee a drie shirts met lange mouwen en een trui nodig, die paar kledingstukken kosten nieuw makkelijk rond de € 100,- en dat vind ik heel veel geld!

Maar wat dan? Tweedehands is altijd favoriet hier, ik ken (helaas) niemand van wie ik wat kon overnemen en ik besloot op eb.ay te kijken. Ik had eerlijk gezegd nog nooit tweedehands kleding gekocht die ik niet vooraf gezien en gepast had, dus dat vond ik spannend. Maar de prijzen zijn een stuk beter dan die van nieuwe kleding, bovendien spreekt het hergebruik-aspect mij aan.

Ik vond een pakket met kleding in mijn maat, van in totaal 25 kledingstukken. Ik bood erop en 'won'  het pakket, ik kocht het voor € 42,-. Het pakket bevat de volgende kledingstukken:


6 T-shirts met korte mouw
5 T-shirts met lange mouw
2 Truien
2 Tunieken van dikkere/ wollige stof
2 blauwe spijkerbroeken
1 donkergroene spijkerbroek
1 vrije tijds broek
3 stofbroeken ( wit, zwart, taupe)
1 Hemdje
1 buikband
1 jurkje

Ik heb het inmiddels gekregen en ik ben eigenlijk heel tevreden. Ik pas alles op 1 shirtje na, maar die vond ik toch niet zo mooi dus dat komt goed uit. Van de 25 kledingstukken vind ik er 6 echt heel erg leuk, en de rest 'gewoon' leuk. Er zijn twee dingen niet zo leuk, dat ene shirtje wat ik niet paste en het jurkje vind ik ook nogal vreemd, er lijkt geen vorm in te zitten. Misschien dat het mooier staat met een flinke buik, anders heb ik een lekker nachthemd :)

Het is wel veel kleding, maar juist omdat ik mij ook nog regelmatig in het openbaar moet vertonen is het fijn om niet elke dag dezelfde kleding te dragen. Bovendien, alles wat nog mooi is nadat ik het niet meer nodig heb is vast nog wel een ander mee blij te maken. Ik verwacht ook dat ik voorlopig niet veel extra nodig heb, het lijkt mij dat ik met mijn eigen vesten erbij zeker een hoop leuke combinaties kan maken. Een ding is zeker, die broeken zijn momenteel een stuk comfortabeler dan mijn eigen broeken! Ik ben benieuwd, vanaf wanneer droeg jij zwangerschapskleding?

22 opmerkingen:

  1. Dat is echt een goede koop!
    Ik moest beide zwangerschappen heel snel zwangerschapskleding dragen. Niet dat mijn buik meteen zo groot was, maar mijn taille was snel weg en ik heb een nogal smal middel. Destijds waren er veel spijkerbroeken met elastiek, dat scheelde. En bij de tweede zwangerschao kon ik het eea lenen. Later nog wat gekocht maar bij de tweede zwangerschap had ik op het laatst echt een enorme buik. Toen heb ik van een nicht van me een grotere maat zwangerschapskleding geleend. Gelukkig had ik na de zwangerschappen heel snel mijn figuur weer terug en bleven er geen kilo's aanplakken. Ik was 15 en 18 kilo aangekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wanneer ik die ging dragen ben ik vergeten, wel wat ik ongeveer droeg: 2 broeken zwart en blauw en 2 soort tunieken,als ik nu de foto's zie waren ze vreselijk. Eind 70-er jaren was er ook niet veel te koop en zeker niet tweedehands en bovendien liet je toen die buik niet zo erg zien, zeker geen strakke t-shirts of zo.
    Wel kreeg ik van een vriendin die 3 maanden verder was 2 jurken en een jas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zat laatst in mijn fotoalbum te kijken en zag mijn moeder in jaren 80 zwangerschapsjurken, het was net of ze zich in een gordijn gewikkeld had :) Niet echt modieus toen, gelukkig is dat nu iets beter.

      Verwijderen
  3. Fijn, hopelijk kan je ermee vooruit tot het einde aan toe!

    Die zwangerschapsbroeken met van die banden bovenaan pas ik na de 25 weken nooit meer dus ik draag een legging (zwangerschapslegging of gewoon), een lang hemd of zo'n strak t-shirtjurkje dat over de buik heen valt, een lange tuniek en een vest. Behalve één legging heb ik eigenlijk geen specifieke zwangerschapskleding.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van de 7 broeken pas ik er nu ongeveer 4, de overige 3 hebben zoveel ruimte voor een buik dat ik denk dat ik er nooit in zal passen :) Maar dat gaat vast wel lukken :)
      Aan de kleding te zien heeft de vorige eigenares de kleding door de zwangerschap heen passend gekocht want sommige dingen hebben nu nog wat te veel buikruimte. We zullen zien of het mij ook zo vergaat ;)

      Verwijderen
  4. Voor dat geld heb je net een broek. Wat een goede koop.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat 'n goede koop! Bij mijn eerste zwnagerschap had ik een elastiekje tussen knoop en knoopsgat van mijn broeken en heb ik geen speciale kleren gekocht. In die periode waren er veel wijde tuniekjes en die pasten me tot op het eind. Bij de tweede zwangerschap droeg ik vanaf maand 4 zwangerschapskleding !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ohja.. ik nam het mij ook voor. Mijn vorige zwangerschap was al weer 7 jaar geleden en ik had NIETS meer in huis. Juist alles verkocht, het zou er toch niet meer van komen...
    Toen had ik 4 nieuwe broeken gekocht, een bloesje en een spencer. De rest waren gewoon shirts van de zeeman maar dan een maatje groter. Dit kon, omdat ik in april uitgerekend was. Mijn truien en vesten pasten in de winter allemaal nog. Het bloesje en de spencer waren voor zondag in de kerk. En ik werkte thuis als oppas dus dan maakt het niet uit wat je aan hebt toch?
    En nu... tja nu was ik zwanger geworden in april, en uitgerekend op 1 dec (ik mag nog 1 maand!) En in de zomer kon ik nog gewoon hemdjes dragen en ruime shirts. Die had ik wel. Gelukkig was het niet vaak heet zodat ik 1 geleende korte broek droeg en verder kocht ik ook 2e hands 4 spijkerbroeken. Maar ja.. toen kwam de herfst en mijn shirts met lange mouwen werden te koud én te kort/. Er moest iets overheen. Maar ik had juist vorige winter een hele boel spul nieuw gekocht maar wel getailleerd omdat mijn figuur dat eindelijk toeliet.
    Ik heb toen veel rondgekeken op marktplaats, een hoop shirts met lange mouwen en bloesjes gekocht. Maar ik heb brede schouders, lange armen maar vérder toch echt maar maat M of 40. Dus die bloesjes pasten me niet en zijn al weer verkocht. De shirts pasten mij gelukkig wel maar truien/ vesten vond ik weer lastig. Gelukkig mocht ik van manlief het verbouwfonds aanspreken en heb ik nieuw 2 truien, 2 vesten en een nette blouse (weer voor zondag) gekocht. Ik vond het vreselijk zoveel geld uit te geven... ik ben dus ook heel zuinig op de spullen!
    Ik droeg mijn broeken al vanaf week 10/12. In beide zwangerschappen. Ergens in week 20 heb ik voedingsbh's gekocht 1 omvang en 1 cupmaat groter. Ik wist dat dit de vorige keer ook juist was. En die draag ik sindsdien, want de normale bh's zijn te klein. Ik draag dus ook sinds die tijd mijn nieuwe vesten en truien.
    Ondergoed heb ik gewoon naadloze tango-slips van de Action. Die vallen vrij laag aan de voorkant en passen dus precies onder de buik.
    De voedingsbh's draag ik zeker nog wel een flinke tijd, net als de vesten. Truien denk ik niet want dat is niet handig met voeden. Ik draag straks ook gewoon weer mijn eigen vesten en normale shirts maar dan met een hemdje eronder. Vest open, shirt omhoog en hemdje naar beneden en voeden maar.
    En als het even kan stap ik snel genoeg weer over op mijn eigen spijkerbroeken.
    Ik vond het zeker moeilijk om zoveel geld uit te geven aan nieuwe dingen. Maar omdat deze 2e zwangerschap een cadeautje is bovenop de 1e van 7 jaar geleden mocht ik van manlief er wel leuk en mooi bijlopen. Zo kon ik er meer van genieten aldus de man <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is dan ook leuk! Soms moet je ook gewoon genieten als het kan!
      Ik vond het zonde omdat ik al een tijd lang geen 'gewone' kleding gekocht heb, dan koop ik liever later nieuwe kleding die ik langer aan kan dan nu zwangerschapskleding.

      Ik heb wel trouwens inmiddels al twee keer nieuwe bh's moeten kopen. De tweede is nu al weer bijna te klein. Ben zeker twee cupmaten gegroeid, de volgende die ik moet hebben wordt 80E. Ik hoop dat ik niet zo blijf groeien :)

      Verwijderen
    2. Tja dat valt niet te zeggen hoeveel je groeit. Ik heb normaal A75 mét padding omdat ik anders alsnog mijn bloesjes niet pas ;) Dus ik ga van mandarijntjes naar sinaasappels lol!

      Verwijderen
    3. Mijn cupmaat groeide ook enorm. Ik kocht sportbh's bij de HEMA. Zelfs 75F hadden ze ;-) . Zeker de moeite om te proberen. Grote maten zijn zooooo prijzig.

      Verwijderen
  7. Ik had zelf ook een buikband met klittenband om het kleiner en groter te maken. Daar heb ik heel veel aan gehad omdat ik vaak hoofdpijn had toen mijn buik zwaarder werd. Door de buikband wordt de buik ietsje opgetild waardoor het niet teveel trekt aan de banden die aan de baarmoeder vast zitten. Na de bevalling heb ik hem ook nog om gehad om mijn buik weer plat te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar had ik nog niet van gehoord, ik zal er eens naar kijken!

      Verwijderen
    2. Je hebt verschillende soorten dus informeer je zelf goed. Er zijn speciale om je onderrug te ondersteunen. Maar ook speciale apart om na de bevalling de buik weer strak te krijgen (zgn sluitband).
      Ik zelf heb steunbroekjes gebruikt. In het begin van de zwangerschap, na een tijdje paste dat niet meer natuurlijk toen heb ik een buikband aangeschaft om mijn onderrug te ondersteunen omdat ik daar klachten aan had (een band die over je buik heen komt en dat zit dus niet lekker meer als het kindje groeit). Vervolgens een buikband van anita, een brede elastieken band die onder je buik komt.
      Voor na de bevalling draag ik weer de steunbroekjes. Het helpt om de buikspieren weer op hun plek te krijgen en de baarmoeder 'rolt' niet zo in je lege buik.
      Maar dat alles is maar wat je prettig vind. Er zijn er die niets op de buik verdragen niet tijdens en niet na de bevalling. Dus kijk waar je behoefte naar hebt en bekijk revieuws of vraag tips.

      Verwijderen
  8. Ik had een zwarte yogabroek van de Action die rekte lekker mee, heb hem nu nog aan als pyama of lekker luie broek thuis. Ik heb deze zowel zeven jaar geleden als twee jaar geleden gekocht echt ideaal. Deed er wel eens een rokje over, pijpen zijn wijder dan een legging maar dat is met mijn kledingmaat ook beter ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik kocht 2 meegroeibeha's een zwarte zwangerschaplegging en een zwangerschapsspijkerbroek en 6 strech jurkjes die lekker mee groeide en omdat ze grijs zwart of blauw waren pasten ze overal op en de jurkjes heb ik nog steeds ze zijn gewoon weer terug in vorm gegaan of mijn vorm net hoe je het bekijkt. Dit is in januari 4 jaar geleden. En deed de vesten die ik had hangen in de kast gewoon aan over het jurkje of een spijkerjas.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefelciteerd met je aankopen . Ik had het één en ander zelf gemaakt destijds , onze dochter is 26 en de zoon 23, zoals rokken en een overgooier. En verder had ik een paar zwangerschapsbroeken en blouses en t shirts met lange mouwen en gewoon ruime truien . En een speciale zwangerschaps pantybroekje omdat veel last had van mijn spieren/banden . Mijn kleding van de eerste zwangerschap had ik bewaard zo van misschien komt er een 2-e kindje dan heb ik het gewoon liggen. En uiteraard speciale zwangerschaps bh's. Maar vooral vond ik het belangrijk dat de kleding lekker zat en mode acht daar heb ik me nooit echt druk om gemaakt. Want zo is iets ''in '' en zo is het weer achterhaalt.Wat ik wel belangrijk vind en vond is goede schoenen tijdens de zwangerschap omdat er veel meer belasting voor je voeten en rug bij komt .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eens, mode bestaat om mensen meer te laten kopen :) Natuurlijk is het leuk dat er voor ieder wat leuks tussenzit maar iets dragen omdat anderen dat doen heb ik nooit begrepen. Ik draag mijn kleding meestal jaren, sommige kledingstukken draag ik al meer dan 10 jaar. Kwaliteit en comfort zijn vele male belangrijker dan mode.

      Verwijderen
  11. Fijn dat je zo'n heel pakket zwangerschapskleding voor een prikkie kon krijgen! Ik kan het me niet meer zo goed herinneren wanneer ik het ging dragen. Ik droeg vaak veel elastische rokken en rekten mee.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik droeg gewoon mijn eigen kleding haha kocht op de markt zwangerschap elastiek en zette dat op mijn broeken, na de zwangerschap haalde ik het er weer af.
    Verder droeg ik er gewoon ruime tunieken overheen,

    Wat een groot pakket heb je voor die centen zeg!
    En wat je niet bevalt zet je toch gewoon weer terug op de verkoopsite ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Goede aankoop voor dat geld. Zelf was ik bij de eerste zwangerschap de eerste maanden alleen afgevallen, omdat ik niets kon verdragen. Ben toen een paar dagen in het ziekenhuis geweest. Dat heeft goed geholpen, maar ik kon daarna ook niets meer aan, ik groeide heel erg hard, bij controle bleek ik zwanger te zijn van een tweeling. Omdat ik zo snel groeide had ik geen tijd om rustig rond te kijken. Ik ben echt heel dik geweest, en heb nieuwe kleding moeten kopen, en zelf gemaakt, maar de laatste 5 weken paste ik daar ook niet meer in. Wat een gedoe, Ik was 23 kilo zwaarder geworden. Na de bevalling kon ik mijn broeken niet meer aan, ze zaten echt te strak op de heupen, in die tijd heb ik nog wel plezier gehad van mijn positie broeken, die zaten na de zwangerschap comfortabeler dan tijdens de zwangerschap, hihi, toch geen weggegooid geld geweest.
    Pas goed op jezelf en doe vooral dat aan waar je je comfortabel bij voelt.
    Groetjes Els

    BeantwoordenVerwijderen