zaterdag 11 maart 2017

Weer een stap verder in de tuin

Gisteren was het zo ver, de bomen-mannen zijn langs gekomen en hebben de bomen weggehaald. Dit was iets wat we al vanaf de verhuizing van plan waren, maar we hebben ermee gewacht vanwege verschillende redenen. Nu was het eindelijk zo ver, we hadden tijd, geld en waren met de tuin bezig.

Het ging om 4 populieren die heel dicht bij onze bebouwing staan, twee grote stonden heel dicht tegen het huis aan. Dit is de achterkant van ons huis, waar de schuren zitten. Hier de foto's van hoe het was:
Aan de achterkant van het huis stonden nog twee iets kleinere populieren die dicht bij de stallen staan. En met dicht bij hebben we het over een meter of twee van de gebouwen af. Ook nog wat voor foto's, op de eerste foto staan de bomen met pijlen aangegeven:
Het was een prachtige dag en ze begonnen lekker vroeg, rond 8 uur stonden ze hier op de stoep en kon het werk beginnen. Ze begonnen met de twee bomen dicht bij het huis, het grootste deel hiervan ging door de schredder. Ze hadden een enorme industriƫle shredder bij zich, waardoor het werk heel snel ging.


Toen gingen ze verder aan de andere kant van het huis, waar de bomen bij de stallen neer moesten. Hier was iets minder ruimte dus was het wat passen en meten om zo min mogelijk andere bomen te beschadigen.

Hier is er al een weg..
En voor de middag waren ze al klaar, heel snel dus. En nu ziet het er echt wel even anders uit, maar wat fijn dat ze weg zijn! Dat scheelt niet alleen vanwege de veiligheid maar zal ook veel blad in de dakgoten schelen in de herfst! Tijd voor de na-foto's:


Dit is weer de achterkant van het huis, maar nu 'leeg'
Hier de ruimte aan de andere kant zonder de bomen
Wat een verschil zo!

Toen de bomen-mensen bezig waren kwamen er gelijk allemaal buren vragen "of ze nog even tijd hadden''. Blijkbaar werkt dat zo hier ;) Wat minder was is dat de buren nu ineens met een vraag kwamen of een bepaalde boom nog mee kon, ik had hier al met de buurvrouw over gesproken een week of wat terug maar toen was het niet nodig. Blijkbaar had de buurman nog wat bedacht, helaas kon dat nu niet gelijk gedaan worden omdat ze niet het juiste materieel bij zich hadden. Maar waarschijnlijk moet er volgend jaar nog een boom aan geloven, voor nu vind ik het wel welletjes (bovendien mag het in het voorjaar niet meer).

Een bijkomend resultaat van het bomenproject is een flinke lading houtsnippers die wij nu in de tuin kunnen verwerken, het is ruim 10m3. Maarten is vandaag al weer lekker bezig, gelukkig is het echt prachtig weer! Maar daarover binnenkort meer....

4 opmerkingen:

  1. Wat een verschil! Echt een heel ander aangezicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk dat het zo opgeknapt is en bovendien heb je nu minder last van vocht in je panden omdat de zon er nu goed bij kan om alles te drogen na een regenbui of vochtige periode.

    BeantwoordenVerwijderen