woensdag 9 maart 2016

Big Spender

Zo ik heb weer wat te vertellen hoor, wat ik nu beleefd heb :D! Ik ben gisteren bij de ikea geweest en heb zowaar honderden euro's uitgegeven!! Het zit zo, ik heb al maanden een verlang- /boodschappenlijstje van de ikea op mijn bureau liggen waar ik opschrijf wat ik eigenlijk nodig heb, en ik was van plan een keertje met Maarten in het weekend daar heen te gaan. Totdat ik mij realiseerde dat we nog maar ongeveer 8 weekenden hebben tot de uitgerekende datum, en mijn ouders komen nog een keer langs, en zijn moeder, en hij moet nog iemand helpen, er zitten nog wat doktersbezoekjes en een verjaardag in het verschiet. Je snapt het al, dat gaat er helemaal niet van komen zo! Arme Maarten verdient ook nog wat rust in het weekend :)

Dus ik besloot het zelluf te doen, ook al ben ik een beetje een mietje wegens mijn zwangerschap want de dichtstbijzijnde ikea is toch zeker een uur rijden hier vandaan in een 'grote stad'. Op de een of andere manier is twee uur in de auto en dan nog enige tijd rondlopen in een reusachtige winkel niet mijn idee van 'fun'. Maar je wil je spullen hebben of niet natuurlijk, dus ik heb mij er toe gezet.


Voordat ik ging heb ik nog even op ebay kleinanzeigen gekeken of er nog wat bruikbaars verkocht werd in die stad en ik stuitte op de advertentie van een baby/kindermatras. Nieuwprijs was € 120,- en nog helemaal in goede staat, van een degelijk merk met een baby en een kinderkant. Ik haalde deze eerst op voor een schappelijke € 15,- Nice!

Ok, betrapt ik vind het gewoon schattig :)

Toen door naar de ikea, gelukkig bleek de indeling erg vergelijkbaar met de ikea Amersfoort waar ik in het verleden wel eens kwam (zijn ze allemaal hetzelfde??) Eerst met mijn kleine blaas naar het toilet, en daarna met mijn lijstje erbij door de winkel. Ik was een beetje bang of het aanbod van zoveel handige en mooie consumptiegoederen niet op mijn hormonen zou spelen en het bleek dat ik niet geheel ongevoelig was voor schattige en handige dingen. Zo kocht ik totaal overbodige (niet op het lijstje staande) opbergdozen voor de kinderkamer die echt heel handig gaan zijn :) (echt!) Ik ben van plan ze in de kledingkast te gebruiken om de kleding en klein spul handig te sorteren.

Handig toch?
Op het lijstje stonden verder hele nuttige dingen zoals de baby waslapjes die ik als billendoekjes ga gebruiken. Lui ik weet het, ik zou ze zelf kunnen maken maar heb nog steeds niet veel energie. Bovendien zijn ze voordelig en lijken ze mij prima geschikt voor het doeleinde. Verder kocht ik voor het 'nieuwe' matrasje nog een setje hoeslakens, want handig. Een potje en een prullenbak/luieremmer stonden ook nog op het lijstje met spullen voor baby.

Daarna wat spullen voor de ouders, ik sloeg flink in aan ledlampen voor een ruime € 50,- kocht ik 12 lampen met verschillende wattages. Die kunnen wij altijd goed gebruiken hier en zijn een stuk goedkoper bij de ikea! Ook kocht ik twee staande lampen en een plafondlamp voor in de woonkamer, nog een klein lampje voor op de babykamer. En ik bedacht mij dat het voor het eerst is dat wij/ik interieurzaken kopen voor dit huis, tot nu toe hebben wij het altijd gedaan met wat wij hadden  of wat er nog hing. Maar in de woonkamer hangt nu zo'n zielig klein lampje die bijna geen licht geeft en wij hadden gewoon geen passend armatuur, ik hoop dat de nieuwe lamp mooi gaat staan!

Hier hangt binnenkort een nieuwe lamp!!

En speciaal omdat ik het graag wilde kocht ik ook nog een aantal (kamer) planten en potten. Ik heb er op gelet dat de planten makkelijk deelbaar of te vermeerderen zijn zodat ik niet aan de gang blijf met kopen. Maar ik miste echt planten hier in huis en ik hoop dat het nu wat meer aangekleed gaat zijn. Ik ben vooral blij met mijn aloƫ vera plantjes, met heel veel babyplantjes erin. Die heb ik altijd al willen hebben!! Vanmiddag maar even aan de gang met oppotten van de planten, leuk!!

Aloe vera met babies, leuk!
Dus na een slopende 1,5 a 2 uur winkelen was ik in totaal € 200,- kwijt voor dit alles, ik voelde mij best wel een big spender met mijn volle wagentje. Maar verreweg de meeste aankopen waren goed overwogen en zeer nuttig, dus die paar impuls aankopen zie ik dan wel door de vingers :)

25 opmerkingen:

  1. Geniet van je extraatjes. Verwennen mag toch ook wel?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk toch eens goed inkopen. Inderdaad wel goed om met een echt nodig lijstje te beginnen EN je daar ook aan te houden. Maar de ikea spullen zijn inderdaad erg handig en goed doordacht en als het niet meer geschikt is waarvoor je het in eerste instantie had bedoeld komt het ergens anders in huis wel weer van pas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, ik let ook altijd op de multifunctionaliteit. Die opbergbakken vind ik vaak erg praktisch, ik heb er een aantal al een jaar of 8 en gebruik ze nog steeds om ordening in mijn kast te brengen :)

      Verwijderen
  3. Misschien een tip. Ergens in de buurt van de kassa bij de kaufland heb je een opruimingsbak staan. De kaufland heeft daar regelmatig led lampen in liggen. Zo heb ik laatst bijna 30 led lampen gekocht voor 12 cent per stuk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb daar inderdaad ook wel eens goedkope ledlampen gescoord maar dat waren alleen lampen met een GU10 fitting. Ik had nu E27 en E14 lampen nodig en die kon ik bij de kaufland niet voordelig vinden.

      Verwijderen
  4. Nou, als je het niet bonter maakt dan deze dag.... Leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou nou, wat een big spending joh ;)
    Aloe Vera plantjes van de ikea doen het hier ook goed, heb ze al een paar keer opgedeeld en de groeien zelfs nu uit hun pot. Ook in de ijskou boven hebben ze het redelijk overleefd.
    Babyspulletjes zijn leuk. Veel plezier met alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihi, heerlijk joh! Ikea vind ik sowieso erg leuk, en ik kan me voorstellen dat inslaan voor je ukkie helemaal geweldig is! ;-)
    Knap dat je gegaan bent! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Soms wat nieuwe dingen kopen, is gewoon leuk. Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Soms wat nieuwe dingen kopen, is gewoon leuk. Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kea heeft meer toiletten dan alleen de aangegeven plekken! Op de afdelingen aan de buitenste rand zit vlakbij de nooduitgang vaak ook een toilet. Superhandig voor zwangeren of zindelijkwordende peuters!

    Siebrie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. nou big spender! maar valt wel mee hoeveel je gekocht/uitgegeven hebt en bakjes in de babykamer komen altijd van pas!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Als ik dat zo lees ben je echt leuk geslaagd! Had nog wel denkpuntje.... toen wij spullen gingen kopen werd ons aangeraden om de matras beslist niet tweedehands te kopen omdat een gebruikte matras meer risico op wiegendood op zou leveren. Minder ademend ofzo.
    Wij hadden uiteindelijk allerlei dingen tweedehands, behalve wieg- en ledikantmatrasje. Geen idee hoe waar deze tip (die ik vaker hoorde) is, maar t leek me goed als je dit weet. Dan kun je er zelf een beslissing over nemen. W.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het enige bezwaar waar ik mij iets van kan voorstellen is dat je niet weet hoe er mee omgegaan is. en dat weet je wel als je het matrasje voor je volgende kindjes gebruikt. onze kinderen hebben gewoon op de matrasjes van mijn neefjes geslapen bijvoorbeeld.

      Verwijderen
    2. Het idee dat een tweedehands matrasje gevaarlijker is is inmiddels achterhaald. Op de website van de stichting Wiegendood vind ik dat het gebruiken van een tweedehands matrasje geen probleem is zolang het niet versleten is en schoon is. Er word aanbevolen het matras te beschermen met een onderlegger en een laken. Wat Joke zegt dus :)

      Bron: https://www.ncj.nl/programma-s-producten/preventie-wiegendood/vragen-en-informatie/nieuw-matrasje-of-niet

      Verwijderen
  12. Wat een praktische, leuke spulletjes heb je gekocht. En die mandjes lijken me heel handig voor de babyspulletjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. 200 euro is echt ver onder het gemiddelde. http://www.24baby.nl/zwanger/baby-uitzetlijst/
    Zelfs als je dit gemiddelde haalt, bedenk dan dat dit jullie eerste kind is (dan schaft iedereen meer aan). En hoe rijker mensen zijn, hoe hoger het bedrag algauw wordt, want het gemiddelde is incl. de 1 op 9 baby's die in armoede opgroeien.
    Nee hoor, deze uitgaves waren doordacht en zinvol. Dus gewoon wijze investeringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben zelf uitgerekend over drie weken en heb zo af en toe jouw blog gelezen. Ik vind het hardstikke goed hoe verantwoord je omgaat met het aanschaffen van alle spulletjes (ik leer hier ook van)! Maar af en toe denk ik : doe maar niet zo moeilijk en gun jezelf ook wat gemak, dat mag best zeker nu je zwanger bent.
    200 euro bij Ikea is niet echt veel voor een babykamer. Bovendien heb je niet alleen geinvesteerd in de babykamer maar ook in planten en lampen. Dus maak je niet druk en voel je niet schuldig.
    Over de indeling van ikea : ja die is overal zo'n beetje hetzelfde (Gent, Antwerpen, Breda en Delft heb ik ervaring mee). Wat ik nu ontdekt heb tijdens de zwangerschap is het online bestellen bij ikea. Vanachter de computer kan ik mezelf veel makkelijker in de hand houden met de vraag of ik iets echt nodig heb en de 4,95 euro verzendkosten wegen niet op tegen de brandstofkosten.
    Zelf merkte ik dat ik meer last kreeg van pijn in mijn onderrug als ik auto reed en dat het niet zo goed voor je is tijdens een zwangerschap werd ook beaamd door de verloskundige. Dus misschien is het handig om een volgende keer ook even voor gemak te kiezen en het te laten bezorgen?
    Succes met de zwangerschap!
    Diana

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Online bestellen had mijn eerste keus maar helaas werden de helft van de producten op mijn lijstje niet online verkocht. Dus vandaar dat ik er toch maar heen gereden ben.

      Van de € 200,- was zelfs maar € 40,- voor de baby(kamer) dus het meeste waren andere dingen. Ik heb eigenlijk gewoon niet zoveel nodig voor de baby, ik spaar het liever voor wanneer het kindje er echt wat van merkt :)

      Maar je hebt een goed punt, ik zou in het algemeen best de teugels wat zou kunnen laten vieren qua uitgaven. Het is echter lastig om een jarenlange spaarzaamheid ineens achter je te laten :)

      Verwijderen
  15. Heerlijk toch,jezelf verwennen. Doen wij ook op z'n tijd. En dan even naar het restaurant. Geniet van je zwangerschap. Fijn dat je nu thuis bent. Schoondochter heeft erg veel last van haar bekken. In juni wordt ons vierde kleinkind geboren. Ik verheug mij erop.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Als jullie het plafond schilderen wordt het ook veel lichter in de kamer.
    Heb je geen zin om die meubels van de vorige bewoners te vervangen? Dit interieur is wel erg trutterig, sorry.....
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen sorry, ieder zijn ding toch?
      Ik vind het plafond eigenlijk wel prima zo en de meubels die je op de foto ziet zijn van onszelf. Wij houden wel van een beetje oudbollig :)

      Hier zie je het beter:
      http://wegnaarzelfvoorziening.blogspot.de/2015/11/de-woonkamer.html

      Verwijderen