vrijdag 13 mei 2016

Wat te doen met een boel poen :)

Onlangs was ik jarig en hoewel ik daar eigenlijk niet aan doe kreeg ik een royaal bedrag aan verjaardagsgeld. Ik had het echt niet verwacht en eerst wilde ik het gewoon in mijn spaarpotje doen, en toen had ik ineens inspiratie waar ik het aan uit kon geven. Zouden de zwangerschapshormonen stiekem toch tot kopen aanzetten?? We zullen het nooit weten :)


Als eerste besloot ik mooie glazen bakjes te kopen, ik las al eerder bij Valhalla over de ikea bakjes die zij gebruikte en het bleek dat ze hier precies in de aanbieding waren! Nice!
Dus ik heb Maarten lief aangekeken en hij haalde voor mij in totaal 8 bakjes. Ik heb nu 4 grote, twee kleinere en twee kleine bakjes. Dit als aanvulling op onze rvs bakjes waar wij erg blij mee zijn. Ik denk dat ik nu beter uit ga komen qua bakjes en schaaltjes. Ik moet zeggen dat de bakjes van Ikea erg mooi zijn, qua maat en qua degelijkheid. En omdat ik de rechthoekige soort heb stapelen ze ook mooi in de vriezer, dus ik ben er heel erg blij mee!


Vervolgens bedacht ik mij dat ik ook wel heel graag een goed passend onderlaken/hoeslaken voor op het bed wilde. Tot op heden had ik dat nog niet kunnen vinden, vooral vanwege onze afwijkende matrasmaat. Ons matras is 200x220 en dan ook 20cm dik, het enige wat ik heb wat past zijn die stretch hoeslakens. Maar ik vind de kwaliteit om te huilen, er zitten snel gaten in en ik heb er geen meer zonder gaten. Laatst kocht ik een simpel katoenen laken en dat bevalt veel beter, helaas heb ik niet wat te klein gekocht waardoor het dagelijks opnieuw ingestopt moet worden. Online vond ik extra grote hotelkwaliteit katoenen lakens, maatje 3,20m bij 3,20m. Kijk, dat moet ik hebben :) Ik kocht er gelijk twee en ik ben er heel blij mee. Eindelijk iets wat goed past, en hopelijk ook lang mee gaat!


Alsof het niet op kon besloot ik dat ik ook nog blij zou worden van extra luxe boodschappen. Normaal geef ik mijzelf een budget voor de wekelijkse boodschappen en daar doen wij het mee, nu ben ik gewoon een keer helemaal los gegaan voor 'extra' dingen.

Allemaal dingen die ik graag eet maar normaal niet vaak haal omdat ik het te prijzig vind, voornamelijk gezonde en biologische dingen. Ik ging hiervoor naar de Edeka en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door het assortiment van deze supermarkt. In tegenstelling tot de lidl of aldi hebben ze hier veel meer biologische groente en fruit en veel meer zonder verpakking. Ook hebben ze hier van bijna alles wel een biologisch alternatief, meestal zelfs van het eigen merk maar soms ook van de wat duurdere biologische merken.

Ze hebben zelfs een eigen merk 'edeka bio+ vegan' waarvan de producten niet alleen biologisch maar (je raad het al) ook veganistisch zijn . Hiervan verkopen ze bijvoorbeeld verschillende soorten plantaardige melk, maar ook soja yoghurt, vleesvervangers en 'mayonaise'. Dit alles voor een schappelijke prijs, want eigen merk. Aangezien het hier op het platteland soms onmogelijk is om zulke dingen te vinden, ben ik hier heel erg blij mee en ik zal hier zeker vaker te vinden zijn!

Ik haalde ook nog een paar lekkere dingen bij de Rossmann, bij deze drogist (en de DM) hebben ze een vrij groot en redelijk voordelig assortiment aan biologische producten. En de zakken met volkoren spelt sesam knackertjes vind ik heerlijk snaaispul :)

Ik heb echt mijn best gedaan en dacht dat ik voor zeker € 100,- aan boodschappen zou hebben maar dat viel reuze mee, ik hoefde in totaal slechts € 65,- af te rekenen. Blijkbaar ben ik nog niet zo'n big spender als ik dacht :)  Uiteindelijk ben ik wel heel blij met alle dingen die ik gehaald heb, en daar gaat het natuurlijk om. Online kocht ik ook nog biologisch hennepzaad, cacaonibs en in Duitsland verbouwde, biologische sojabonen, deze dingen stonden ook al lang op mijn lijstje. De rest van het verjaardagsgeld stop ik lekker in mijn spaarpotje om later wat leuks van te kopen.

18 opmerkingen:

  1. Ik heb ook een aantal van deze bakjes, voor mijzelf.

    Je moet de tekst nog even aanpassen in Maarten haalde ze voor ons. Maarten hoort toch ook bij de groep? Volgens mij zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd en is hij de pappa van jullie kind in wording! :-)))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het zo geschreven omdat ik het wilde hebben, dus hij haalde ze op mijn verzoek :)

      Natuurlijk plukt hij ook daar de vruchten van, en delen wij verder alles. Maar ik geloof niet dat zijn interesse bij etensbakjes ligt ;)

      Verwijderen
  2. Ik ben blij dat je zo kan genieten van je verjaardagsgeld. Oppotten kan altijd nog, maar nu mag je jezelf verwennen met dingen waar je echt blij van wordt. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies om die reden hebben wij ook 'zakgeld-potjes'. Voor mij werkt dit omdat dit geld gereserveerd is voor ons persoonlijk en hier geen verantwoording voor afgelegd hoeft te worden. Als ik geld uit de begroting zou moeten halen voor iets zou ik het niet snel doen, maar dit trucje zorgt ervoor dat het mij wel lukt om geld aan mijzelf uit te geven.
      Verjaardagsgeld e.d. gaat ook altijd in het zakgeldpotje, zo kan ik op zijn tijd iets kopen waar ik echt helemaal blij van word!

      Verwijderen
  3. Goed passende hoeslakens kun je heel makkelijk zelf maken van een gewoon groot laken. Als je een beetje overweg kan met de naaimachine transformeer je een gewoon laken zo in ene passend hoeslaken.
    Ik 'erfde' een heleboel gewone lakens van overleden bejaarde tantes en ooms omdat niemand van de familie die lakens wou hebben. Tja, iedereen gebruikt tegenwoordig hoeslakens... Die lakens zijn nog van zeer goede zware kwaliteit en ik heb een aantal omgevormd tot passende hoeslakens. Ik denk dat ik voor de rest van ons leven geen lakens meer moet kopen aangezien ik op zolder 10 bananendozen vol staan heb met 'reservelakens'.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is erg veel om op te slaan. Ik zou er lekker nog een paar mensen blij mee maken.(en nee dit is geen hint van mijn kant)

      Verwijderen
    2. Ik vind een laken eigenlijk heel fijn werken, de elastieken rand heeft voor mij eigenlijk geen meerwaarde. Toch vind ik hele grote lakens lastig te krijgen, zeker hier in Duitsland waar ze andere bedmaten hebben.

      Verwijderen
  4. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En fijn dat je zo geniet van je (bewuste) aankopen, mooie spulletjes heb je gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me nu een leuke maar ook spannende tijd voor jullie, het huis en alles netjes op orde en in afwachting van de komst van jullie kindje. Geniet nog lekker van de laatste dagen met zijn tweetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat heerlijk,om jezelf zo(praktisch) te verwennen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heb je ook wel eens "Double Jersey" hoeslakens geprobeerd? Dit zijn stretch hoeslakens en zijn gemaakt dmv speciale brei-weeftechniek met een extra dikke draad. Daarom zijn ze dikker dan gewone katoenen hoeslakens en gaan minder snel stuk. Ik doe er echt veel jaren mee. Deze zijn ook verkrijgbaar in 200x220/230 en voor matrassen tot 25 cm hoog.
    Ik vind deze echt ideaal en wil nooit meer andere hoeslakens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee ik heb altijd gewone jersey hoeslakens gehad, en die gaan snel inderdaad stuk. Lijkt mij inderdaad dat deze 'double jersey' langer mee gaat dan normale jersey dat is een groot pluspunt, toch vind ik die stretch juist niet fijn.

      Ik heb even op internet gekeken maar ik vond ze wel wat prijzig, ik betaalde voor deze hoge kwaliteit hotel lakens minder per stuk. Zeker in Duitsland omdat deze maat hier doorgaans niet te krijgen is :)

      Verwijderen
  8. Nou ... het lijkt me dat je nu je laatste grote aankoop wel gehad hebt van vóór de baby. Al babykriebels? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer te baby te kriebelen, maar hij/zij heeft er nog geen zin in :)

      Verwijderen
  9. Alsnog van harte gefeliciteerd. En heerlijk toch? Lekker genieten van je aankopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ze zijn inderdaad niet goedkoop, maar ze gaan veel langer mee dan gewone jersey hoeslakens. Ik heb er nu nog 1 al zeker 10 jaar en die wissel ik in gebruik af met een nieuwere, die ik kocht ter vervanging van een gewone en ook goedkopere die al na een paar jaar gaatjes begon te krijgen. Op die manier is het (tot nu toe voor mij) op de lange duur goedkoper.

    Zelf vind ik die stretch wel fijn, zit altijd strak om de matras, terwijl ik bij geen stretch toch vaak van de kreukels krijg omdat ze een ietwat losraken en opkruipen, waar ik echt een bloedhekel aan heb.

    Maar ieder zijn ding en hopelijk gaan jouw nieuwe lakens ook heel lang mee.

    Even een vraagje over de Ikea schaaltjes. Welke zijn dat en kunnen ze ook in de oven en magnetron?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hoop ik zeker ook :)

      De ikea schaaltjes heten 'FÖRTROLIG'en kunnen inderdaad ook in de oven en magnetron (zonder deksel natuurlijk). Ik moet zeggen dat ze kwalitatief erg mooi zijn :)

      Verwijderen
  11. Nog gefeliciteerd en wat een fijne aankopen. Heb je nog geld over voor een mooie zinken teil? ;-) helena

    BeantwoordenVerwijderen