woensdag 12 juli 2017

Zelf Maken

De afgelopen tijd hebben we best veel dingen zelf gemaakt, vooral dingen voor Vera. Leuk om te doen en we hebben ook nog redelijk bespaard ten opzichte van het kant en klaar kopen. Win-win!

Allereerst maakten wij 2 kleine stoeltjes, in het Duits een Wendehocker genoemd. Dit is een kindermeubel wat een stoeltje is (in twee hoogten) en ook een tafeltje, afhankelijk van hoe je hem plaatst. Ik zag ze kant en klaar voor bijna € 40,- (en dan moet je hem nog in elkaar schroeven!) maar maakte ze zelf voor € 10,- per stuk. Vera vind ze echt heel leuk en klimt er graag op. Die dingen zijn verrassend stabiel, ik ben echt onder de indruk! Mocht je er ook een willen maken, meer info vind je op deze Duitse site.

Toen bleek dat Vera na al dat oefenen met klimmen ook heel makkelijk de trap op kon klimmen, en dat vonden wij niet zo'n goed plan. Het volgende wat wij maakten was een trapdeurtje. Eerst zocht ik naar een traphekje om te kopen, maar wij hebben een hele bijzondere/moeilijke trap. Toen klikte het en bedacht ik mij dat we gewoon een deurtje konden maken van een houten plaat. 

Ja, nu kan je niet meer naar boven :)

Dit zou je nog heel mooi af kunnen werken, maar ons kan het niet schelen  :) 
Het kostte ons niets want het materiaal hadden wij nog liggen, enkel wat tijd van Maarten.

Verder zag ik online een learning tower, wat blijkbaar een (semi/ soort van?) Montessori ding is. Het leek mij in elk geval super handig voor Vera omdat ze graag overal bij is en alles ziet. Wij maakten de ikea hack versie, omdat wij lui zijn en het super makkelijk was. Het onderste bekvam krukje had ik nog/al in huis en ik besloot geen nieuwe te kopen. Dus nu hebben we een  learing toren voor maar € 10,- en als we hem niet meer nodig hebben demonteer ik hem weer in twee losse krukjes :)  


Het ding is echt een hit hier in huis, het gezeur tijdens het koken is voorbij als ze alles kan zien en kan 'helpen'. Zelf er op klimmen gaat nog niet, maar dat komt vast wel goed. Tegen het knoeien heb ik hem wel in de zelfgemaakte olie/was gezet. Hiervoor mengde ik 1 deel bijenwas met 4 delen lijnzaadolie (au bain marie). Het spul is makkelijk op het hout te smeren en beschermd het tegen al het gesmeer en geklieder, ik heb het trouwens ook op de houten stoeltjes gesmeerd.

Hout behandeld boven en onbehandeld onder

Ik wilde graag een kleursorteerspelletje voor Vera maken, en maakte het van houten eierdopjes en houten mannetjes. Hiervoor gebruikte ik holzlazur die helemaal veilig is voor kinderspeelgoed, ik ben zelf erg tevreden met het resultaat. 


Verder zijn we nog bezig geweest op Vera's slaapkamer, omdat ik de kleuren van de regenboog gemengd had en nog wat kleine houten mannetjes over had bedacht ik dat ik er wel een kapstokje van kon maken. Super simpel van een stukje resthout en 6 geverfde poppetjes, even in de olie en tadaa. Ik vind hem heel mooi geworden en ben er helemaal blij mee. (Op de foto komt hij helaas niet helemaal tot zijn recht door de flits)

Zelf je jas pakken :)
Het laatste hebben we niet helemaal zelf gemaakt, maar wel zelf opgehangen. Simpele boekenplankjes op kinderhoogte en wat (deels zelfgemaakte) 'kunst' erboven. Ik moet zeggen dat alles op kinderhoogte een hit blijkt, zelluf doen is blijkbaar het leukste wat er is. En dat is niet zo gek want dat vinden wij ook ;)


15 opmerkingen:

  1. Mooie en handige dingen gemaakt. Complimenten! Zit Vera niet meer in de box? Mijn kleinzoontje is iets ouder, nu 1.5 jr, maar kben blij dat hij nog in zn box zit! Groeten Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben geen box, nooit gehad. We hebben wel een campingbedje voor buiten wat wij soms als box gebruiken maar eigenlijk gaat het prima zonder.

      Verwijderen
  2. Wat hebben jullie een leuke dingen gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat stoeltje is leuk en handig! En wat een mooie poppetjes. En eigenlijk is het gewoon allemaal leuk :) Ik mis geloof ik een creativiteits gen. Helaas zijn wij in veel dingen al voorzien anders had ik zeker wat van je ideeën over genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk hoor! De learningtower (iets andere versie) was bij mijn kinderen ook een succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie hebben allebei gouden handjes. Leuk dat Vera zo nieuwsgierig en leergierig is. Als ik alles zo lees is het een bijdehand kindje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat superschattig allemaal! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Superleuk gemaakt allemaal en ook een succes bij Vera, helemaal geweldig. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oooo zo leuk allemaal....
    Vast ook leuk om samen te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijk huis om in op te groeien!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat mooi en leuk wat jullie gemaakt hebben , en dat voor de keuken wat ideaal. Ik sleepte destijds de kinderstoel naar de keuken totdat ze daar natuurlijk te groot voor werden. Echt super en wat leuk dat speelgoed. De dame boft maar met zulke handige ouders. Geniet ze van de dame.
    Henriette
    www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

    BeantwoordenVerwijderen