zondag 12 juli 2015

Feesten met de Buren

Afgelopen vrijdag waren wij uitgenodigd voor het Zilveren Hochzeit feest van onze buren, aangezien het onze eerste keer was hadden wij geen idee wat wij konden verwachten. Gelukkig kreeg ik van mijn collega de tip dat de mensen best wel eens vrij netjes kon zijn, want het bleek dat dat zo was en zo viel ik niet geheel uit de toom.


En man, wat kunnen die Duitsers toch feesten! Het was een behoorlijk groot feest, ongeveer 240 mensen in een hele grote en prachtig luxe versierde tent. Wij waren wat laat en kwamen tijdens het eten binnenvallen (en hadden al gegeten, geen rekening mee gehouden). Ze hadden uitgebreid buffet gevolgd door ijs. En natuurlijk drank, veel drank, heel veel drank. Bier en likeur en wijn voor de fijnproevers. Er werden stukjes opgevoerd en spelletjes gespeeld en er was een heuse party-macher op het podium die zorgde voor meezing-muziek. Natuurlijk konden wij niet meezingen.

Gelukkig is er wel wat blijven hangen, vooral dat er geen bier op hawai is :) En  wat dacht je dan van de Zicke zacke zicke zacke! Hoi Hoi Hoi! dat is blijkbaar ook een normale kreet, tja je voelt je echt wel even een buitenlander met al die onbekende tradities.  Gelukkig zaten wij aan een tafel met de andere buren zodat wij elkaar nog eens beter konden leren kennen.

De muziek was erg luid, heel erg luid en de (luide) live muziek werd afgewisseld met wat meer achtergrond muziek. Steeds een kwartiertje livemuziek en dansen en daarna weer even wat stillere muziek. Maar goed ook, anders konden wij helemaal niemand verstaan door de herrie muziek. Wat mij opviel is dat er echt veel gedanst werd, veel meer dan op Nederlandse feestjes.  En had ik al gezegd dat er veel drank was? Wow wat kunnen die Duitsers zuipen! Vooral de shotjes met schnaps gaan hard, de ene na de andere en het liefst met de fles(sen) op tafel.

Na middernacht ging er nog een buffet open, met brood, roomboter, kaas, vleeswaren, vis en curryworst voor de liefhebber. En koffie natuurlijk, zodat je weer fris verder kan gaan. Wij zijn dat feesten echt niet meer gewend, dat merk je dan wel. Wij zijn er tegen half 1 tussenuit geknepen, maar de meeste mensen blijven zeker tot een uur of 3 a 4 door feesten. Pfff, zijn wij nu zo oud?

Ik moet zeggen dat het een prachtig feest was, ze hebben kosten noch moeite gespaard en iedereen doet gezellig mee en maakt er wat van. Iedereen danst, zingt en feest!  En wat zijn de mensen hier toch enorm hartelijk! Wij hebben ons enorm vermaakt en hebben weer wat buren beter leren kennen, dus het was voor ons een hele geslaagde avond!

10 opmerkingen:

 1. Klinkt heel leuk, mooi dat jullie zo'n geslaagde avond hebben gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar! Ik had een jaar lang een Duitse vriend, waarmee ik langs allerlei feesten ben gegaan. Ga je nu zelf ook ooit zo'n feest organiseren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja die Duitsers kunnen feesten. Lange tijd een vriend gehad in Frankfurt. Apfelwein, Oktoberfesten, dansen op die hoempa muziek. Natuurlijk worst. Besser ein bauch vom trinken, wie einen puckel von arbeit of zoiets.
  Hei reed in een gele auto. Das gelbe gefahr zei hij. Ontmoet tijdens wintersport.
  Mijn Duits is niet meer wat het geweest is. Later nog een trouwkaart ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om dat mee te maken en waarschijnlijk zullen er nog vele volgen.

  Heel wat anders dat "fête" waarvoor wij in Frankrijk werden uitgenodigd door de buren.

  De 2 auto's waren uit de garage gehaald en er hingen 3 kleine vlaggetjes bij de ingang,verder stond alle normale garage en tuinspullen in een hoek gestapeld. Tegen de muur stoeltjes waarop je het geen 5 minuten uithoudt en en grote tafel in midden. Erop een quiche die koud geworden was en een klein schaaltje nootjes, voor 30 man. Glaasje wijn kwam pas na 40 min. en daar bleef het bij. Iets anders dan we hadden verwacht van franse mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch mooi om een keer mee te maken! De Zicke Zacke kende ik, die is er geloof ik bij de meeste Duitsers in "geramd". Mijn moeder is een serieuze vrouw van 60, maar begin met Zic... en ze zingt en klapt meteen weer enthousiast mee... Tja, ook feesten doen ze bij de oosterburen heel grondig. Leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt me een hele belevenis zo'n Duitse bruiloft.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk jullie zo'n gezellige avond hadden en nieuwe mensen leren kennen is natuurlijk helemaal super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeker weten dat Duitsers goed kunnen feesten, herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik sluit me helemaal bij jou aan Con! Ziet er gaaf uit.

  BeantwoordenVerwijderen