maandag 6 juli 2015

Toch de Koelkast weer aan

Sinds september 2013 hebben wij het zonder koelkast gedaan, en wij hebben de koelkast geen moment gemist. Maar sinds de warme dagen van de afgelopen tijd is ons huis flink opgewarmd, zo erg zelfs dat wij besloten hebben de koelkast weer een tijdje aan te zetten.

De koude kamer is namelijk te warm geworden om eten in te bewaren, en aangezien ik geen behoefte heb aan bedorven lunch op het werk was het toch verstandig om gebruik te maken van de handige luxe die koelkast heet. Ik verwacht dat het niet al te lang nodig is, hoewel het erg aan het weer zal liggen. Maar het is inmiddels juli dus ik denk dat de koelkast niet meer dan twee maanden nodig zal zijn, misschien zelfs korter. Het geeft ook niet, daarvoor hebben wij een koelkast. Nodig is nodig.

Het was wel even vreemd om de koelkast weer aan te zetten en in gebruik te nemen, hij was inmiddels al meer dan anderhalf jaar mijn theekast :) Ik moest een nieuwe plek vinden voor al mijn thee en niet vergeten dat er eten in de koelkast staat (anders schiet het nog niet op tegen bederf). Maar voorlopig ben ik er blij mee, we zien wel hoe lang de zomer nog duurt.

10 opmerkingen:

 1. Ja, het houdt een keer op als het zo warm is. Hier ook overal warmte in huis en de garage is niet echt een koele plek.
  Ik wil in het najaar de koelkast ook uit zetten als experiment. Een deel van wat er in de koelkast staat, laat ik er dan gewoon in staan en dan is het mijn voorraadkast. De rest gaat naar de garage of naar een heel koude slaapkamer.
  We hebben nu zonnepanelen en het stimuleert me om creatiever met energie om te gaan. Ik wil kwh over hebben om in te zetten op een andere manier. Bv minder gas te verbruiken. Ik heb net een elektrische snelkookpan gekocht die ook te gebruiken is als slowcooker. Ik ben nu soep aan het maken die lekker staat na te garen in de hooikist.

  Hier is het vandaag een stukje minder warm en ik heb de schuifpui en nog een deur beneden lekker open staan om de kamer af te laten koelen. Een oaar dagen geleden was het 28 graden in huis. Nu is het 23 graden. Zelfs met zonneschermen en gordijnen dicht gaat de warmte in het huis zitten.
  Ik hoorde gisteren over mogelijke tornado's in Duitsland. Maar dat is daar heb ik later niet meer over gehoord en hopelijk is bij jullie het onweer mee gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zou misschien voor mij ook wel wat zijn. In het najaar en de winter zijn er meer dan genoeg koude plekken in huis, ik denk zelfs kouder dan de koelkast. En omdat ik meestal alleen ben, heb ik nu ook weer niet zoveel erin. Meestal staat er een pot augurken, mijn kaas en misschien nog wat losse frutsels. Maar het is niet zo dat hij volgestouwd staat ofzo. Merken jullie of het veel scheelt in de energiekosten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo was het bij ons ook, wij gebruikten de koelkast ook bijna niet. Augurken, limonade en mosterd e.d. hoeven niet eens in de koelkast. Onze koelkast verbruikt 150 - 200 kWh aan stoom per jaar, niet heel veel maar ook niet weinig.

   Wat ik voornamelijk belangrijk vind is dat ik niet betaal voor iets wat ik niet gebruik/ nodig heb. Dus uitzetten is dan voor mij een logische stap.

   Verwijderen
 3. Ik vind het altijd jammer dat wij geen koude kamer hebben, daardoor altijd een kleine koelkast aan moet staan... Fijn dat het toch zo kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat die luxe er toch (nog) is! Zeker met dit warme weer bederft het eten anders snel, zou echt ontzettend zonde zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stoer dat je de koelkast zo lang niet gebruikt hebt als koelkast!
  (Haha, je hebt geen doorsnee thee kast).
  Ik kan me voorstellen dat je geen bedorven voedsel wilt, en dat gaat hard, met die intense hitte...
  Mijn broer woont op een flat, en gebruikt ook al meer dan een jaar zijn koelkast niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal knap! Op mijn oude appartement was dat niet mogelijk geweest. Daarom ben ik hier extra blij met de koude kamer :)

   Verwijderen
 6. Hallo, ben veel aan het googlen naar mensen zonder koelkast. De mijne staat nu een maand of 3 uit; het is niet altijd handig, maar het lukt me prima. En het stiller in huis; geen gezoem meer. Ik moet me ook verdedigen tegen m'n omgeving die zegt dat je echt niet zonder kan, maafr dat vindt ik onzin. De energierekening is ook al lager, dus kan het geld aan iets anders besteden. Groet, Valentijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed voor je! Zo zie ik het ook, waarom geld uitgeven aan iets als het niet nodig is!

   Verwijderen