zaterdag 14 september 2013

Boodschappen en menu week 38

Menu

14-Sep  zaterdag Macaroni met bio gehakt uit de vriezer
15-Sep  zondag Macaroni met bio gehakt uit de vriezer
16-Sep  maandag Sperziebonen aardappel en vis
17-Sep  dinsdag Vegetarisch Linzen prutje
18-Sep  woensdag Vegetarisch Linzen prutje
19-Sep  donderdag Snijbiet met aardappel en ei
20-Sep  vrijdag Prei stamppot met spekjes uit vriezer



Boodschappen
aantal artikel  bedrag   totaal 
0.904 Bananen   0.88   0.80
0.22 Paprika rood 1 stuk   1.69   0.37
0.394 Druiven wit   1.99   0.78
0.56 Trostomaten   0.65   0.36
1 Uien geel 1 kg   0.55   0.55
1 komkommer   0.35   0.35
1 Nectarines 1 kg   0.95   0.95
1 Verse melk halfvol Bio 1 L   0.95   0.95
1 Melk houdbaar 1L halfvol   0.59   0.59
1 Blik linzensoep 800gr   0.79   0.79
1 Afbak pistoletjes 4stuk    0.35   0.35
1 Kattenvoer 1kg   0.89   0.89
1 Chocoladereep 100gr   0.39   0.39
1 Pindaflips chips 200gr   0.59   0.59
1 Zoute stengels 250gr   0.39   0.39
  totaal     9.11

De eerste week met het nieuwe budget en ik ben er net binnen gebleven. Dit weekend eten we super lekker en luxe, macaroni met biologisch rundergehakt wat ik nog in de vriezer had liggen. Hiervoor had ik ook nog wortel en prei liggen, samen met de ui en de paprika hebben we zo ruim voldoende groente voor 4 porties.
De sperziebonen komen uit eigen tuin, evenals de snijbiet. Mijn lieve buren hebben weer een doosje eieren langs gebracht dus daar heb ik geen kosten aan.
Het linzen prutje heb ik al eerder gemaakt, het is een beetje een oneerbiedige naam voor een zeer voedzame maar simpele maaltijd. Hierin gaan wortelen, ui, knoflook, paprika, linzen, aardappel en rijst. Dit alles kook ik in bouillon, zodat er niks verloren gaat.
De prei stamppot van vorige week was zo veel dat ik nog een bakje in de vriezer heb gezet, wat nu weer scheelt!
De boodschappen zijn relatief luxe met veel fruit maar ook veel lekkers. Ik zelf snoep graag wat zoute stengels maar daar houd vriend niet zo van, daarom heb ik voor hem een zak pindaflips meegenomen. Zo'n zak gaat zeker 2 weken mee hier. En de chocolade, tja eigenlijk is dat overbodig. Maar ik  had nog wat ruimte in mijn budget en ik vind het zo lekker! Dus nu snoepen wij 's avonds bij de thee ieder een blokje. Hmmm.

20 opmerkingen:

  1. Als je binnen je budget blijft mag je jezelf toch ook best afentoe wat gunnen? :) Het lijntje kan niet altijd strak staan, toch? :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je een goed punt, en het is ook wel genieten :)

      Verwijderen
  2. Ik vind je een kanjer, geweldig hoe je dapper de schouders eronder zet en er ook nog een goed humeur bij houdt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet altijd een goed humeur hierbij heb, ik heb het bij vlagen ook echt wel moeilijk. Gelukkig helpt mijn vriend mij positief te blijven, hij is mijn steun en toeverlaat!

      Verwijderen
  3. Je doet het geweldig, knap dat jullie zo goed binnen het budget blijven. Met je blogs inspireer en motiveer je me bij het consuminderen!! WMT

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Het is leuk om te lezen dat ik iemand kan inspireren, dat doet mij goed!

      Verwijderen
  4. Had je ook nog brood? Of heb je dat zelf gebakken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik zelf gebakken, ik heb vorige week wat bloem ingeslagen en het volkoren meel had ik nog. Het scheelt toch veel geld om het zelf te bakken.

      Verwijderen
  5. Knap hoor, dat je met dit budget toch nog uit de voeten kunt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! De echte kunst word om het voor een langere tijd vol te houden natuurlijk, we zullen zien!

      Verwijderen
  6. Ik heb alleen maar zeer veel respect voor hoe jullie dat doen. Petje af.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb een leuke blog voor je om je te laten inspireren ivm. zeer goedkope maaltijden. Ik hoop dat je Engels leest of misschien kan iemand het voor je vertalen. het heet agirlcalledjack.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind je menu's en je toelichtingen werkelijk een inspratie.
    Ga vooral zo door!
    Het lezen van je blog is een reis in bespaar- en consuminderland.
    Echt heel erg verhelderend en "back to basics".

    BeantwoordenVerwijderen