donderdag 5 september 2013

Geldzorgen aanpakken

Na mijn stukje over mijn geldzorgen kort geleden heb ik veel tips gekregen. Ik heb sindsdien niet stilgezeten dus tijd voor een update.

Vorige week ben ik naar Nederland gereden en langs verschillende uitzendbureaus gegaan. Gewapend met mijn cv, getuigschrift en een flinke dosis enthousiasme en moed. Ik heb mij bij vier uitzendbureaus ingeschreven en overal kreeg ik hetzelfde te horen: helaas hebben we geen administratief werk op dit moment. Bovendien kom ik niet in aanmerking voor (zwaar)productiewerk omdat ze daarvoor liever mannen hebben (want die zijn sterker). Zelfs schoonmaakwerk hadden ze niet voor me. Dat was een beetje een domper.

Verder heb ik online vacatures gezocht en daarop gereageerd. Ik heb 5 vacatures gevonden die op maximaal een uur rijden (enkele reis) hiervandaan waren. Ik heb hiervoor netjes brieven getikt en deze per mail verstuurd. Hierop heb ik al 4 afwijzingen ontvangen, en dat geeft niet veel hoop voor de laatse.

Daarnaast heb ik mijn cv naar het Duits vertaald, dat was moeilijk zeg! Maar het is me gelukt en ik ben super tevreden. En een stapel Duitse formulieren ingevuld voor mijn gesprek bij het arbeitsamt. Dat gesprek met de bemiddelaar heb ik gisteren gehad, en dat heeft mij hoopvol gestemd! Ik heb goed gebruik gemaakt van het gesprek, hij heeft mooi mijn cv kunnen controleren op fouten, en ik heb gevraagd of er een cursus Duits mogelijk is. Hij was zeer enthousiast en bood mij een voltijd cursus Duits aan, waar ze nog mensen voor zoeken. Hier kan ik in een korte tijd mijn Duits flink bijspijkeren zodat ik de Duitse arbeidsmarkt op kan. Dus wie weet zit ik binnenkort 40 uur in de week op school! Ook heb ik informatie gekregen over het erkent krijgen van mijn diploma's hier. En als klap op de vuurpaal kwam hij ook nog met een geschikte vacature op de proppen!

Dus vandaag ga ik even flink wat telefoontjes plegen. Een ding is zeker, ik ga binnenkort aan de bak. Als die vacature niks word ga ik lekker naar school :)
Nog een leuk nieuwtje: Ik heb inmiddels nog twee grote verkopen op marktplaats gehad voor een totaal van € 150,-!

28 opmerkingen:

 1. Kijk, hier houd ik dus van! Heerlijk enthousiast, super mentaliteit. Hey, jij komt er wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Richt je pijlen op de Duitse arbeidmarkt. Zo te horen biedt die meer perpectief. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ga ik zeker doen! Ik was het altijd al van plan, maar ik wilde eerst beter worden in de Duitse taal. Nu lijkt dat geen probleem meer te zijn!

   Verwijderen
 3. Goed bezig joh!! :D

  Heel veel succes en ik hoop echt dat je snel werk hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yeaaa, super!!! Goed dat je er zo mee aan de slag bent gegaan en een cursus Duits is natuurlijk heel erg goed!
  Succes met alles, komt vast goed allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben ook erg benieuwd wat het gaat worden. Een baan of een studie is allebei goed. Nu afwachten hoe het balletje rolt ;)

   Verwijderen
 5. Wat goed van je! En niet vergeten,een afwijzing van een sollicitatie heeft met de arbeidsmarkt te maken en niet met jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het is inderdaad moeilijk om dat te scheiden. Na een aantal afwijzingen ga je toch steeds meer het gevoel van persoonlijke afwijzing krijgen. Ik probeer me niet aangesproken te voelen, maar soms sluipt het er wel een beetje in.

   Verwijderen
 6. ha yes yes yes, heel goed ! wat ben je super bezig ! t Komt goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig resultaat van je inspanningen. Soms heb je net dat zetje nodig om iets aan te pakken of anders te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Ik hoopte al dat een taalcursus mogelijk was en hij kwam gelijk met een goed voorstel. Dit geeft mij goede kansen en hoop!

   Verwijderen
 8. Wouw wat ben jij een doorzetter, ik vind dat toch echt heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Wat lief van je. Ik doe gewoon mijn best, meer kan ik niet doen.

   Verwijderen
 9. Je woont al in DE, dus waarom zou je er ook niet gaan werken?
  Woonde een aantal jaar in het grensgebied en begreep eerlijk gezegd niets van NL-ers die lekker goedkoop in DE een huis kochten, maar voor de rest van hun leven (werk, boodschappen, sportverenigingen, school van de kinderen en wat nog meer) altijd naar NL reden....
  Veel succes!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. helemaal met je eens!
   De enige reden waarom ik in Nederland werk zocht is om het even makkelijk te houden. Qua belasting zou ik dan onder het Nederlandse stelsel vallen. Als ik in Duitsland ga werken verliezen wij de hypotheekrenteaftrek en ik bouw geen aow meer op.

   Maar ik was altijd van plan om uiteindelijk werk in Duitsland te zoeken. Ik wil hier volledig integreren.

   Verwijderen
 10. Je energie spat van de laptop af en dat valt ons blijkbaar niet alleen op. Super van de studie Duits. Veel succes het moet raar lopen als jij binnenkort geen baan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Meisje, ga voor een baan in Duitsland. Probeer esnoods een € 400 baan te krijgen (daar hebben jij en vriend geen nadelen van qua inkomstenbelasting).
  Alle lijkt me in jullie geval welkom.
  Ik weet niet in welke regio van Duitsland je woont maar misschien kan ik je van wat info voorzien. (Woon zelf in de regio van Nordhorn).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb begrepen dat het ongunstig is om een € 400,- baan te hebben omdat je geen sociale voorzieningen opbouwt en je particulier moet verzekeren. Als je handige info hebt hierover hoor ik het graag! Je kan mij mailen op wegnaarzelfvoorziening @ gmail . com

   Gelukkig heb ik nu goede vooruitzichten. Als de mijn recente sollicitatie niks word, dan ga ik naar school. En in die periode krijg ik in elk geval een Duitse uitkering. Daarnaast ben ik bezig met het erkent krijgen van mijn diploma's. Dat in combinatie met de studie zal mij zeker binnen korte tijd aan een baan helpen :)

   Verwijderen
 12. Dat klopt inderdaad, je moet jezelf verzekeren. Dit kan echter voor een paar tientjes per maand en je hebt in ieder geval wat inkomen en je bouw een arbeidshistorie op in Duitsland.
  Wellicht kun je hier wat meer informatie vinden: www.minijobzentrale.de

  Goed dat je positief blijft en niet bij de pakken neer gaat zitten. Ik hoop dat je gauw een goede baan vindt!

  BeantwoordenVerwijderen