woensdag 11 september 2013

Weer een wijziging in het boodschappengeld


Na mijn eerdere blogjes over mijn originele boodschappengeld en over de aanpassing van het boodschappengeld word het budget toch weer aangepast.
De reden? Ik heb € 100,- per maand extra nodig voor het logeeradres van vriend en het enige punt waar ik speling heb ik bij het boodschappengeld. Dus eens kijken of dat gaat werken, het boodschappengeld was tot nu toe zo verdeeld:

Huishoudgeld
€ 200,00
 per maand
Boodschappen
€ 150,00

Kleding
€ 20,00

Cadeaus
€ 10,00

Leuke dingen
€ 15,00

Kerst
€ 5,00


Hierbij was het zo dat vriend en ik beide € 15,- per week aan boodschappen te besteden hadden. Nu word het zo:

Huishoudgeld p/m   200.00
Boodschappen       50.00
Boodschappen vriend       50.00
Inwoning vriend        100.00
Kleding            -  
Cadeaus         -  
Leuke dingen          -  
Kerst         -  

Het besteedbare budget voor boodschappen per week is nu ongeveer € 10,- en met een beetje moeilijk doen moet dat wel lukken. Ik koop gewoon geen vlees, kaas, en andere luxe producten zoals vleeswaren voor op brood, chocolade of yoghurt. Als ik alleen de basis producten koop zal ik dit wel een tijdje volhouden. Hopelijk is dit niet te lang nodig.

Ook vriend moet iets inleveren, hij kreeg eerder € 15,- per week voor boodschappen en dat word nu ook ongeveer € 10,- per week.

De grootste inleverposten zijn de reservering potjes. Leuke dingen, kleding, cadeaus en kerst zit er voorlopig niet in. Ik mag blij zijn als ik van het resterende saldo af kan blijven en dat ik hiermee geen gaten in mijn boodschappengeld hoef te dichten, als ik dan echt een cadeau nodig heb dan heb ik in elk geval nog wat geld liggen.

Ik weet dat het erg weinig is, maar zolang onze financiƫle situatie niet veranderd zie ik geen andere mogelijkheid om het geld ergens ander vandaan te halen. Hopelijk heb ik binnenkort een baan, dan kunnen de potjes waarschijnlijk weer omhoog. Tot dan is het toch echt even volhouden.

34 opmerkingen:

 1. Oei, heb je nog dingen te verkopen misschien? Dit lijkt mij niet voldoende voor 'gezonde' maaltijden meis,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog wat dingen te koop staan, maar het moet natuurlijk wel verkopen. Afwachten dus.

   Ik heb nog wat groente in de tuin, genoeg voor een maaltje af en toe. En aardappelen heb ik ook nog redelijk. Eieren krijg ik met regelmaat van de buren, en hopelijk beginnen mijn eigen kipjes ook met leggen.

   Met een beetje geluk heb ik snel een baan en is dit slechts van korte duur.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Precies, aardappelen, wortel en peulvruchten zijn erg goedkoop. Eens kijken hoe ver we komen :)

   Verwijderen
 3. Poehee da's een ware uitdaging. Let je wel op dat je geen tekort opbouwt van de een of andere voedingsstof? Blijf goed vor jezelf zorgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe zeker mijn best om mijn voeding zo gebalanceerd mogelijk te maken. Hopelijk wil dat wel lukken.

   Verwijderen
 4. Tjonge! Dat is wel heel weinig. Is er geen voedselbank bij jullie in de buurt actief? Al is het maar voor tijdelijk tot je werk hebt.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben niet precies op de hoogte van het Duitse systeem. Met een beetje geluk moet het wel lukken met dit geld. Het voordeel is dat in de winter veel goedkope en voedzame groente zijn.

   Verwijderen
 5. Heb de neiging om een tas lekkers aan je deur te hangen. Ik vind het fantastisch hoe je met deze situatie om gaat. Niet het hoofd laten hangen en overal tegenaan schoppen maar nadenken en doorgaan.Hut ab!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment!
   Ik moest dit weekend wel even ergens tegenaan schoppen toen ik dit nieuws hoorde. Het is gewoon balen. Maar wat doe je eraan? Je zult er gewoon een mouw aan moeten passen toch? Dus dan zoek ik maar uit hoe we het gaan doen en ga ik ervoor.

   Verwijderen
 6. Sterkte!! Ik vind het knap dat je zo je schouders eronder zet. Succes met het vinden van een baan. Ik duim voor je!! WMT

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik heb goede hoop dat ik binnenkort aan het werk kan, en hoe meer mensen voor mij duimen hoe beter :)

   Verwijderen
 7. Ik vind het ook heel knap en zeker ook de uitstraling die je woorden hebben. Positief en niet bij de pakken neerzitten! Ik weet eerlijk gezegd niet of ik het je zo na zou kunnen doen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat wij allemaal tot veel in staat zijn als we er voor staan. Ook ik heb af en toe een dipje, gelukkig sta ik er niet alleen voor. Ik heb veel steun aan mijn vriend!

   Verwijderen
 8. Geweldig zoals je hiermee om gaat! Voor velen een les! De tering naar de nering zetten en hopen dat het niet te lang nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Dat laatste is het vooral: hopen dat het niet te lang nodig is :)

   Verwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu vanaf het goede account:
   Respect voor je positieve houding! Blijf de moed er in houden. Ik duim voor je!

   Verwijderen
  2. Dank je wel! Ik blijf mijn beste beentje voortzetten, dan kom ik er vanzelf. En het helpt natuurlijk als je voor mij duimt! Heel erg bedankt daarvoor!

   Verwijderen
 10. ik kook tegenwoordig voor 2 dagen tegelijk (en eet dus 2 dagen hetzelfde) merk dat dit ook geld scheelt en wij vinden het niet erg om 2x hetzelfde te eten. Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik ook veel. Nu ik alleen ben kook ik zelfs soms vier porties in een keer. Dan eet ik er twee en vries ik er twee in. Het bespaart echt heel veel!

   Verwijderen
 11. voel me een beetje een toeschouwer, is er iets wat ik als lezer voor je kan doen??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief! Ik vind het al heel fijn dat ik mijn verhaal hier kwijt kan. En alle tips en ideeƫn helpen mij ook heel erg. Daarnaast geloof ik dat als mensen mij positieve energie toezenden dat ik dat zal ontvangen, dus je zou voor mij kunnen duimen :)

   Verwijderen
 12. Oeh, dat is niet veel! Ik vond € 50 voor twee personen al weinig. € 20 is echt terug naar heel basis!
  Hopelijk redden jullie het ermee, heel veel succes en superknap dat je ervoor wilt gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind €20,- voor twee personen op zich goed te doen. Helaas is het veel lastiger als je twee aparte huishoudens hebt en dan is het eigenlijk gewoon €10,- per persoon. Het is toch duurder als je het voor 1 persoon moet doen.
  Maar ik heb goede hoop dat we het prima gaan redden! Bedankt !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waarschijnlijk mis ik iets en ik kan het niet terugvinden.Waarom betaal jij logeerkosten voor je vriend?

  Veel succes en sterkte met je magere budget. Uit ervaring weet ik dat het kan.
  Wat ik er elke dag wel even bij pakte was een stukje kaas en een plak worst en een kop koffie in de supermarkt. Dat waren traktaties voor mij, zeker omdat ik me juist die dingen niet kon veroorloven.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vriend werkt in Nederland, te ver om elke dag heen en weer te reizen. Hij logeert daarvoor bij iemand voor 5 dagen in de week. Hij betaald zijn boodschappen zelf en helpt zoveel mogelijk in het huishouden daar maar daarnaast wil deze persoon toch ook een vergoeding. Vandaar.

   Het is inderdaad lekker om een stukje kaas bij de supermarkt te 'proeven', deed ik ook vaak. Helaas is hier geen supermarkt in de buurt. Wel een hele leuke tip! Bedankt!

   Verwijderen
  2. Sjonge zeg, dat is wel heel weinig wat je nu overhoudt!!
   Werkt hij ver weg in Nederland? Als hij toevallig in de Achterhoek werkt mag ie wel bij ons thuis logeren zonder daar geld voor te betalen.

   Verwijderen
  3. Wat lief zeg!! Ik heb er geen woorden voor!
   Helaas zit hij in regio Utrecht, dus niet in de buurt. Maar wat een vreselijk lief gebaar! Dank je wel!

   Verwijderen
  4. Helaas, dat is idd een end uit de buurt dan nog.
   Graag gedaan hoor...

   Verwijderen
 15. Tjonge ik heb echt diep respect voor jullie en ik hoop van harte dat je het vol houdt en snel werk vind.
  De boodschappen zijn tegenwoordig behoorlijk aan de prijs en ik weet dat het puzzelen is, maar 10,- pw is wel heel weinig.
  Je vriend werkt ook te ver bij mij weg.. jammer!

  Ik wens je hoe dan ook heel veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb het voordeel dat hier in Duitsland de boodschappen een beetje goedkoper zijn maar het blijft weinig. Voorlopig heb ik goede hoop dat ik dit wel een tijdje vol kan houden, en het kan alleen maar beter worden vanaf hier ;)

   Verwijderen
 16. Je kan je misschien aanmelden voor vrienden op de fiets. Voor een eenvoudige kamer met ontbijt kan je 20 euro vragen. Voor 2 personen zo rond de 35 dacht ik. Dan hoef je huis echt niet picobello te zijn. Fietsers houden juist wel van iets wat wat anders is. tenminste ik wel. Welke regio zit je ongeveer? Is dit een regio waar een fietsroute in de buurt langs loopt?
  Misschien iets om deze winter uit te zoeken, alhoewel het fietsseizoen nog tot eind oktober doorloopt
  Groet en sterkte
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook overwogen, echter wij hebben op dit moment nog geen kamers klaar. Wij slapen zelf nog in de woonkamer.
   Daarnaast is hier concurrentie, er zit een mooie B&B in het dorp waar je kan slapen en ontbijten voor € 25,- per nacht.
   Deze winter gaan we hopelijk aan de slag met de kamers, dus het zou meer iets voor volgend jaar zijn. Maar het is zeker een leuke tip!

   Verwijderen