woensdag 4 september 2013

RustNaast mijn experiment met de koelkast ben ik nog een grote verbruiker aan het aanpakken: mijzelf. Sinds ik geen laptop meer heb verbruik ik een stuk meer energie door te computeren. En wat gaat de tijd snel als je er even achter zit. Even de mail checken, even blogjes lezen, wat voor weer word het, wat zijn de aanbiedingen, wat is het recept voor X ook al weer, in welke tijd kon je nu X zaaien, u snapt het wel denk ik. Ik kan uren achter de pc zitten, en eigenlijk ben ik het daar helemaal niet mee eens.

Dus heb ik een radicale beslissing genomen. Ik heb mijzelf op een computerdieet gezet. Ik mag van mijzelf 2 uur per dag achter de computer zitten en daarna gaat hij uit en niet meer aan. Vandaag is de derde dag en ik moet zeggen het bevalt mij heel goed. Ik kom helemaal tot rust in mijn hoofd. Ondertussen heb ik ook veel gedaan, lekker in de tuin gewerkt, de stoep onkruidvrij gemaakt en aangeveegd, de maten van de tuin opgenomen en nog vele andere dingen. Wat ik vooral leuk vind is het vinden van ontspanning zonder computer. Ik heb lekker zitten lezen, ik heb op mijn rug in het gras gelegen, ik heb naar de kippen zitten kijken, en ik heb zelf zitten tekenen. Ik voel me er goed bij!

Dus hier een win-win situatie. Door minder stroom te verbruiken achter de computer heb ik mijzelf meer tijd gegeven om werkelijk te ontspannen. Ik leef meer in het moment, en geniet ervan!

10 opmerkingen:

 1. Ik probeer het zelfs te beperken tot anderhalf uur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed van je! Dat lukt mij soms ook. Maar ik mag 2 uur, minder is altijd beter natuurlijk ;)

   Verwijderen
 2. Heel goed. Je merkt pas hoeveel tijd je 'verspilt' achter dat ding als je ziet hoeveel andere leuke dingen je in die tijd kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed, momenteel als ik thuis ben gebruik ik de pc ook bijna niet, gister is hij helemaal niet aan geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is goed zeg! Ik heb het gisteren kunnen beperken tot 1,5 uur, dat vond ik wel redelijk :)

   Verwijderen
 4. Goed idee, ik doe mee! Heb inmiddels een flinke achterstand in het huishouden die ik moet inlopen... Hm, maar dat betekent wel dat de computer nĂș direct uit moet... ;) Vooruit, vanaf morgen doe ik mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De achterstand inlopen gaat inderdaad een stuk beter als je de pc uitzet :D
   Maar het is nog niet zo makkelijk als het lijkt ;)

   Verwijderen
 5. Goed van je!! Dat moet ik ook maar lukt me nog niet. Mss maar es meedoen met je ...zou dat beter lukken?

  BeantwoordenVerwijderen