zaterdag 28 september 2013

Herfst

Laatst liep ik buiten en het viel mij op hoeveel paddenstoelen er overal waren. Het lijkt al echt herfst te zijn hier. Overal liggen bladeren in prachtige kleuren, en het gras voor ons huis ligt vol met eikeltjes. En in de ochtend is het al weer een stuk frisser. Heerlijk vind ik dat, het lijkt wel of je meer lucht binnenkrijgt bij het ademen. Ik hou van de geur van de rottende bladeren, en van de kleuren overal. En de paddenstoelen zijn er ook in alle kleuren en maten. Hieronder wat foto's om in de herfstsfeer te komen.



 




 





15 opmerkingen:

  1. Prachtig! Allemaal op je erf ?
    Ja heerlijk die kruidige geur van de herfst en het licht dat zo mooi door de bomen valt, spinnenwebjes met druppeltjes,
    Geniet ervan, alweer zo'n prachtige dag .

    liefs grandma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja al deze foto's zijn op ons grondstuk genomen. Ik zag er zelfs al weer meer! En alle spinnenwebben in de bomen zijn inderdaad ook heel mooi! En bij de herfst hoort in mijn hooft ook kaneel in thee of in koekjes, hmm!

      Verwijderen
  2. Heb jij genoeg kennis om de eetbare paddestoelen te kunnen plukken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, ik heb er helemaal geen weet van. Ik zou het wel graag willen leren. Ik overweeg ook om zelf champignons te kweken.

      Verwijderen
    2. Cantharellen zou je moeten kunnen herkennen. Op zijn Duits Pfifferlingen. Erg lekker. Komt Samen met diverse bomen voor. In diverse bos, als de lucht maar redelijk schoon is. Veel Duitsers zoeken ze. Je kunt er wel eens op googelen

      Verwijderen
  3. Wat een prachtige foto's!
    Ik hou van het voor en najaar, de kleuren en geuren zijn dan altijd zo mooi in de natuur.. daarbij hou ik niet zo van de zomer-warmte maar het voor en najaars zonnetje vind ik echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook niet echt een zomer-mens. Het is vaak te warm dan. Maar ik vind het altijd erg moeilijk om een favoriet seizoen te kiezen, elk seizoen heeft zo zijn charme!

      Verwijderen
  4. Prachtig, bij ons stonden ook al paddenstoelen in het gras. De natuur veranderd prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het boek -uit mijn hoofd- paddestoelen en sporen van west europa is een geweldig goed boek, soms nog voor veel geld tweedehands te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je kunt ook eens op www.soortenbank.nl kijken onder het kopje paddestoelen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beter is nog om na de homepagina van de soortenbank eerst naar soort identificeren te gaan en dan naar paddenstoelen. De interactieve gids is ook voor allerlei andere soorten bruikbaar. Dus ook voor vogels, planten etc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die van de vogels kende ik al, is erg leuk.
      Goed dat er ook een van paddenstoelen is! Ik zal eens kijken!

      Verwijderen