woensdag 29 april 2015

Alweer de laatste aflossing!

Gisteren hebben wij de derde en laatste extra aflossing op de hypotheek gedaan, voor 2015 dan. Want met de € 1.000,- die wij overmaakten zitten wij al weer aan het boetevrije jaarbedrag van €4.500,-. Onze hypotheek loopt sinds juli 2013 en in die tijd hebben wij al € 7.900,- extra (boetevrij) afgelost, door deze extra aflossingen zijn wij een jaar eerder hypotheekvrij. Als wij vanaf nu geen extra aflossingen meer zouden doen dan zouden wij over 12 jaar van onze hypotheek af zijn.


In totaal hebben wij al €16.620,- afgelost sinds wij de hypotheek afsloten, dus het schiet lekker op. Zeker als je rekent dat wij ook nog beide werkloos geweest zijn en dat wij de familielening in de tussentijd ook afgelost hebben. Onze hypotheekschuld is nu nog € 75.380,- en aangezien de waarde van ons huis en grondstuk ongeveer € 103.000,- is staan wij er best goed voor.

Als de financiële situatie het blijft toelaten zullen wij de komende maanden vast een begin maken aan het jaarbedrag voor 2016, zodat wij gelijk in januari een bedrag kunnen aflossen. Maar nu wij ons jaardoel voor dit jaar bereikt hebben is het ook fijn om wat extra geld naar andere doelen te schuiven. Zo valt er hier in en rond het huis genoeg te klussen en het klus-potje kan altijd geld gebruiken. En ook de buffer mag van mij nog wel wat hoger. Voorlopig bevinden wij ons in een luxe positie en daar genieten wij volop van. En deze laatste aflossing van het jaar is toch echt wel een klein feestje waard!

7 opmerkingen:

 1. Jullie zijn geweldig bezig hoor, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, om zo vroeg in het jaar al je aflosdoel bereikt te hebben! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, heerlijk als je die cijfers leest. Stukje bij beetje wordt het aflosbedrag steeds groter. Geeft vast een heerlijk gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig zeg! Jullie zijn al een ontzettend eind gekomen, van idd beide werkloos naar dit. Geweldig, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd zeg. Wat goed van jullie. Mogen jullie 5% per jaar aflossen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij mogen inderdaad maar ongeveer 5% per jaar boetevrij extra aflossen. Achteraf gezien had ik daar nooit mee akkoord moeten gaan, maar toendertijd waren wij zo blij dat wij een hypotheek kregen.

   Verwijderen