donderdag 2 april 2015

Recept: Veganische Risotto

De laatste tijd ben ik regelmatig wat aan het experimenten in de keuken, een gerecht wat ons bijzonder goed beviel was deze risotto. Het mag eigenlijk de naam risotto niet dragen, ik heb het recept dusdanig aangepast dat er niet veel meer van het origineel over is. Het resultaat is een rijstgerecht wat heerlijk romig is en een fijne smaak heeft, zelfs Maarten was om! Het recept kon dus niet uitblijven, plantaardige risotto die eigenlijk geen risotto is.


Ingrediƫnten:
2 uien, fijngesneden
4-6 teentjes knoflook
150 gram diepvries doperwten
250 gram champignons
1 tl gedroogde tijm
½ tl zout
een flinke scheut witte wijn
140 gram zilvervliesrijst ongekookt
0,5 tot 0,75L  groentebouillon
2 el edelgistvlokken
1-2 tl citroensap

Bereidingswijze:
Verhit een pan met wat bouillon en fruit hierin de fijngesneden uien en knoflook. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze ook toe samen met de tijm, zout en de witte wijn. Roerbak dit alles totdat de champignons zacht worden en voeg daarna de (ongekookte) rijst toe. Roer het geheel flink door zodat de rijst goed verdeeld is in het groente-kruiden mengsel en  de rijst een beetje begint aan te bakken. Voeg nu steeds een beetje bouillon toe terwijl je goed blijft roeren in het geheel, doe dit totdat de rijst gaar is en voeg op het laatst de doperwten, edelgistvlokken en het citroensap toe en roer het nog even goed door. Naar smaak kan je nu nog wat extra zout, peper of citroensap toevoegen. Het gerecht is nu klaar om te serveren, eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, smaakt vast heerlijk maar het kleurtje .....komt vast van zilvervlies rijst :)
    Ik stuur het linkje van dit recept evengoed door veganistische dochter en schoonzoon die zijn altijd in voor een nieuw receptje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk.
    Dankjewel, dit bewaar ik.

    BeantwoordenVerwijderen