zondag 18 september 2016

Bah, gewoon bah

Duss, de laatste tijd heb ik last van opruimeritus en ben ik (modern gezegd) aan het declutteren. Gewoon opruimen dus. Ik probeer het een beetje gefaseerd te doen en niet het hele huis in een keer overhoop te halen.

Ik heb al verschillende kastjes en kastjes ondr handen genomen en een doos staan met dingen die weg (naar kringloop oid) kunnen.

En vandaag keek ik even in een klerenkast met werkkleding waar ik wat ruimte wilde maken. Ik vond dit:


Ieeeewww.
Had ik al verteld dat wij vochtproblemen hebben in huis? De schoenen heb ik al bijna een jaar niet aan gehad, ergens voor mijn zwangerschap. En ik vond er nog meer beschimmelde schoenen. Dus ik ben nu schoenen aan het poetsen en lekker buiten laten drogen. Straks maar even mijn plastic opbergbox zoeken, is blijkbaar geen overbodige luxe. Brrr

8 opmerkingen:

 1. Dat hadden wij ook. Straks in de winter moet ik echt de deuren van de kasten open laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu jullie huis zo goed geisoleerd is door Maarten, iedere dag het huis iedere dag maar goed luchten en zorgen voor een goede voortdurende ventilatie. Wij hadden het in ons huis bij een muur waar we een raam in hadden gezet. De stukadoor had over het oude gedeelte van de muur waar al stuukwerk opzat, heel dik opnieuw gestuukt. Wij hebben nu altijd een klep raampje, met beveiliging tegen inbreken, openstaan en mijn man heeft kleine gaatjes in de muur geboord. De schimmel komt, nadat ik deze met chloor water had afgewassen, nu niet meer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ook nog wel is helpt is om een zoutsteen in een emmer en deze emmer in de kast te zetten. Als de steen erg verzadigd raakt moet je hem buiten laten drogen in de zon. Een 2de steen is dan ook geen overbodige luxe in dit geval. Dan kan je de stenen wisselen.

  Dag en nacht ventileren en 1 uurtje per dag luchten is ook noodzakelijk om je woning droog te houden.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk tip van de steen, dat wist ik niet. Luchten doen wij momenteel ook eigenlijk dag en nacht maar werkt in kasten niet goed genoeg blijkbaar.

   Verwijderen
 4. Oh, dat is zooo irritant! Wat wel helpt met kleding e.d. is schoonmaken met zout en azijn, gewoon in de wasmachine. Zo heb ik ook het weer uit het dure pak van de man gekregen en nu ligt de kap van de boot ermee 'ingesmeerd' in de hoop dat het daarop ook werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kleding knal ik ook gewoon in de wasmachine, verpest is het dan toch al en het kan alleen maar beter worden. Met leren en suede pumps suede ik dat niet :)

   Verwijderen
  2. Ik gooi leren schoenen ook gewoon in de machine daarna weer opnieuw goed oppoetsen en ze zijn weer zo goed als nieuw

   Verwijderen
 5. Ja bah! Wij hebben het ook gehad en het is zoooo niet leuk!
  Meestal krijg je het er wel weer uit als je maar op tijd bent.
  Maar idd alles in luchtdicht afgesloten bakken of zakken doen helpt ook.

  BeantwoordenVerwijderen