donderdag 15 september 2016

Druk met Genieten

Vandaag een heerlijk dagje hier, normaal is het al genieten hier maar vandaag gaat het extra lekker. Op donderdag ochtend kan je bij de bioboer inkopen doen, tussen 8 en 13 uur (lang leve mijn ouderschapverlof). En omdat het warm zou worden ben ik lekker op tijd opgestaan. In de ochtend schijnt de opkomende zon op het slaapkamerraam, vanmorgen was het prachtig roze. De ramen stonden lekker open en het huis was lekker fris, een verademing!

Dus lekker opgestaan met baby, even wat ontbijten, wasje aanzetten en op stap. Ik besloot het autostoeltje voorin te zetten en dat ging gelukkig een stuk beter, blijkbaar is alles minder erg als je mama kunt zien ;)

Lekker mijn spulletjes gehaald, ik mocht bij de boer nog even in de (onverwarmde) kas kijken. En ik was weer redelijk snel thuis, voordat de baby het helemaal zat was. Missie geslaagd. Nog ruim voor de middag de luierwas opgehangen en toen had ik zowaar nog energie over.

Het was niet al te veel, net een ruime  kilo stukjes

Ook "lelijke" appeltjes mogen in de jam

Ik besloot nog wat appeltjes te verwerken van eigen boom, ik maak graag appel-kaneeljam ervan. Nu had ik altijd een grondige hekel aan het steriliseren van de potjes, hàd want tegenwoordig doe ik het in de oven. Ideaal! Potjes even afwassen en rechtop (en nog nat) in de oven zetten op iets meer dan 100°C, na 10 minuten zijn de klaar voor gebruik.

Lekker rustiek ;)

Omdat de oven dan toch aanstaat bakte ik gelijk een plaat havermoutkoekjes, nom nom. En toen ik klaar was deed ik gelijk even de afwas. Ik weet niet waar ik de energie vandaan heb, maar ik ga nu maar even stil in een hoekje zitten. Das wel zo veilig.

Deze jam gaat zo snel op dat ik de potjes niet een ont-label

Hmmm zo lekker!

Koekies! Nom nom nom!

12 opmerkingen:

 1. Gezellig dagje lijkt mij, genieten van je verlof en Vera. Heerlijk toch. Vooral niet vergeten om vaker foto,s te nemen als herinnering aan deze eerste zomer met dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb inderdaad ook heel veel foto's. Ook om met de opa's en oma's te delen.

   Verwijderen
 2. Dat klinkt goed. En was de baby rustig?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig joh. Soms heb je van die dagen dat alles vanzelf gaat. En soms... ook niet :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gezellig! Ook ik maakte vandaag jam, winterjam. Appels met gember. Ik gad gelei-suiker uit Duitsland gehaald. 930 gram stukjes appel en 70 gram geraspte (bevroren verse gember, dat raspt zo gemakkelijk) en een zak geleisuiker 1:2 . Echt lekker 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker! Ik grbruik hier ook altijd 1:2 vinden wij lekkerder.

   Verwijderen
  2. Ik gebruik gewone geleisuiker en doe er dan vaak wat extra citroenzuur door. Die 2:1 is veel korter houdbaar en dat vind ik best een nadeel. De gewone is na drie jaar nog steeds te eten.

   Verwijderen
 5. Wat ben ik blij dat ik jouw blogje heb gelezen. Voortaan gaan bij mij de potjes ook in de oven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat ik je kon helpen!
   Let wel op, de dekseltjes niet. Die moeten een heet soda badje krijgen.

   Verwijderen
  2. Ik was de potjes altijd in heet sodawater en spoel ze na met heet water, kunnen de dekseltjes ook meteen mee in het sodawater. Gaat altijd goed.
   En soda is echt belangrijk. Ik had het eens niet in huis en toen dacht ik handig te zijn en flink wat keukenzout aan het water toegevoegd. Soda is tenslotte zout? Fout plan, na een paar maanden was die inmaak bedorven en ik kon het weggooien.

   Verwijderen