vrijdag 26 februari 2016

Voorjaarskriebels!

Ik begin zo langzaam aan toch echt weer voorjaarskriebels te krijgen! De afgelopen weken hadden we een aantal heerlijk zonnige dagen en dat doet een mens goed! Ik krijg gelijk zin om lekker in de tuin aan de slag te gaan, hoewel ik daar eigenlijk niet fit genoeg voor ben. Ik probeer af en toe een kwartiertje wat aan te rommelen en zo krijg ik toch wat gedaan. Ik zit eigenlijk nog steeds te wachten op de beloofde energie uit het tweede trimester maar ik denk niet dat dat nog gaat komen.

Groei maar jongens !!
Ik kon het niet laten en heb ik de kas al wat slaplantjes voor gezaaid, die komen inmiddels mooi op. Dus hopelijk hebben wij dit jaar lekker vroeg sla uit eigen tuin! In de kas vond ik ook nog wat spinazieplantjes en iets wat lijkt op veldsla. Ik kan mij alleen niet meer herinneren dat ik daar veldsla gezaaid had, is er iets van onkruid wat op veldsla lijkt? Meh, volgens mij is het veldsla.

Spinazie plantje

Dit is veldsla toch? toch??
Aan de zonnepanelen kan je ook goed merken dat het voorjaar eraan zit te komen, de opbrengst stijgt wekelijks! Was het drie weken terug nog 8 kWh voor een week, die week erna al 12 kWh en afgelopen week al 16 kWh. Dat zijn nog geen grote nummer maar wij verbruiken wekelijks rond de 30 kWh dus dat is toch al weer de helft! Het blijft iets magisch hebben, je eigen stroom opwekken. Ik kan echt blij op de teller kijken en zien hoeveel we op dat moment opwekken, zelfs als ik niet thuis ben denk ik 'ja zonnetje schijn maar, zo verdienen we geld'. Echt leuk!

Ik weet dat ik de komende paar maanden niet veel grote dingen kan doen, maar ik heb toch wel een klein wensenlijstje voor de tuin. Ik heb al wat tomaten, courgette en pompoen gezaaid. Ik wil eigenlijk echt de rabarber nog opgraven en delen dit jaar, en de bessenstruiken nog snoeien. Ik merk wel dat het buiten zijn echt goed voor mij is, ik kom helemaal tot rust en voel mij heel gelukkig. Lijkt mij dat het alleen maar goed is voor de baby. En wie weet kan ik nog wat hulp ronselen hier en daar :)

9 opmerkingen:

 1. Ja lijkt inderdaad op veldsla dat groeit zo leuk in rosetjes.

  Jammer dat de energie niet terugkomt zoals zo leuk in de boeken staat. Tja dat zijn natuurlijk gemiddelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die energie ben ik nog aan het zoeken ende jongste is bijna 4 hahahaha. Heerlijk die voorjaarskriebels, waar een paar zonnestralen al niet goed voor zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, leuk zonnepanelen! Wij hadden vorige week ongeveer 55 Kwh opgewekt. Dat is meer dan ons wekelijks verbruik van 49. Deze week gaat het iets minder hard want we hebben veel buien en bewolking. Tussen de buien door piekt het vermogen alweer boven de 3000 Kwh :-) Dan gaat het razendsnel met opwekken. Vorige week hadden we een dag met 16 Kwh opbrengst.

  Hopelijk heb je straks wat meer energie als je met zwangerschapsverlof bent. En, het staat altijd zo leuk in de boekjes. Ik heb destijds alles gelezen wat los en vast zat (in het pre internettijdperk) en het ging allemaal heel anders dan gedacht. Laat het maar over je heen komen en zorg goed voor jezelf en de kleine.

  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn,dat het werken in de tuin je goed doet. En dan kun je straks oogsten ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lijkt op veldsla maar denk eerder gewone slaplantjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat die veldsla van jou vergeet-me-niet plantjes zijn. Had je die vorig jaar in de tuin of in bakken/potten of bij de buren? Het zaait zich nl. heel gemakkelijk uit. Heb geen idee of je dit kunt eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou als voormalig verzendhandelaar in groente en fruit denk ik toch echt aan veldsla.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou als voormalig verzendhandelaar in groente en fruit denk ik toch echt aan veldsla.

  BeantwoordenVerwijderen