dinsdag 13 december 2016

Druk aan het shoppen

Zo, het is echt wel weer tijd voor een berichtje. Alles kabbelt hier lekker voort en dan schiet bloggen er toch een beetje bij in. We hebben de afgelopen weken bezoek gehad van opa's en oma's en zelfs mijn oma was er. Dat vond ik heel leuk want ze is toch al 88 inmiddels en het gaat het laatste jaar wat slechter, ik vind het fijn om Vera aan haar te laten zien en ervaringen over het moederschap te delen. Voor het bezoek had ik lekker een grote pan met erwtensoep gemaakt en we hebben bij de kachel gezeten, heel knus :)

Verder heeft Maarten nog twee dagen ijsvrij gehad afgelopen week, en was hij onverwacht extra thuis. Hij heeft van de tijd gebruik gemaakt en flink lopen opruimen, hout hakken en bomen/boompjes onderuit halen. Hij heeft echt veel werk verzet, en het is goed te zien!

Ik ben tussendoor nog wat bezig geweest met ebay en heb een setje gebruikte woloverbroekjes gekocht, 6 stuks in twee maten. Er zitten wat vlekken in, wat normaal is na gebruik maar sommige mensen hebben dat liever niet. Ik betaalde bijna € 23,-  inclusief verzendkosten, nieuw zou mij dat ruim € 70,- gekost hebben!

Ook kochten wij via ebay alvast een autostoeltje voor als Vera in de volgende maat mag, ik had al langer uitgezocht welke ik zou willen hebben en ik kwam op de cybex pallas. Maar die dingen kosten best veel geld, ook al zouden ze lang mee gaan dus ik keek al een tijdje naar een goede aanbieding. En zo vond ik er een tweedehands (refurbished/nagekeken) maar met garantie, dit exemplaar had een vlek (ja het is een thema) en werd daarom aangeboden voor € 118,- inclusief verzenden. Dat was wat mij betreft een goede aanbieding en die hebben we in huis gehaald, ik vond de vlek echt heel erg meevallen en hij zit toch onder de baby. Daarnaast heb ik niet de illusie dat het stoeltje bij gebruik vlek-loos blijft ;)

Ik was lekker op dreef en kocht ook nog twee voedingsbh's, nieuw kosten die dingen ruim
€ 40,- per stuk. Ik vond/vind dat zoveel geld dat ik er maar 1 had, maar ik kocht ze nu tweedehands voor € 15,- per stuk. Precies hetzelfde merk en model als ik had, zo wist ik zeker dat het zou passen. Ze zijn slechts licht gebruikt en zolang je het kan wassen vind ik het geen probleem.

En we hadden ook nog wat babykleertjes nodig die ik, bij gebrek aan een kringloop, bij een particulier hier in de buurt kocht. Zo kon ik even passen en uitzoeken wat ik wilde en heb ik nu voor een klein bedrag weer een paar warme dingen voor Vera, mocht het toch nog weer winter worden :) En zo zijn we weer flink wat geld armer, maar hebben we toch ook veel bespaart. Voorlopig ben ik weer even klaar met kopen ;)

15 opmerkingen:

 1. Ja, zo hebben goedkope baby'tjes toch ook zo hun kosten. Ik heb ook nog dingen voor je liggen. Wollen rompers enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja sommige dingen heb je toch nodig. Ik zie het wel verschijnen dan ?

   Verwijderen
  2. De wolletjes zijn toch het fijnste he! Vlekken in wolbroekjes willen er wel uitgaan door ze in de zon te laten bleken. Ik hoor ook goede verhalen over het vlekje behandelen met ossegalzeep, dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Er gaan ook altijd veel wolletjes voor leuke prijsjes via de wolletjes fb pagina.

   Verwijderen
  3. Tot nu toe werkt het voor mij het beste om het direct te behandelen, ik gebruik de vloeibare wol zeep van hans-natur en als ik er op tijd bij ben zie je er niets meer van.

   Verwijderen
 2. Het is wat met die grote uitgaves he?
  Wij hebben expres een 2ehands autostoel gekocht ivm nieuwe wetgeving vanaf 2018. Stel dat wij nóg een kindje zouden krijgen dan moet die tot en met 15 maanden tegen de rijrichting in vervoerd worden.
  We hebben een Römer King plus stoel gekocht voor 50,- en ook 2e hands kocht ik een zomerhoes voor 7,- zodat ik de stoel een beetje netjes kon houden. Ons zoontje van nu 1 kan dus in deze autostoel.
  Maar voor ons derde kindje moeten we volgend jaar dus op zoek naar een autostoel die tegen de rijrichting in gebruikt kan worden in elk geval tot 15 maanden.
  En nee dat redden zeker wij met de maxicosi niet omdat we zelf al zo lang zijn. Ons zoontje past zelfs al niet meer in de maxi cosi cabrio fix en die is soort van speciaal voor de wat langere kindjes.
  Ik wil volgend jaar nog eens gaan kijken naar welke autostoel voor ons dan geschikt zou zijn ná de maxi cosi. Het ligt er ook maar aan welke auto je hebt trouwens.
  Nu een Fiat Doblo. Deze heeft korte gordels dus wil je een autostoel die tegen de rijrichting in zit met gordels vast maken dan moet je gordelverlengers hebben.
  Ook heeft deze geen isofix en het kán erin komen door de complete achterbank te vervangen.
  Nu zijn we dus ook nog eens op zoek naar een vervangende auto die we met de hele familie kunnen gebruiken. We wonen in een woonvereniging met mijn familie en als straks de baby er is en we gaan zondag naar de kerk bijvoorbeeld dan willen we 13 mensen in 2 auto's kunnen vervoeren. Met 2 7-zitters moet dat lukken.
  En zo kom je van het één op het ander. Alles kost geld helaas.
  Maar komt tijd komt raad denk ik dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb die nieuwe wetgeving helemaal niet mee gekregen, maar als ik het goed begrijp ben je als jonge ouder in 2018 dus verplicht om een auto te hebben die maximaal 6 jaar oud is?
   Gelukkig is Vera tegen die tijd ouder dan 15 maanden anders moesten we een nieuwe auto kopen om haar te vervoeren :S

   Begrijp mij niet verkeerd, ik ben helemaal voor veiligheid maar zolang je een stoeltje goed plaatst is het ook veilig toch? Vereist alleen wat aandacht zonder isofix.

   Ik was ook even bezorgd of dit stoeltje wel in onze (oude) auto zou passen, maar het past prima. Daar ben ik heel blij mee want ik was een beetje bezorgd dat hij op de achterbank van een driedeurs niet stabiel zou staan, niets is minder waar.

   Het is me wat allemaal met die autostoeltjes!

   Verwijderen
  2. Nee hoor. Want heel veel auto's hebben al vanaf 2008 standaard isofix erin zitten. Daarnaast komen er ook autostoeltjes op de markt waarbij tegen de rijrichting geregeld kan worden dmv bevestiging met autogordel. Bijvoorbeeld de Chicco 012.
   Het ligt er dus maar aan welke situatie je nu in zit wat je voor 2018 moet regelen. Heb je al isofix in de auto dan hoef je alleen op zoek naar een autostoel die tegen de rijrichting in kan t/m 15 maanden oud.
   Eenmaal goed geplaatst zou het volgens mij (wat ik gelezen heb in elk geval) niet uitmaken of je isofix of autogordel gebruikt.
   Het gaat dus puur om een autostoel waar je kindje t/m 15 maanden tegen de rijrichting in vervoerd kan worden in combinatie met de mogelijkheden die je auto biedt én je budget.

   Verwijderen
  3. Ik heb het nog even opgezocht...
   En helaas zou dit betekenen dat je vanaf 2018 dus een stoel met isofix moet hebben omdat deze beter en veiliger bevestigd kunnen worden.
   Dat begrijp ik tenminste uit dit artikel.
   http://www.oudersvannu.nl/baby/3-maanden/veilig-praktisch/vervoer/nieuwe-regelgeving-autostoeltjes/

   Verwijderen
  4. zoiets begreep ik inderdaad ook. Maar in de reacties eronder vind ik dit:

   In het artikel staan een aantal onjuistheden. Het klopt dat er in drie fasen overgegaan wordt van de oude regeling naar de nieuwe, ISize, regeling. Momenteel zitten we nog steeds in fase 1. Het is onduidelijk wanneer fase 3 van start zal gaan. 2018 wordt nu genoemd, maar dit is zowel bij ons (VeiligheidNL) als de Consumentenbond nog niet bekend.
   Als het zover is zullen er geen stoeltjes meer geproduceerd worden die niet aan ISize voldoen. Daardoor zullen de oude stoeltjes langzaamaan uit het straatbeeld verdwijnen. Nieuwe auto's zijn al steeds meer ISize ready. Voor zover bij ons bekend hoef je geen nieuwe stoelen te kopen.

   Dus waarschijnlijk zal het allemaal wel los lopen.

   Verwijderen
 3. je kunt de kleding met vlekken ook verven, zijn ze weer egaal. ik gebruik zelf wel eens textielverf, maar daar zijn ook eco-alternatieven voor. bietensap/bramensap voor roze/rood/paarstinten, spinazie voor geel/groentinten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En anders een hoes of deken over de autostoel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een kort berichtje om te zeggen dat ik je blog erg leuk vind om te lezen. Ik heb je blog enkele maanden geleden ontdekt, maar afgelopen weken de tijd genomen om eens helemaal vanaf het begin te lezen. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop jullie op zoek gaan naar wat voor jullie de beste/fijnste manier van leven is.

  Veel geluk gewenst op jullie mooie plek met je gezin, blijf vooral schrijven:-)

  Groetjes Marijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil jullie even fijne feestdagen en alle goeds voor 2017 toewensen en hoop nog vele leuke berichtjes van te lezen . Mijn blog is iets veranderd van naam .Maar dat zie je als je op mijn naam klikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne kerstdagen en een gezond en prachtig nieuwjaar. Vriendelijke groet
  amarins

  BeantwoordenVerwijderen