vrijdag 17 maart 2017

Een vijver vol leven

Op dit moment is het een drukte van belang in onze vijver. Er zitten misschien wel honderd kikkers in die samen bezig zijn met het behouden van de soort, daarbij maken ze echt een heerlijk kwaak-geluid. Zo leuk om te zien dat ik bedacht dat ik er een filmpje van maak. Dus geniet mee :)


Inmiddels zit er ook al veel kikkerdril in de vijver, dus dat word weer een zomer vol kleine kikkertjes. Ik vind kikkers zo leuk en ze zijn ook nog eens nuttig want ze eten muggen en slakken. De vijver is sowieso een verrijking van de tuin omdat het zoveel leven aantrekt, naast de kikkers komen er veel verschillende dieren drinken en zijn er ook regelmatig libellen te zien. Echt leuk!

4 opmerkingen:

  1. Dat is snel! Hier deze week voor het eerst weer bruine kikkers gehoord. Dat gaat een week of wat zo door met een steeds grotere groep kikkers in de tuin. En dan ineens is de vijver vol met kikkerdril en hoor je de kikkers niet meer en vertrekken de meesten. Ik heb ook al salamanders gezien en een soort kevertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh zou zo graag een keer een kom kikkerdril op tafel zetten om mijn dochters de wondere wereld naar kikker te laten zien

    BeantwoordenVerwijderen