vrijdag 3 maart 2017

Planten Labelen

Inmiddels is de zaaitijd weer begonnen en dan heb ik van die bakjes staan waarvan je niet direct kan zien wat er in staat, een label of kaartje is dan echt noodzakelijk. Maar ik heb daar soms wat problemen mee, plastic labeltjes wil ik liever niet én die verkleuren dus soms is de tekst niet meer te lezen. Maar wat dan?

Ik verzamelde altijd al mijn ijsstokjes om als plantenlabel te gebruiken en tot op heden schreef ik daar dan met pen op, voor zover dat ging en mooi leesbaar bleef (meestal wel redelijk). En ineens bedacht ik mij dat ik mijn houtbrander wel kon gebruiken om de naam op het ijsstokje te branden.


En het werkt, prima! Nu staat de naam netjes in het stokje gebrand, hopelijk blijft het zo langer en beter zichtbaar! Ik hou de stokjes wat algemeen zodat ik ze kan hergebruiken, daarom schrijf ik 'tomaat 1' en 'tomaat 2'  in plaats van de rassen. Jaarlijks heb ik dan een lijstje waar op staat welk ras het is. Hopelijk lukt het mij dit jaar om de tomatenplanten uit elkaar te houden, tot op heden herken ik ze pas weer als ze vrucht dragen ;)

Nu is het alleen nog een kwestie van heel veel ijsjes eten ;)

11 opmerkingen:

 1. Oh wat ziet dat er goed uit, je hebt een mooi handschrift hiervoor. Als ijsjes eten een te grote belasting wordt, kan je ijsstokjes ook per 50 of 100 kopen in knutselwinkels.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik plak een stukje envelop die we anders toch weg doen aan de buitenkant van het bakje met maan en zaai datum, werkt voor ons heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier een bak vol met ijsstokjes!
  Hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief! Maar volgens mij woon jij behoorlijk ver weg en het lijkt mij nogal duur om als pakje te versturen, dus ik ronsel hier wel wat extra ijseters in de buurt ;)

   Verwijderen
  2. Ik woon in het westen van Nederland inderdaad, maar het kan best in een grote envelop hoor :)

   Verwijderen
  3. In dat geval.... mail mij even op wegnaarzelfvoorziening @ gmail.com :)

   Verwijderen
 4. Wat leuk met de brander! Ik gebruik altijd wasknijpers die ik op de rand van het bakje klem. Kun je ook mooi branden. Ga ik onthouden voor als ik weer een tuin heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook leuk ja! Ik bedacht al dat ik de losse houtjes van kapotte knijpers ook kan gebruiken.

   Verwijderen