zondag 26 februari 2017

Update Tuinwerkzaamheden

Er is hier al heel veel werk verzet in de laatste weken, het meeste door Maarten. De voortuin is inmiddels gemaaid, wat al twee jaar niet gebeurt was en het gemaaide gras ligt op het gazon als mulch laag. Hierover komt straks het karton en daarna compost en houtsnippers als mulch. In het gazon hebben we vast de hazelaars geplant, omdat zij dieper geplant moeten worden dan de mulchlaag. Het is handiger om ze er eerst in te zetten, dan hoeven we geen gaten in het karton te maken.

In een deel van het grasveld voor stond een mini bos met eikenboompjes, deze jonge boompjes kwamen ongeveer tot aan je knieën en een deel hiervan stond echt goed vast. Dat krijg je er van als je het gras onder de eikenbomen niet maait! Maarten heeft ze te grazen genomen en ze zijn nu allemaal weg.

Alles weer netjes.
In zijn opruimwoede heeft hij gelijk het stoepje voor de garage meegenomen, dat was zo verwaarloosd dat je de stenen niet eens meer kon zien. Hij heeft alle takken en bladeren en troep eraf geveegd zodat het er weer netjes bij lag. Er zit nog wel wat onkruid tussen de stenen maar dat gaan we er later tussenuit peuteren.

Het verschil tussen schoon en vies
Daarna besloot Maarten om alle stoep aan de voorkant van het huis en een deel van de gevel schoon te maken met de hogedrukreiniger. Het viel pas op hoe vies het was toen er een deel schoongemaakt was, en nu staat alles er weer fris bij. Hij heeft ook de kas nog even meegepakt omdat die behoorlijk groen was geworden, de kas staat nu te glimmen alsof hij nieuw is. Heel erg fijn!

Kijk hoe schoon de kas is!


Op twee plekken in de tuin stonden buxussen waar wij ze eigenlijk niet wilde, op een mooie zuidelijke beschutte plek naast het huis waar wij eetbare klimmers willen én onder de walnotenboom (wat natuurlijk heel onhandig is). Maarten heeft de planten verplaatst naar de erfgrens waar we later een mooie groene afscheiding hebben (ook  in de winter).

De buxussen onder de walnotenboom zijn weg

De buxussen op hun nieuwe plek

Als je het opschrijft zo lijkt het wel mee te vallen, maar het is het echt wel veel werk. De voortuin is nu helemaal klaar voor ons sheetmulch avontuur. Als het goed is gaan we deze week de compost regelen en zoals het er nu uitziet hebben we in week 10 een houtsnipperaar tot onze beschikking. Dan kunnen we ons gazon uitzwaaien en onze eetbare siertuin verwelkomen!

6 opmerkingen:

 1. Jeetje wat is dat opgeknapt zeg compliment!

  En straks het leuke werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er veelbelovend uit! Benieuwd of je een beetje aan tuinieren toekomt met een straks heel ondernemend kindje, haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had toen mijn kleintjes klein waren, een oud campingbedje dat ik als box gebruikte bijvoorbeeld als ik buiten werkte of in huis kluste. Zo'n bedje kan zo ingeklapt en uitgeklapt, en verplaatst. De kinderen vonden het prima om een afgebakende speelplek te hebben als ik mijn handen even vrij moest hebben.

   Groet, Greet

   Verwijderen
 3. Dat ziet er al goed uit! Mooi ook die grote bomen voor (?) het huis.
  Leuk ook de update van Vera, wat een schatje.
  Er wordt hier nu ook druk gewerkt, net als jullie buren blij zullen zijn (haha, gekke Duitsers) dat jullie gras gemaaid is zijn ze hier opgetogen dat de bijna twee meter hoge brandnetels van het perceel verwijderd zullen worden. Ik had er zelf geen last van, maakte altijd heerlijke brandnetelsoep van de jonge toppen, dat kan nu niet meer, schade.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad voor het huis, langs de straat staan een aantal mooie eiken.

   Ja de Duitsers en hun gemaaide gras, hopelijk ziet het hier straks eindelijk netjes genoeg uit voor de buren :D

   Verwijderen