170 gram zonnebloempitten
35 gram volkorenmeel
25 gram edelgistvlokken
2 el plantaardige olie
1 el citroensap
1 aardappel
1 wortel
1 ui
1 steel bleekselderij
2 teentjes knoflook
220 ml cup water
2 tl Italiaanse kruiden
1/2 tl paprikapoeder
1 el mosterd
1/4 tl gemalen peper
1/4 tl zout
Pak je blender er bij en gooi hier de zonnebloempitten, het volkorenmeel, de edelgistvlokken, het citroensap en de kruiden. Was de groenten en snijd ze iets fijner voordat je ze in de blender gooit (ik doe aardappelen altijd met schil en al). Zet de blender aan en meng alles fijn tot een vloeibare smurrie, giet de smurrie over in een ovenschaal en bak het zo'n 30 minuten op 175 ℃ in het midden van de oven. Deze hoeveelheid past precies in de middelgrote ikea schaal, handig want dan kan hij na het afkoelen zo in de koelkast. Het blijft in de koelkast ongeveer een week houdbaar.
Alle ingrediënten in de blender |
Na het blenden is het vloeibaar |
Past precies! |
Na het bakken staat het iets bol |
De textuur, smeuïg smeersel |
Ah, die ga ik uitproberen! Ik houd van zelfgemaakt en gezond en weten wat er in zit.
BeantwoordenVerwijderenZelf maak ik vaak humus, en bij gebrek aan kikkererwten ook wel met witte bonen of cannellinibonen, bij gebrek aan tahin doe ik er zonnepittenpasta in...ofwel, gewoon proberen iets te vervangen. Meestal goed te eten.
Ik heb ook een broodsmeersel van ananas en kokos(recept is vast te googelen) Die is ook lekker, en de zoete variant van broodbeleg zeg maar. Daarnaast maak ik ook zelf hazelnootpasta, dat is zo vreselijk lekker dat ik dat alleen voor feestgelegenheden doe.
Voor kinderen is een broodsmeersel op basis van rozijntjes een lekker zoet broodbeleg.
Groet,Greet
leuke tips! Bedankt!
VerwijderenWat een leuk recept! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenJammie, Maja's plantaardige paté 😉
BeantwoordenVerwijderenGa ik zeker proberen. Dankjewel.
Ha dat klinkt al een stuk smakelijker ;)
VerwijderenGrate (met streepje op de e)
BeantwoordenVerwijderen