woensdag 1 februari 2017

Handige Hulp

In mijn vorige stukje schreef ik dat er een aantal bomen langs de erfgrens staan die wij weg wilden halen om de zonuren in de moestuin te verbeteren, nou de eerste zijn al neer. Gisteren werden wij wakker met het geluid van een kettingzaag buiten, blijkbaar had de buurman een mannetje ingehuurd om de bomen langs het weiland tegenover ons te snoeien en een paar ervan ook neer te halen voordat ze te groot worden.

Na even te overleggen bleek dat zij ons wel even wilde helpen om de grootste 2 bomen om te zagen zodat ze de goede kant op vallen. De buurman vond het zelfs heel fijn omdat hij de grond naast ons pacht en "last" had van de grotere boom. Met een trekker erbij was het in 5 minuten gepiept en de boom ligt nu op het akkerland te wachten, in de komende dagen kunnen we hem rustig in stukken zagen en opruimen. Maarten heeft enorm veel zin om met zijn nieuwe kettingzaag te spelen werken.

Nu alleen de kleine dennetjes nog..

Een extra leuke bijkomstigheid is dat we van de bomen die de buurman neergehaald heeft ook de losse takken (en het kleine snoeispul) mogen hebben, handig omdat we voor onze tuinplannen veel houtsnippers nodig hebben. Binnenkort huren we een grote versnipperaar voor een dagje en maken we van al dat tuinafval een waardevolle grondstof voor de tuin!

9 opmerkingen:

 1. Houtsnippers en een moestuin. Dat is een topcombinatie. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Hallo Mevrouw Money Wenkbrauw,

   Nee voor bomen die op je eigen erf staan heb je geen vergunning nodig. bomen aan de weg/straat kant die op gemeente grond staan wel.

   Groet Maarten

   Verwijderen
  2. Dat is dan anders dan sommige gemeentes in Nederland. Gelukkig maar. Dan is het gewoon alleen maar fijn dat het zo onverwacht snel geregeld kon worden.

   Verwijderen
  3. Wij hebben op ons erf 13 dennen weg gehaald maar we hadden alleen meldplicht, geen vergunning nodig. Super blij mee want al dat hars wat overal neerkomt mét de denne-appels daar waren de auto's niet zo blij mee!

   Verwijderen
 3. Oh wat een fijne meevaller dat je dan binnen no-time een klus kan klaren waar je wellicht eerder wat tegenop zag qua tijd enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk zo'n onverwachte meevaller met de bomen .

  BeantwoordenVerwijderen