zaterdag 11 februari 2017

Lekker Opgeruimd

Onze bijkeuken is de doorloop naar buiten en naar de schuur, en hier zit ook een echte keuken inclusief groot aanrechtblad waardoor het al snel een verzamelplek van van alles word. En omdat je hier van binnen naar buiten loopt staan er ook onze schoenen en omdat je vanaf de bijkeuken naar de schuur loopt staat hier ook het afval. Regelmatig is het weer dichtgegroeid en moet het weer opgeruimd worden.

Ik droom al een tijd lang van zo'n mooie afvalsorteerplek, met leuke labeltjes en alles lekker opgeruimd in mooie bakken. Maar ja, bakken kopen om afval in op te ruimen is een beetje..... ik kan het mijzelf niet verantwoorden in elk geval. Toen had ik een beter idee, ik heb een kast nodig!

En dat lost al het loslopend wild op. De kast heeft ruimte voor de schoenen en laarzen, zodat ik ze niet steeds op moet tillen als ik stofzuig. Er is ruimte zat voor alle afvalbakken (die ik zelfgemaakte leuke labeltjes gaf). En in plaats van mooie, nieuwe plastic afvalbakken gebruik ik gewoon dozen.

Nu staat alles bij elkaar, hoef ik niet meer te raden waar we de lege batterijen ook al weer bewaren en kan ik gelijk zien of de glasbak al vol is. Heerlijk!

(En ik weet het, het behang is vreselijk.. later (als we groot zijn) wordt deze ruimte helemaal mooi gemaakt maar voor nu is het nu eenmaal zo.)

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het behang eigenlijk wel gaaf. :) Ieder z'n afwijking (ik doel op mijn afwijking :) ).

  Lekker zo'n kast waardoor het opgeruimd is, en top ook dat je je idee over je afvalsorteerplek niet stuk hebt laten lopen op de plastic bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er ged uit!......ik scheid het afval ongeveer op dezelfde manier: maar ik gebruik oude veilingkistjes en het glas gaat meteen in fietstassen (fiets staat er vlakbij) Ik fiets zeker 2 keer per week langs de glasbak en gooi het glas er dan meteen in!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het behang vind ik wel vrolijk! Voor een bijkeuken kan het prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er keurig uit zo! En dat behang, lekker laten zitten! Staat fleurig toch? Wij gaan binnenkort ook verhuizen en daar zit dus net als bij jullie een bijkeuken in die toegang naar buiten en de schuur biedt, dus ik zat al te denken; hoe doen we dat met 5 paar schoenen straks... Denk dat ik de kast ook maar in de bijkeuken neerzet, idd ook voor ons afval! Dus onbewust heb je mij iig een handige tip hiermee gegeven. Dankjewel .

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen