vrijdag 28 juli 2017

Baby Update; 14 Maanden!

Het gaat hartstikke goed hier, we genieten van elkaar en van Vera. Wat dat betreft val ik in herhaling geloof ik :) Wat wel nieuws is... Vera heeft haar eerste stapjes gezet! Sinds een week is ze begonnen met het zetten van een paar stapjes 'los'. De eerste keren onder luid protest (veel geluid want spannend) drie á vier stapjes, en eergisteren liep ze gewoon bijna 2 meter naar mij toe! Zo knap!

En wij als over-emotionele ouders zijn dan gelijk helemaal trots en emo, wat werkt dat toch raar ;) Ik had gedacht dat ze nu wel vaker zou lopen maar ze is er blijkbaar nog niet helemaal aan toe, want ze kruipt ook nog veel. Misschien onzekerheid, want ze loopt wel veel en graag aan onze hand. Ze komt dan (als je lekker rustig even zit) je vinger halen en als ze je vast heeft dan trekt ze gewoon aan je vinger zodat je mee komt lopen. Daar heb je zelf natuurlijk niks over te zeggen ;)

Eten gaat ook heel goed, ze eet heel graag en heel veelzijdig. Wel wanneer het haar uitkomt, soms heeft ze geen trek of geen zin in een bepaald iets (dat minder vaak). Dat moet kunnen, hebben wij ook. Ze krijgt ook nog borstvoeding dus te kort komt ze zeker niet. Favoriet eten blijft mais, doperwtjes, alle bonen (kidneybonen, witte bonen), havermoutpap en al het fruit (vooral druiven, watermeloen en perzik). Het is zo schattig om d'r te zien smikkelen van de watermeloen terwijl ze helemaal onder het sap zit, haar mond helemaal vol met een (te grote) hap :)


Ze is heel graag buiten, daar is zo veel te zien en te ontdekken. Steentjes, planten, bloemen, bomen en dieren.... dieren zijn zooo leuk! Gisteren hebben we tijdens een wandeling in de straat (en bij de buren) een paard, hond én een kat gezien, echt een feestje voor d'r. Bij een aantal dieren kent ze ook al het geluid, als ze een hond ziet doet ze er ook een na (waf waf). Ik heb alleen het hondengeluid wat hoog voorgedaan, wat zij nog hoger na doet waardoor ik de enige ben die er een hondengeluid in herkent.
Verder kent ze ook het geluid van katten en kippen, als ze eten ziet zegt ze 'njam njam' en drinken (water) noemt ze 'Aaahhh'. Het geluid dat je na een bevredigende slok maakt ;)

Ze heeft trouwens ook steeds meer interesse in andere kinderen. In de supermarkt zit ze altijd te flirten met leeftijdsgenoten, zwaaien en lachen. En ze moet altijd kijken als ze een kind hoort of kan zien. Als we kinderen op visite  hebben krijgen ze haar volle aandacht en ze geniet er echt van, heel leuk! Wat ik een beetje vreemd vind is dat ze wat bang/verlegen is bij mannen, bij vrouwen is ze veel meer op haar gemak. Bij de oude buurman moet ze steevast huilen, maar die praat wellicht ook wat te hard (is wat doof). Ik ga er van uit dat het een fase is, want naarmate ze iemand vaker ziet (man of vrouw) is ze steeds meer op d'r gemak en verder is ze ook helemaal niet eenkennig.


We gebruiken ook nog steeds de wasbare luiers, ben zo blij dat wij daarvoor gekozen hebben. En ik ben best trots op mijzelf dat we het 'volgehouden' hebben, het is toch extra werk ten opzichte van wegwerp. En soms heb je er geen zin in om nog een was te draaien en op te ruimen, zo simpel is het nu eenmaal. Inmiddels gaat Vera ook een paar keer per dag op het potje, meestal bij elke verschoonbeurt. Vaak doet ze dan ook een plasje, zo kan ze daaraan wennen en elk plasje in het potje komt niet in een luier :)

Dus ja, Vera ontwikkelt zich prima. Wij voelen ons echt gezegend met zo'n gezonde kleine meid en genieten er heel erg van!

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat ze van alles geniet en leuk dat ze begint te lopen .Persoonlijk vind ik het altijd weer een bijzonder iets als je een kind zich ziet ontwikkelen van baby die alleen slaapt tot een kindje wat ze nu al is . Ik weet dat wij bij onze kinderen enorm konden genieten van iedere nieuwe fase .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk. Ik herken altijd zo veel van wat jij schrijft :-). Dat flirten, en de aandacht voor kinderen, en het leuk samen kunnen spelen. Zo leuk ook om te zien hoe je kind met andere kinderen speelt, vind ik! Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heerlijk! Onze kleine man is inmiddels ook alweer ruim 8 maanden. .. zo mooi om die ontwikkeling te zien. .. en t gaat zooo snel!
  Geniet van de kleine meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zo leuk om van dichtbij de ontwikkeling van zulke mini mensjes mee te maken, de verwondering nog om dingen die wij heel gewoon zijn gaan vinden, prachtig. Geniet van elkaars gezelschap, dit is zo,n leuke tijd waar je later met veel plezier op terug zult kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa eens, die verwondering en het ontdekken van alles is prachtig om mee te maken!

   Verwijderen
 5. 't Is leuk als je elke kleine ontwikkelingsstap van je kleintje kan meemaken... Flink dat ze op haar leeftijd al regelmatig een plasje in het potje doet. Onze kinderen (ook grootgebracht met stoffen luiers) waren overdag volledig zindelijk op 17 maand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met het potje zijn wij heel vroeg begonnen, in de hoop dat ze daardoor makkelijk zou wennen.

   Overdag zindelijk met 17 maanden is te gek! Daar zou ik voor tekenen!

   Verwijderen
 6. Superleuk deze update!
  Ons zoontje is nu bijna 20 maanden en sinds een week loopt hij in een onderbroek en broek.
  Bwoekoek noemt hij ze ;)
  Als hij plassen moet zegt hij poepen maar dan moet je niet ook nog zijn overall uit moeten trekken.
  Als ik hem ieder uur op de wc zet blijft hij droog.
  En met zijn middagslaapje is hij ook bijna altijd droog.
  In de nacht draagt hij nu een dunnere luier en als hij wakker wordt plast hij dus als hij doorslaapt is hij ook droog.
  Ik vind het zo knap! En ben uiteraard super blij want ik hoef minder te wassen yes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke slimme meid al :-D geniet er maar flink van voor je het weet gaat ze naar school.
  Dat bangige voor mannen, misschien is het de zware klank in hun stem.. mijn dochter was bang voor mensen met een bril, pas als ze die af deden ging ze kijken ;-)
  Is vast een periode

  BeantwoordenVerwijderen