zondag 25 oktober 2020

Verbouwings update

We zijn hier nog steeds druk met de badkamer, maar gelukkig wel de laatste loodjes. We zijn nu al bezig sinds het voorjaar en ik persoonlijk kan niet wachten tot het af is, ben het behoorlijk zat. Aan het begin van dit jaar voelde ik mij heel goed, en had eindelijk een goed ritme gevonden waarin ik goed voor mijzelf zorgde. Helaas ben ik dat rond mei ergens kwijt geraakt en heb het niet meer terug kunnen vinden. Ik heb het gevoel dat er geen tijd is om voor mijzelf te zorgen, ik kan de ruimte in mijn hoofd ook niet vinden. 

Natuurlijk is het ook druk geweest. Ik neem altijd veel hooi op mijn vork met de tuin, dan waren we nog bezig met  de badkamer, hadden we nog gewoon werk en er loopt hier natuurlijk nog een meisje rond wat aandacht nodig heeft. En zo moet ik bekennen dat het nu weer niet zo goed met mij gaat. 

Mijn lijf voelt niet goed, ik voel mij snel moe, buiten adem en heb overgewicht. Dus ik heb mij voorgenomen om als wij met dit project klaar zijn, eerst een jaar voor mijzelf te zorgen en geen nieuwe projecten te starten. Mijzelf een prioriteit maken, ik kijk er naar uit.

 

De badkamer is al ver gevorderd

 

Nu eerst nog even door, ben nu bezig om de badkamermeubels op te knappen. We hebben een oud houten kastje op de kop getikt die we tot wastafelmeubel maken. De tegels en de douche zitten er al in. En gisteren hebben we de wasmachine erin gezet! Zo fijn om niet meer steeds achterin de schuur te hoeven voor de was. 

 

Dit kastjes komt onder de wastafel

De bijkeuken hebben we leeg gehaald, daar moet de zanderige stuc nog van de muur en opnieuw gedaan worden. En dan de muren in de kalkverf en dan is het wel klaar voor nu. Dat is makkelijker geschreven dan gedaan. Maar wel het laatste stukje van het huis om af te maken. Daar vonden we weer wat rare dingen. Zoveel lagen behang over elkaar, zeker 10! En ergens onder het behang vonden we een paar tegeltjes en een oude kraan aansluiting. Waarschijnlijk was dat de plek waar ze vroeger hun handen waste als ze van de stal het huis ingingen en andersom. 

Sommige tegeltjes vielen van de muur bij aanraking

Ziet er heel anders uit zonder keukenblok
 

Ik was blij om te zien dat er onder het oude keukenblok gewoon vloertegeltjes zaten, want ik wilde graag de originele vloer houden. Die oude tegeltjes zijn niet ieders smaak, maar karakter hebben ze zeker. Ik vind het leuk om zulke details te houden, het is nu eenmaal geen nieuwbouw woning. Helaas zat er wel een hele rare 'heuvel' plek waarbij een paar tegels miste. Wij hebben de theorie dat er misschien een stukje muur stond wat later weg gehaald is.Altijd leuk om te raden met zo'n gek oud huis. We moeten maar even kijken hoe we dat op gaan lossen.

Ik hoop over een week (of 2) echt klaar te zijn met de badkamer, het gaat nu hard. De bijkeuken... kan hard gaan, maar dat zien we wel. Die hoeft ook niet helemaal af deze winter.

7 opmerkingen:

 1. Leuk dat de badkamer bijna af is. Dat wordt genieten. Dat je zo moe en zo snel benauwd bent zou heel misschien kunnen liggen aan een ijzertekort. Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had zelf het idee dat het komt door de extra kilo's die ik mee sleep. Maar een keer bloed laten prikken is ook geen gek idee.

   Verwijderen
 2. Fijn weer wat te lezen. Wel jammer dat je minder lekker in je vel zit. Hopelijk gaat dat snel voorbij. De eerste foto is dat de douchecel? Wat apart met zo een echte deur. Lijkt me wel ideaal om goed schoon te houden.
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is de douchecabine. We hebben gekozen om er een echt raam en echte deur met kunstof kozijnen in te zetten.

   Echt ideaal! En zo makkelijk schoon te maken.

   Verwijderen
 3. Een verbouwing in het huis waar je al woont, vreet energie. Soms is het gewoon beter een poosje niks te doen, lekker tutten met man en kind.
  Jullie zijn nog jong en het wordt hartstikke mooi maar vergeet jezelf niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik volg jullie nu al zó lang en wat hebben jullie allemaal al niet aangepakt!
  Het is echt jullie huis geworden al en er is al zoveel klaar!
  Goed bezig hoor!
  (even kort over je gezondheid, je kunt een fikse dosis dagelijkse vitamine C nemen om je lijf wat ondersteuning te geven. Denk aan stappen van 1000 Mg en dan stoppen als je darmen opspelen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je weer wat geschreven hebt. Het word erg mooi. Denk goed om jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen