zaterdag 25 juni 2022

Hoe het met ons gaat

Het is heel lang geleden dat ik hier geschreven heb, dus het is hoog tijd voor een update.

Er is veel gebeurt in de laatste jaren, en in alle drukte was ik mijzelf een beetje kwijtgeraakt. Ons huis hier met alle klussen is een groot project. En ook al is het leuk, soms is het ook stressvol. En sinds ik moeder geworden ben had ik minder tijd voor mijzelf en minder slaap, dat alles bleek een slechte combinatie.

Ik heb sinds eind 2020 tegen een soort burn-out aangehikt. Alles voelde te veel en kreeg alleen het minimale gedaan. In de laatste jaren was ik ook veel aangekomen en daardoor totaal niet fit. Maar op de een of andere manier lukte het mij niet om mijn gedrag (en gevoel) te veranderen, meestal lukte het maar kort en daardoor had ik het gevoel steeds minder de persoon te zijn die ik was.

De tuin staat er wild bij dit jaar :)

Sinds december 2021 is het mij eindelijk gelukt om de knop om te zetten. Ik heb besloten van mijzelf een prioriteit te maken, en sindsdien ben ik ruim 21 kilo afgevallen en eindelijk weer op een gezond gewicht. Ook heb ik meer energie en voel ik mij gezonder en fitter. Ik ben hier zo blij mee!

Ik ben er nog niet helemaal, want ik merk dat ik nog niet volledig belastbaar ben. Ik probeer niet te veel afspraken te maken per week, ik merk dat ik dat niet trek. Vooral sociale afspraken vreten energie. En in de tuin ligt ook nog veel werk op mij te wachten, maar dat moet maar wachten. Wat niet gaat dat gaat niet.

Maar het dagelijks leven rond het huis en op het werk gaat goed! En ik ben zo blij en dankbaar dat ik weer op een positieve plek in het leven sta. Nu ga ik er hard aan werken om daar ook te blijven!

 Met Vera gaat het ook heel goed. Zij is inmiddels een 6 jarige kleuter die over een maand of 2 op de basisschool gaat beginnen. Wat spannend, zo'n nieuwe fase! Vooral voor ons als ouders denk ik, wij hebben nog geen idee hoe dat allemaal gaat hier. Vera laat het allemaal over zich heen komen, die maakt zicht niet druk erover. Ze is een enorm vrolijk meisje, wat graag en veel buiten is en bevriend is met alle dieren ๐Ÿ’—.


Maarten heeft sinds een jaar nu een nieuwe baan, dichter bij huis (maar 10 minuten reistijd!) -  meer loon en meer vakantiedagen. Hij mag ook nog de auto van de zaak gebruiken voor woon-werk verkeer, en daardoor heb ik onze auto altijd thuis. Dat voelt als een luxe, nu hoef ik niet meer alles te plannen om de dagen dat de auto hier is. En zeker nu de benzine zo duur is, scheelt het ons ook veel geld. 

Hij voelt zich duidelijk zoveel beter op zijn nieuwe werk. Zijn leidinggevende doet nooit moeilijk en de sfeer is er gewoon veel beter. Zijn nieuwe baan was echt een van de beste dingen die op ons pad gekomen is in de laatste tijd. Het voelt als een cadeautje!

22 opmerkingen:

 1. Ik miste je wel hoor.
  Wat jammer dat je het zo zwaar had de afgelopen jaren...en fijn om te lezen dat je jezelf weer terug aan het vinden bent. Lekker dat Maarten dichterbij werkt, en dat hij prettige werksfeer heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn weer iets van je te lezen, heb veel aan je gedacht. Veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar wat fijn dat je er weer bent, ik geniet altijd van je blogjes.
  Lieve groeten, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heeft jouw dochter een mooie ingevlochten kapsel. Daar moet je wel veel haren voor hebben.Ik lees jouw blogjes ook graag en heb veel bewondering voor jullie manier van leven.Chapeau!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vera heeft inderdaad een enorme bos met lange haren. En ik vlecht graag. Helaas kan ik het bij mijzelf niet zo mooi :)

   Verwijderen
 5. Wat leuk om weer wat van je te lezen. Soms gekeken of je toch niet iets geschreven had. Fijn dat het nu goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meer door minder25 juni 2022 om 18:21

  Goed om weer wat van je te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is goed weer eens van jullie te horen. Naar dat het zo moeilijk is geweest, maar fijn dat het momenteel zoveel beter gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn om weer een blog van jullie te lezen. Heb er vaak naar uitgekeken om weer wat van jullie te horen. Wat fijn om te lezen dat het beter met je gaat. Geef het de tijd! Heb vaak aan jullie gedacht. Lieve groeten Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. fijn dat je weer een blog hebt geschreven. Ik dacht vaak hoe het nu met jullie zou zijn. Naar dat je een moeilijke tijd hebt doorgemaakt. Maar goed om te lezen dat het nu weer beter gaan en Maarten een andere baan heeft. Warme groet, Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn! Vaak even op de website gekeken of er een nieuw berichtje was. Alle goeds gewenst vanuit Drenthe!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat je er weer bent๐Ÿ€

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Werd verrast door je blog.
  Gezellig weer!
  Rustig aan

  Groeten
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn zeg en wat ontzettend goed dat je die knop om hebt kunnen zetten. Diep respect en geniet van alles om je heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn om weer wat van jullie te horen! Niet alleen de mooie dingen van het leven hoeven op internet. Ik hoop dat het jullie heel fijn gaat daar en ik hoop ook regelmatig weer een blogje van je te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Inderdaad; fijn om weer even wat over jullie te mogen lezen. Ook al ging het niet altijd zoals je zou willen. Dat is inderdaad hoe het soms gaat. Maar ook mooi te lezen hoe je zelf de verandering in gang hebt gezet. Knap! Wat is Vera al groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja daar is ze weer…was heel blij met t berichtje van Maarten tussendoor, want met dat nare virus weet je t maar nooit. Vervelend dat je tegen die burn-out aan hebt gezeten en heel goed dat je voor jezelf hebt gekozen. Was ook heel benieuwd naar Vera. Nog steeds dat mooie dikke haar. Hoop weer vaker een berichtje te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier nog iemand die blij is een berichtje van je te lezen! Wat fijn dat je weer opgekrabbeld bent. En een mooie nieuwe baan voor Maarten. Geniet van elkaar, van je rust..

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 18. fijn dat je er weer bent,ga genieten van je gezin ,de rest moet maar even in de wacht. wie daar geen begrip voor heeft ,jammer dan .miste je blogs maar snap dat je het even liet lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik las vandaag pas voor het eerst je blog. Begrip voor je afwezigheid. Soms heb je van die tijden. Mooie nieuwe baan voor Maarten. Alles komt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat naar dat je zo'n vervelende periode hebt gehad.
  Fijn om te horen dat het nu steeds beter gaat.
  Ik hoop dat je binnenkort kan zeggen dat je er weer helemaal bent.

  BeantwoordenVerwijderen