zondag 1 februari 2015

Het geld blijft binnenstromen!

Januari bleek een enorm goede maand voor ons te zijn, er kwam in totaal meer dan € 5.000,- binnen! Het begon met een gulle gift van mijn schoonvader (zo lief!), daarna kregen wij geld terug van het gasbedrijf, vond ik nog een kleine spaarrekening, een bedragje van de advertentie inkomsten van de blog en op de valreep kregen wij ook nog een bedrag voor zorgtoeslag over 2013. Samen met ons loon in deze maand kwam er € 5.400,- aan saldo bij.

Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van dit bedrag! Wij kunnen het geld natuurlijk goed gebruiken (wie niet!). Wij hebben natuurlijk gelijk een extra aflossing op de hypotheek gedaan. Het meest recente binnengekomen bedrag (zorgtoeslag over 2013) hebben wij helemaal in onze spaarpot/ buffer gestopt. Die komt hiermee op een bedrag van € 4.000,- te staan, nog niet zo heel veel maar alles wat hierin zit is extra. Ik heb heel veel potjes voor allerlei kosten, dus wij hoeven  in een normale situatie nooit wat uit deze spaarpot te nemen. Het liefst heb ik in deze pot een bedrag van € 9.000,- dat zou gelijk staan aan onze vaste lasten en leefkosten voor een half jaar.

Voorlopig gaan wij daar dit jaar niet aan komen, omdat andere dingen ook belangrijk zijn. Wij sparen momenteel ook veel voor toekomstige woningverbeteringen. Dit levert niet alleen extra comfort op in de toekomst maar ook weer kostenbesparingen. Momenteel staan wij er goed voor, en het is heerlijk om geen geldzorgen te hebben! Wij zijn heel dankbaar voor deze overvloed!

12 opmerkingen:

 1. Wat fijn voor jullie,ik weet nog hoe jullie begonnen,na een tijdje kreeg je een baan en nu zo'n mooie stijgende lijn,geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het komt je toe! Precies wat Sterre hier boven zegt: hoe je aanpakte wat je aan kon pakken, werk deed waar een ander niet aan zou beginnen.. positief bleef doorzetten. Ik geloof dat je dan zelf positieve stromen in gang zet en daar nu de vruchten van plukt. Het is je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het siert je dat je de 'gulle' gift van je schoonvader zo weet te waarderen. Wij sponsoren onze volwassen kinderen ook regelmatig (geldbedrag geven, facturen betalen,....) maar van onze oudste krijgen we daar zelfs niet eens een bedanking voor.....
  Jullie zijn in elk geval héééééééééééél goed bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij waarderen het heel erg, het is voor ons meer dan het geld. Hij doet het omdat hij achter ons staat en trots op ons is, dat is zoveel waard!

   Verwijderen
  2. Dat is heel herkenbaar, bij ons hetzelfde met de oudste zoon... Echt verdrietig dat het zo gaat

   Verwijderen
  3. Dat is heel herkenbaar, bij ons hetzelfde met de oudste zoon... Echt verdrietig dat het zo gaat

   Verwijderen
 4. Heerlijk he die meevallers!
  Hier viel de 13e maand hoger uit dan verwacht en het salaris in januari ook. Al kwam dat laatste vooral door vergoeding van bereikbaarheidsdiensten en die heeft manlief ook weer niet zo vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk voor jullie! Toen mijn partner nog studeerde hebben we jaren met 2 kleine kinderen van mijn (minimum)-inkomen geleefd en als we dan eens 'n extraatje kregen voelden we ons schatrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig, wat super toch dat er zoveel verandert is in jullie omstandigheden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel fijn voor jullie en lief van je schoonvader dat hij jullie 'met warme hand' nu al laat meedelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk zeg! Geniet ervan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een positief nieuws allemaal aan het begin van het nieuwe jaar. Fijn voor jullie. Geniet er maar van.

  BeantwoordenVerwijderen