dinsdag 3 februari 2015

Update: Muizen

Het is inmiddels al weer 4 weken geleden dat ik schreef over onze muizen in de keuken. Ik kreeg zo veel tips! Wij kozen de luie weg en besloten aluminium folie tussen het deurkozijn te drukken en daarnaast in verschillende ruimtes kleine muizenvallen te plaatsen. En wonder boven wonder, het heeft geholpen. Het lijkt er op dat het de muizen niet lukt om langs het folie te komen, dat.. of ze hebben wel wat beters te doen. Hoe dan ook, de keuken is weer veilig!


In de kelder stond een val en hier hebben wij meermaals "beet" gehad, en ook in onze oude badkamer (lees: bouwval) was het raak. Net na het plaatsen van de vallen was het een paar ochtenden na elkaar raak, en zaten er dode muisjes in de vallen. De kat at de dode muizen gewoon op, en zo was het voor ons win-win. Inmiddels blijven de vallen steeds leeg, wat ons doet vermoeden dat ze nu elders zitten.  Ik heb echt niet de illusie dat er geen muizen meer zijn, maar ze zijn in elk geval niet meer in onze leefruimtes. De rust is wedergekeerd!

7 opmerkingen:

 1. Goed in de gaten houden of er geen muizenkeuteltjes liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig! Dan hebben jullie voorlopig in ieder geval gewonnen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat ze daar weg zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn echte loeders, die muizen en ze kruipen door de kleinste gaatjes. Gelukkig dat je een goede remedie gevonden hebt. De kat zal ook wel blij zijn, lekker eten en er zelf niets voor hoeven doen :-) Waar krijg je het nog zo makkelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig is de rust even wedergekeerd, maar pas op. Voor je het weet zijn ze weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede kat. Vroeger als kind in een groot huis op het platteland kreeg onze kat een beetje melk en soms de restjes. Op die manier bleef ze haar best doen om muizen, ratten en mollen te vangen. Toen we geen kat meer hadden dansten de muizenndoor de keuken. Als we het licht aandeden zagen we hoe ze wegvluchtten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik schreef je toen dat wij een rattenprobleem hadden...dat is inmiddels ook opgelost.
  We hebben een paar zakjes degelijk Duits gif neergelegd waar er direct twee van verdwenen en we hebben geen verse keutels meer gevonden, dus ik neem aan dat ze (hij?) weg is.
  Alles goed schoongemaakt, geeft wel een lekker gevoel hoor! Ben blij dat het bij jullie ook opgelost is!

  BeantwoordenVerwijderen