zondag 15 november 2015

De Woonkamer

Weer een weekje verder en ik heb niet veel nieuws te melden. Doordeweeks ben ik aan het werk en dat vreet zoveel energie dat ik daarnaast eigenlijk niets anders meer doe, jammer maar helaas. Ik voel mij wel al veel beter verder, das fijn! Over twee weken weer naar de Frauenarzt, ik moet zeggen dat ik daar best wel naar uit kijk. Toch fijn om extra bevestigt te krijgen dat de kleine in orde is.

Ik ben dan ook blij dat het weer weekend is, dan kan ik mijn schaarse energie aan iets anders besteden. Mijn vader kwam gisten helpen om het rolluik in de woonkamer te maken, dat was al maanden stuk. Dat was erg donker en ongezellig maar omdat het bed eronder stond en de rolluiken bij ons aan de binnenkant zitten hadden wij dat uitgesteld. Samen met Maarten is hij aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn!De rolluiken zijn vanuit het huis via een bak bereikbaar, maar hier zit behang overheen. Ik was erop voorbereid dat het er naderhand niet meer uit zou zien, lelijke houten bak in zicht of hangende stroken behang. Maar niets is minder waar, je ziet er bijna niets meer van! Hebben ze goed gedaan!


Ondertussen kon ik het niet laten nog wat te rommelen in huis. Zo heb ik eindelijk de LP's uitgepakt en in de woonkamer in het kastje gezet, dat was ik al twee jaar van plan! De mannen hebben het loodzware oude vloerkleed uit de woonkamer getild, men wat was dat vies! Het verhaarde als een dode hond, bleh! En Maarten had eerder deze week al een van de twee bankstellen uit het huis gegooid :) Tijd om een beetje met de meubels te schuiven!


Eigenlijk is de woonkamer zo in orde, nog een paar kleine puntjes blijven. Er moet nog een nieuwe plafondlamp komen, ik wil nog een plankje maken voor de platenspeler, en wat extra platen. Misschien dat we toch nog een nieuw kleedje kopen voor bij de bank. Geen grootse dingen dus. Voorlopig is de woonkamer klaar voor de kerstversiering, ik ga waarschijnlijk over twee weken de kerstboom neerzetten. Leuk! Daar kijk ik echt naar uit!

9 opmerkingen:

 1. Het is echt huiselijk aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat er steeds gezelliger en knusser uitzien. Wij zetten de kerstboom ook meteen neer als de Sint weer het land uit is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het voordeel aan wonen in Duitsland is dat je daar niet op hoeft te wachten, dus ik ga hier voor ongeveer 1 dec. Aangezien dat dit jaar op een dinsdag valt doe ik het het weekend ervoor :)

   Verwijderen
 3. Heerlijk dat je zo geniet en dat het steeds meer naar je zin wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat het zo langzaamaan lekker thuis wordt ipv overleven in een ruimte omdat het niet anders kan =D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er keurig opgeruimd uit allemaal. Leuk om je huiskamer te kunnen kijken : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige woonkamer, met een mooie toog en tafel. Ziet er super sfeervol uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet dat er gezellig uit zeg! Wij zijn momenteel de woonkamer ook aan het herinrichten, we waren toe aan iets nieuws dus ik ben op zoek naar inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen