zondag 29 november 2015

Zwangerpraat en een kerstboom!!

Het gaat hier inmiddels steeds beter, ik ben helemaal niet meer misselijk en ziek alleen nog moe. Naast mijn werk doe ik eigenlijk helemaal niets meer, ja eten en slapen. Gisteren zijn wij weer bij de gyn geweest voor een controle en alles is in orde met de kleine, groeit precies volgens schema en weegt inmiddels 150 gram. Leuk dat Maarten er deze keer bij kon zijn en mee kon kijken want dat vond hij prachtig om te zien. Dat kleine kloppende hartje blijft heel bijzonder om te zien!

En omdat ik mij wat beter voel kan ik inmiddels weer redelijk  normaal eten. Kon in twee maanden terug alleen maar witte bolletjes met chocopasta wegkrijgen (bleh) kan ik inmiddels al weer een lekker broodje gezond wegkrijgen. Dus ik smulvan mijn broodje met veganspread en sla, komkommer, paprika en tomaat, snack wat rauwe worteltjes weg en lekker veel fruit. Ik kan zelfs bij het avondeten weer salade eten, het is echt genieten om weer wat normaler te eten! En waarschijnlijk ook een stuk beter voor mij en de kleine wurm!

Wat wij hier ook nog gedaan hebben is de kerstboom neergezet, daar keek ik al langer naar uit en heb het heel eigenwijs ook al vorig weekend gedaan. Ik had energie en zin om het te doen en het was een gezellig middagje. Maarten had zelfs mijn platenspeler voor mij aangesloten en zo kon ik bij het knapperende haardvuur met de kerstliedjes van Elvis goed in de stemming komen.

Buiten stormt het, binnen knus <3

Ik ben blij met de aankomende feestdagen want dat betekend veel extra vrije dagen. Aankomende week heb ik twee dagen vrij genomen en ga ik een dagje naar Nederland. Die maandag daarop heb ik ook gelijk vrij genomen. Komende week 3 dagen werken, dan 4, dan 5 dan 3, dan 3 halve dagen en dan heb ik de eerste week van januari een weekje vakantie. Lekker die gebroken weken, ik kan de extra rust goed gebruiken!

Ik vind het ook zo zonde om door mijn zwangerschap heen te werken en daarna te moe te zijn om nog wat anders te doen, om de een of andere manier zou ik deze periode graag bewuster mee willen krijgen. Ik zou graag ook de tijd willen vinden om dagelijks even naar buiten te gaan, wat fietsen of wandelen zodat ik ook wat extra beweging en frisse lucht heb. Misschien wat vaker mediteren en tot rust komen. Werken lijkt nuttelozer dan ooit, het is dat mijn inkomen tijdens mijn verlof gebaseerd word op het inkomen in de twaalf maanden ervoor anders was ik gelijk gestopt :)

Gelukkig is de verlofregeling hier in Duitsland echt goed, ik werk nog tot en met maart en dan in elk geval een jaar niet. Misschien twee jaar niet, wij moeten nog even naar een elterngeldstelle voor wat meer informatie. Voor zover ik het begrijp kan Maarten ook tot twee maanden verlof krijgen, dat moeten we allemaal nog even uitzoeken maar januari lijkt mij vroeg genoeg daarvoor. Eerst maar even genieten van de feestdagen en bijbehorende vrije dagen!

23 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te horen dat je je écht beter voelt. En inderdaad ziek zwanger zijn is niet leuk! En je merkt aan je lijf ook vast wel dat gezonder eten écht iets met je doet.
  Probeer ook eens een notenmelange met wat rozijnen bijvoorbeeld. Dat neem ik als ik echt 'honger' heb. (hoewel het bij mij alleen pinda's zijn of losse pistache noten ivm notenallergie).
  Wat dat genieten en niets doen betreft, probeer ook een beetje lost te laten wat je van jezelf allemaal moet. Daar wordt je ook moe van. Probeer het huishouden op een laag pitje door te laten gaan en doe grote klussen samen oid. Je bent samen in verwachting zal ik maar zeggen. Maar op die manier houd jij energie over voor dingen die je energie géven.
  En dát je geniet dat zie ik zo wel, dus daar hoef ik je niet op aan te spreken ;-)
  Ik zelf ben as dinsdag uitgerekend dus we zullen zien of we met sinterklaas een baby hebben =D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eet bij het ontbijt veel noten en zaden. Ik eet zelfgemaakte muesli met daarin walnoten, hazelnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, hennepzaad, lijnzaad, rozijnen, gedroogde cranberry's, en van alles meer. De noten en zaden zijn een waardevolle toevoeging vanwege vetten en eiwitten.

   Maar meestal eet ik niet nog extra noten. Alleen soms een paar rauwe amandelen als ik last heb van maagzuur, dat neutraliseert.

   Het huishouden laat ik momenteel (bijna) helemaal aan Maarten over, zelf koken pakt hij op. Heerlijk zo'n man!

   Wat spannend dat je bijna uitgerekend bent! Ik ben heel benieuwd!!

   Verwijderen
  2. Nou ik denk dat je wel genoeg noten eet ja! ;-)
   En heerlijk dat Maarten zoveel doet ja, als je daar nu ook lekker van geniet doe je het dubbelop.
   Die amandelen helpen inderdaad heel goed. Bij mij werkt helaas alleen en glaasje sinas voor het slapen gaan. Van noten krijg ik nóg meer pijn in mijn maag. Maar daar heb ik nu al eigenlijk geen last meer van.
   Ja het is zeker spannend, het hele huis in rep en roer en bij elke zucht kijkt manlief me aan... dus ik ben blij dat hij overdag lekker aan het werk is, dan kan ik zuchten wat ik wil zonder dat er ook maar iets aan de hand is nog.

   Verwijderen
 2. Fijn,dat je je beter voelt en wat minder werken moet. Geniet van deze dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als goed nieuws! Nu hopen dat het zo door blijft gaan.

  Leuk ook dat je al een boom hebt staan. Wij wachten nog even tot na de Sint! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deed ik in Nederland ook altijd, maar heb ik hier geen rekening mee te houden :)

   Verwijderen
 4. Je krijgt alsbouders samen 14 maand betaald ouderschapsverlof, waarvan 1 ouderdeel max 12 maanden mag opnemen.
  Maar je kunt bijv ook beide 7 maanden doen.
  En je kunt er voor kiezen jouw 12 maand over 24 uit te smeren (financieel gezien).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik gelezen, maar op welk salaris word het elterngeld van de Maarten dan gebaseerd als hij twee maanden neemt? Of is dat hetzelfde bedrag? Ik twijfel nog om mijn 12 maanden over 24 uit te smeren, weet niet wat gunstiger is ivm belasting ed. Dus toch maar even naar de elterngeldstelle.

   Verwijderen
 5. Heerlijk zeg, zo lang ouderverlof. Vooral ook een verademing voor kersverse vaders, lijkt me. Hier in Nederland hebben we het toch minder goed geregeld wat dat betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik moet er niet aan denken mijn kindje na 6 of 8 weken af te geven aan een vreemde en aan het werk te gaan. Lijkt mij vreselijk!

   Verwijderen
 6. Beter geregeld dan in Nederland! Fijn dat de man zo veel doet. En zo hoort het ook, babietjes laten groeien is belangrijk werk, waar je veel rust bij nodig hebt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat zeker, ik wist niet dat ik zo moe kon zijn! Eigenlijk gaat het vanaf twee uur 's middags alleen maar bergafwaarts met de energie en dan moet ik nog tot 5 uur werken, pfff.

   Verwijderen
 7. Wat fijn dat het zoveel beter gaat, het is ook prettig dat je binnenkort wat vrije dagen kunt opnemen. Een vrouw is niet voor niets 9 maanden zwanger, je kunt je zo geestelijk en lichamelijk goed voorbereiden op de komst van een nieuw mensje. Geniet van deze tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk er ook heel erg naar uit, gelukkig heb ik ook nog een volle tijdkonto. Dus indien nodig kan ik volgend jaar nog wat overuren afbouwen. Heerlijk!

   Verwijderen
 8. Wat fijn dat je je weer wat fitter voelt en bijzonder hé zo'n echo en het kloppen van het hartje . Wij vonden het steeds weer een klein wonder als je het zag en hoorde. Mooi dat ze in DLD zo'n verlofregeling kennen , in Roemenië kan de moeder mits ze voor de bevalling 1 jaar gewerkt heeft 2 jaar thuis blijven met een kleine bijdrage vanuit de overheid om thuis voor het kind te zorgen.Je hebt zoals de Anoniem al schrijft 9 maanden als voorbereiding op de bevalling etc maar ook na de geboorte heb je tijd nodig om te herstellen en te ''ontzwageren'' je lichaam moet toch weer in het gewone doen komen. Dus lekker naar je lichaam luisteren en genieten van deze bijzondere periode. Gezellig hé de kerstboom , hier is het in de winkels ook al overal kerstsfeer , zo leuk .

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn zeg, dat dat verlof zo goed geregeld is. En ook dat je je beter voelt, beter eten lijkt me voor jullie allebei wel een goede vooruitgang.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh en het is zeker fijn dat verlof! Mijn man heeft wel recht om vrij te nemen voor de bevalling en aangifte maar dit gaat van zijn vrije dagen af! Heeft hij geen vrije dagen meer dan heeft hij dus onbetaald verlof! Echt schandalig die CAO van de zorg zeg bleh... Hij heeft nu dus vakantiedagen bewaart en die neemt hij de 2e week op. De eerste week krijg ik dan kraamhulp en dan is hij er de 2e week.
  Zo hebben we dat bij mijn dochter destijds ook gedaan en dat ging prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk dat je in Duitsland rustig de tijd krijgt om bij je baby te blijven zeg!

  Je kerstboom vind ik prachtig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat fijn die verlof regeling! Misschien rare opmerking, maar kun je bv een uurtje later beginnen of een uur eerder weg met je werk of wat minder werkdruk zodat je het wel normaal volhoudt? Ik weet nog dat een collega destijds in Nederland dat deed omdat ze anders geen leven had na werktijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat ook gehoord over Nederland, ik zou het hier even moeten navragen. Ik weet niet precies of en hoe dat gaat aangezien ik een chip heb en mij instempel op het werk.

   Verwijderen
 13. Wat fijn dat je je beter voelt! Het lijkt heel gezellig met de kleurrijke kerstboom. Een aanmoediging voor mij om om ook kerst in huis te halen!
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hè lees ik heel even niet mee en san ven je zwanger. Wat ontzettend leuk. Heel erg gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen