donderdag 19 mei 2016

Dingen om naar uit te kijken..

Er zijn een aantal dingen waar ik momenteel erg naar uit kijk, vandaag ben ik 40+5 weken zwanger en dat merk je wel. Ik moet zeggen dat ik het nog prima trek hoor, maar ik realiseer mij ook dat het einde echt in zicht is en daar zitten wat voordelen aan. De dingen waar ik naar uit kijk:

1. De baby!
Natuurlijk kijk ik het meeste uit naar de baby, lijkt me super om hem/haar eindelijk te ontmoeten. Want wie is dat kleine mensje in mijn buik? Is het een jongetje of een meisje, en hoe zal het zijn om hem/haar aan te kunnen kijken en vast te kunnen houden. Lijkt mij heel bijzonder!

2. Mezelf makkelijk aankleden
Toch iets wat je voor vanzelfsprekend aanneemt, even je sokken aandoen is er voor mij niet meer bij. Evenals schoenen en (onder)broeken. Er moet een stoel in de buurt zijn, of iets waar ik goed op kan leunen en zelfs dan is het nog een vrij acrobatische toestand.

3. Door mijn neus ademen
Dit is iets waar ik heel erg naar uit kijk! Blijkbaar heeft een derde van de zwangere vrouwen door hormoonveranderingen tijdens de zwangerschap een verstopte neus, zonder verkouden of allergisch te zijn. Ik heb hier inmiddels al 7 maanden last van, vooral als ik ga liggen, en ben het best wel zat. Het is een klein ding, maar kan er enorm naar uit kijken om meer heerlijk door mijn  neus te ademen!

4. Plassen
Het is volgens mij bekend dat je als zwangere vaak moet plassen, waar ik nooit bij stil gestaan heb is dat het plassen ook lastiger gaat. Ik kan mijn blaas ook slecht legen, dus het kan zijn dat ik na 5 minuten al weer het gevoel heb dat ik moet plassen. Ook in de nacht ben ik elk uur wakker om te plassen, storend. Lijkt mij heerlijk om weer gewoon een redelijke maat blaas te hebben en deze zonder problemen te kunnen legen, wat een luxe!

5. Bewegen in het algemeen
Ik strompel hier inmiddels een beetje rond als een 80-jarige, ik kan vooral niet te veel doen anders krijg ik overal pijn. Bij het in bed klimmen hijg ik als een paard, en dat terwijl ik er elk uur uit moet om te plassen :) Natuurlijk doe ik lekker rustig aan, en let ik op mijn grenzen. Maar ik ben normaal wat actiever en niet gewend om te vragen om hulp, dus ik kijk er wel naar uit om bewegelijker te zijn.

6. Lekker dromen
Een zwangerschapkwaaltje waar ik niet mee gerekend had waren de nachtmerries, blijkbaar komt het van de hormonen want ik heb er vanaf het begin last van gehad. Elke nacht schrik ik meerdere keren wakker van een of andere vreselijke droom, en meestal gaat het helemaal niet over baby's of bevallingen maar iets wat compleet ongerelateerd is. Natuurlijk zal de baby mogelijkerwijs mijn nachtrust beïnvloeden, maar liever een lief kleintje dan badend in het zweet wakker worden :)

Al met al mag ik zeker niet klagen. Zolang ik lekker rustig aan doe kom ik mijn dagen prima door, en ik geniet van de rust. Maar de kleine mag wel komen, want wij zijn er helemaal klaar voor :)

24 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat jullie ook nog niet weten wat het wordt.
  Ik wist het ook niet omdat er toen nog geen echo's etc gemaakt werden.


  Jullie hebben daar ook bewust voor gekozen om het niet te weten? Alles moet tegenwoordig zo van tevorenweten zijn en dat is niet altijd goed als het toevallig anders verloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben er inderdaad bewust voor gekozen om het niet te weten, we hebben namelijk wel 8 echo's gehad dus je moet je best doen om het niet te zien :)

   Voor ons is het geslacht van de baby slechts bijzaak, het is een persoon en dat is zoveel meer dan een jongen of een meisje. Het mensje is hier sowieso welkom :D

   Verwijderen
  2. Wij 'wilden' toen ik zwanger was ook niet weten of we een jongetje of een meisje zouden krijgen. Mijn moeder wou maar niet geloven dat wij het geslacht van de baby niet wisten....

   Verwijderen
 2. Oh, die herken ik ook wel. Allemaal niet vreselijk storend, maar toch. Zat ben je het wel dan.
  Echt bizar is dat, als je bevallen bent en weer gaat plassen. Idioooot hoeveel er dan weer in je blaas past. 'Net zo'n koe' zei een vriendinnetje. Haha.

  En kleintje, hop hop, kom er maar uit. Mama heeft geen zin in verdere polonaise!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow, heb je wel een handig opstapje bij je bed staan? Ook handig als je net bevallen bent, dan wil je zo makkelijk mogelijk in en uit bed kunnen. En dan gewoon bewaren tot je daadwerkelijk 80 bent, dan heb je een opstapje vast weer nodig.
  Veel goeds gewenst voor de komende dagen...geniet zoveel je kan, ook van je super-man, dit zijn jullie laatste dagen met alleen jullie tweetjes!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel een opstapje, zal het eens proberen. Misschien helpt het :)

   Genieten komt wel goed, lekker beetje luieren rond het huis!

   Verwijderen
  2. opstapje bij de wc doet ook wonderen. als je je voeten even iets hoger zet kun je beter 'leeg' plassen. Hoef je nog maar elke 20 min ipv elke 10 min.
   Succes met de laatste loodjes :)

   Verwijderen
  3. mee eens, Lis! over het algemeen werkt alles dat met de bekkenbodem te maken heeft beter als je voeten wat hoger staan dan we vaak gewend zijn (niet zitten, maar hurken dus). Ook persen & poepen :-)

   Verwijderen
 4. Succes met de laatste loodjes. Ik dacht eerst dat kan toch niet. 40 plus 5 weken. Hahaha. Realiseerde toen dat je 40 plus 5 dagen bedoeld. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, beetje krom geschreven inderdaad het is 40 weken + 5 dagen :D Zou wat zijn zeg, 45 weken!

   Verwijderen
  2. Ik ken serieus iemand die zolang gewacht heeft. Kindje zat nog onder het huidsmeer, dus was helemaal niet 'over tijd'. Grappig he.. er zijn maar weinig mensen die het aan zouden 'durven' denk ik.

   Verwijderen
 5. t is wat....En toch zijn er veel vrouwen die dit traject vaker afleggen Dus het zal wel de moeite waard zijn. hahaha
  Ik spreek uit ervaring, 3x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannend hoor, succes met de laatste loodjes

  groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel succes met de laatste loodjes bij mij waren ze ook allebei over tijd dus ik kan me voorstellen hoe je je voelt. Maar straks als de kleine er is dan ben je het zo vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach, kleintje laat lekker op zich wachten dus, bij mij waren ze allemaal te vroeg :)
  Houd er trouwens rekening mee dat als je neus dichtzit, je tijdens de bevalling ook niet goed kunt ademhalen en met persen is dat cruciaal!
  Ik was verkouden bij mijn tweede en omdat ik niet goed kon ademhalen duurde het persen te lang en hebben ze (zonder met mij te overleggen) een knip gezet. Ik ben daar nog steeds boos over, want had ik een beetje neusspray gekregen was dat helemaal niet nodig geweest, mijn lichaam had kracht genoeg!
  Dus mijn advies: haal neusspray, niet de zoutoplossing, maar gewoon xylomelatozine, en dan heb je wel genoeg aan de kindervariant hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang ik rechtop blijf kan ik redelijk goed ademhalen over het algemeen, maar neusspray hebben wij standaard in huis voor nood dus ik zal er aan denken :)

   Ik vond lippenbalsem ook een goede tip, schijnt dat je lippen nogal droog kunnen worden van al dat ademen/puffen :)

   Verwijderen
 9. 40 weken en 5 dagen alweer, succes met de laatste loodjes hoor! Ik ben erg benieuwd wanneer de kleine zich aandient!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, nog effe volhouden ;-) Inderdaad van die kwaaltjes..... Zo gek dat ik die al weer vergeten ben. Ook na 3*. Bizar eigenlijk. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Plassen, in deze tijd komt dat voor, ik heb het helaas ook op latere leeftijd. Oplossing voor mij; net doen of je opstaat, je billen een centimeter of vijftien? boven de bril en weer gaan zitten, dan komt bij mij de rest van de urine. Ik duim voor je, een appel valt ook niet voordat deze rijp is en dat doen baby's ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor de tip ook voor mij is het een probleem , ondanks dat ik 34 ben en nog nooit bevallen

   Verwijderen
 12. Ik zat de laatste weken een beetje te "schommelen" op het toilet. Eerst gewoon plassen, dan zover mogelijk voorover hangend en nog eens achterover hangend. Een beetje opzij. Was al een soort zwangerschapsgymnastiek.
  Veel succes met die laatste loodjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb je nog mooi even tijd om deze video over basisbevestigend dragen ( en oppakken) te kijken.
  https://www.youtube.com/watch?v=l3wswFnxhTE
  groetjes, Franca.
  ps wens je een goede bevalling!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb er nog een:
  https://www.youtube.com/watch?v=IS7rKfzuP2k

  En hoewel het niet mijn organisatie is, ben ik het wel eens met de video's die ze ( de kraamvogel) geplaatst hebben.
  Misschien fijn als back up ( zeker als je geen kraamzorg gaat krijgen).

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen