zaterdag 7 mei 2016

Zwangerschaps update

Vandaag ben ik precies 39+0 weken zwanger en ga ik dus de 40e week in, bijzonder want het zou de laatste kunnen zijn en het zou ook nog twee weken kunnen duren. Ik merk wel dat het inmiddels lichamelijk vrij zwaar is, ik kan nog maar kort staan anders word mijn buik hard en voelt het vervelend. Ook mijn bekken is erg gevoelig voor veel lopen en activiteit in het algemeen, gelukkig is het prachtig weer en is het ook geen straf om lekker met een boek in de tuin te zitten.

Gisteren is de verloskundige nog een keer langs geweest en heb ik alle nog openstaande dingen kunnen vragen. Nu is het echt heel duidelijk voor mij dat zij heel geschikt is om onze bevalling te begeleiden, ze is lekker nuchter en natuurlijk als het om bevallen gaat en haar ideeën komen erg overeen met de mijne. Ik heb daarom ook het volste vertrouwen in haar begeleiding. Hopelijk hoef ik niet meer naar de gyn, maar die kans zit er nog wel in. Zodra ik over de uitgerekende datum ga moet ik na 3 dagen naar de gyn, dus dat zou met 40+3 zijn. Ik probeer er maar niet te veel op te focussen want dat legt gelijk zo'n tijdsdruk op de periode, terwijl ik juist lekker rustig aan wil doen :)

Verder genieten wij hier van een heerlijk lang weekend samen. Het zomerse weer maakt het extra feestelijk! Maarten is lekker bezig om het passieve warmtesysteem in de kas af te maken, we hebben inmiddels alles in huis en het is een leuk hobbyprojectje :)
Hier zullen wij binnenkort wel een update over geven!

20 opmerkingen:

 1. Geniet ook nog even van je redelijk rustige nachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies wat Izerina schrijft. En dat jullie nu nog met zijn tweetjes zijn. Geniet van alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een heel bijzonder idee is dat. Kan mij bijna niet voorstellen dat de kleine er straks is, maar wel leuk!

   Verwijderen
 3. sterkte de laatste weken! En ik hoop op een mooie bevalling.en geniet lekker van het mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben thuis bevallen na bijna 43 weken. Ging prima en de verloskundige vond het geen enkel probleem. Is wel al wat jaartjes geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook niet zo bang om overtijd te lopen, maar hier in Duitsland zijn ze nogal angstig. Zodra je voorbij de uitgerekende datum gaat moet je naar de gynaecoloog (binnen drie dagen) en daarna om de dag terugkomen.

   Hier willen ze vanaf week 41 eigenlijk gaan inleiden, en anders uiterlijk 10 dagen na de uitgerekende datum. Ook als het verder goed gaat met de baby (en moeder).

   Vandaar dat ik liever heb dat de baby voor die tijd komt, zodat ik lekker rustig aan thuis kan zitten en niet elke keer daar heen moet rijden, wachten, half uur aan ctg, bloeddruk opmeten, wegen, urine inleveren, met dokter spreken, echo e.d. Het is prachtig dat ze het zo goed in de gaten willen houden, maar ik word daar een beetje nerveus van en vind het bovendien vermoeiend want je bent toch een paar uur van huis en op de been dan.

   Verwijderen
  2. Het is fijn als je de keuze hebt om naar de gyn te gaan. Maar als je zoals ik liever thuis wil bevallen in je eigen omgeving is zo'n uitgerekende datum met bijbehorende inmenging van een ziekenhuis niet fijn. Wel heel fijn dat je goed in de gaten wordt gehouden. Geniet nog even van je buik en het fijne gevoel van samenzijn zonder anderen. Hmmm heerlijk

   Verwijderen
 5. Het is helemaal niet zo erg hoor om `s nachts wakker te liggen met een lief kindje tegen je aan. Ik genoot er stiekem wel van.
  Gewoon lekker liggend voeden in bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannend joh! Ik kan me voorstellen dat je er nu ook wel naar uitkijkt! ;-)
  Fijn rustig aan doen, gelukkig zit het weer mee hé!
  Laatste loodjes.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet van je laatste rustige dagen en rust goed uit. Nu gaat het erg vlug. Ik ben erg benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je een verloskundige hebt die dezelfde kijk op bevallen heeft als jullie. Ben benieuwd wanneer jullie lentekindje zin heeft om te komen. Geniet maar lekker van het mooie weer en neem je rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn fijn fijn van die verloskundige en bijzonder zo, die laatste dagen samen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Neem je rust ( dan heb je straks ook de kracht die je bij een bevalling nodig hebt).
  Een fijne bevalling ( en ja dat kan, ondanks dat het pijn doet)een een mooie kraamtijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. succes met je bevalling! ik hoop dat alles naar wens verloopt. Rust voor nu lekker uit, niet 'omdat het moet' of 'omdat je straks geen nachtrust meer hebt', maar gewoon omdat het lekker is :)
  De eerste kwam hier bij 39+4, nr. 2 en 3 allebei op 41+0 wk. Allemaal sliepen ze heerlijk 's nachts, 1 voedingsmomentje van een half uurtje op mijn 9 uur nachtrust. Kan dus ook gewoon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat moet het een gerust gevoel geven dat je een verloskundige hebt gevonden waarmee je klikt. Ik zou bijna zeggen laat de bevalling maar beginnen. Het kan. Onze dochter kwam met 39 + 1. Ik wens je een hele mooie bevalling. En geniet nog van de laatste tijd saampjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat je zulk mooi weer erbij hebt nu. Lekker uitrusten en genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het komt wanneer het komt! :) En als je dat proces een handje wil helpen: hier hielp 2 sterke mokken met framboosbladthee als een tierelier! Dag erna braken mijn vliezen, bevalling duurde 4,5 uur ;) Moet ik wel zeggen dat ik deed toen ik er echt klaar mee was, met dat zwanger zijn. En ik wilde ook niet naar het ziekenhuis dus wilde echt bevallen voor 41 weken....zoontje is geboren met 39+4.

  Maarre, komt helemaal goed! Die verloskundige klinkt heel fijn, jullie zijn goed voorbereid, en de blogcommunity denkt aan jullie ;)
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje externe druk voel doordat ik anders naar de dokter voel, dus ik ben ook wel van plan wat dingen te testen vanaf 40+0 :D
   Tot dan geef ik het gewoon nog een paar dagen, we zijn nog niet overtijd en hebben dus nog even :)

   Verwijderen
 15. spannend hoor!
  en van de meeste dingen geldt dat het alleen de boel helpt bespoedigen als je bevalling stiekem al op gang is ;-)
  ik ben 2 keer met 40+2 bevallen en vond al die controles helemaal niet leuk op het eind (op het laatst willen ze je elke week zien) dus na overleg met de arts hoefde ik bij onze zoon op het laatst ook niet zo vaak te komen gelukkig =D

  BeantwoordenVerwijderen