donderdag 4 augustus 2016

Hoe het nu gaat...

Het is toch echt tijd voor een kleine update, want ik heb hier al een tijdje niets geschreven. Maar in dit geval geld; geen nieuw is goed nieuws. We zijn gewoon heel druk, met elkaar, met leven en genieten. Want  het gaat goed, steeds beter eigenlijk. Vera was al heel tevreden maar heeft tussen de 6 en 8 weken wat meer gehuild, waarschijnlijk door krampjes. Juist rond die tijd werkte Maarten natuurlijk al weer part-time en dat viel  best zwaar voor ons beiden.

Maar inmiddels gaat het beter met het huilen, ze huilt echt stukken minder. Eigenlijk bijna niet. En ze groeit zo lekker, inmiddels is ze met haar bijna 11 weken al ruim 5 kilo en kan ze in maatje 62. Zo ineens waren de rompertjes van maat 56 te klein, het leek wel overnacht :)

We gaan nog steeds lekker met haar ritme mee, dus dat betekend dat ze veel aan de borst ligt en veel gedragen word. Zo heeft ze het graag, lekker dicht bij ons zijn. Dan is ze tevreden en valt er ook niets te huilen. Slapen gaat steeds beter, inmiddels ook al langere stukken. Nu ligt ze bij mij in bed meestal op mij of naast mij, als ze 's nachts dan onrustig is bied ik de borst aan terwijl ik op mijn zij lig. Dit gaat zo automatisch dat we beide eigenlijk vrijwel meteen doorslapen, zij drinkt dan nog wat en we hebben meer rust. Zo kan het zijn dat we om middernacht gaan slapen, om 3 uur even kort aan de borst terwijl ze slaapt en dan pas om 6 uur weer echt wakker om te verschonen en een 'normale' voeding. Dat is een stuk beter dan die slaapjes van maximaal 2 uur.

En wakker worden met haar is zo leuk, ze heeft altijd een goed humeur en ligt dan zo heerlijk te rekken en strekken. En de geluidjes die ze maakt, echt genieten! Ze is natuurlijk ook steeds langer wakker, en is dan heel alert en 'praterig'. Dat gebrabbel is echt heel leuk. En ze ziet ook hoe ze steeds meer leert en opneemt van haar omgeving, heel leuk om te zien.


Wij doen ondertussen ons best om weer een normaal ritme te krijgen. Maarten heeft nu vakantie (al weer zijn laatste week ondertussen) en hij heeft veel klusjes rond het huis gedaan. We hebben veel appeljam gemaakt van onze appel oogst, we zijn wat aan het poetsen wegens achterstallig schoonmaakwerk, in de tuin is veel opgeruimd en we hebben plannen om de voortuin komend voorjaar om te toveren van gazon naar eetbare tuin.

Ik heb inmiddels eindelijk de opruimdrang waar ik tijdens de zwangerschap op hoopte, en ben dus druk bezig met laatjes en kastjes op te ruimen en uit te mesten. Dat zijn ook kleine klusjes die prima werken zo, een kwartiertje of half uurtje tussendoor is makkelijk meegepakt. En het geeft veel voldoening. Dus ja, eigenlijk gebeurt hier niets bijzonders en toch vanalles. Maar wij hebben het heel erg naar onze zin en genieten vooral van ons gezinnetje, klef maar lekker :)

23 opmerkingen:

 1. Niks klef aan! Heerlijk, om zo bewust te kunnen genieten van je kind en de omgeving waarin je leeft. Een zalige bubbel en zeker niet onbelangrijk. Ze heeft een mooi koppie en mooi véél haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze ziet er goed uit zeg! Geniet er nou maar veel van!
  Dat werk komt wel weer. Fijne dag, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een flink kindje voor haar leeftijd, met een geweldige bos haar. Als jullie dochter later groot is, zul je met veel genoegen op deze eerste tijd met haar terug kijken, heerlijk toch dat lekker thuis zijn en wat werken en vooral genieten van jullie nieuwe leven met z,n drietjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schattig kindje.....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje wat heeft Vera een wijs koppie zeg!
  Wat fijn dat jullie het ritme van haar volgen en haar niet in een schema proberen te passen. Zelf heb ik ook het ritme van de kinderen gevolgd en dit geeft verre weg de meeste rust. Ik snap ook niet waarom mensen hunbaby laten huilen omdat het nog geen 'tijd' is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schat van een baby. Geniet ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zo deed ik het ook snachts, aanleggen en verderslapen, geniet er maar van

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat 'n schatje! Fijn dat alles zo goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah die is al een groot babietje aan het worden joh.
  Lekker hoor. Goed om te lezen dat alles lekker gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Groot he, ik ben soms ook helemaal verbaasd over hoe hard zij groeit.

   Verwijderen
  2. Ja Groot he, ik ben soms ook helemaal verbaasd over hoe hard zij groeit.

   Verwijderen
 10. Wat een lief meisje,sprekende ogen en een prachtige bos haar. Mijn kleinkinderen waren ook zo donker bij de geboorte maar nu hartstikke blond. Geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke foto's en en heerlijk kind. Het klinkt misschien raar maar maar geniet lekker want ze veranderen zo snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heerlijk! En ze groeit inderdaad als kool. En wat een prachtige bos met haar heeft ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heerlijk! En ze groeit inderdaad als kool. En wat een prachtige bos met haar heeft ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijk kind en wat fijn dat jullie je ritme lijken te hebben gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoe heerlijk is het als al die dingetjes vanzelf gaan lopen en een routine worden. Je beseft je niet eens welke dingen je nu je hand niet voor omdraait terwijl je voorheen niet eens wist hoe of je dat moest doen. De verzorging van de kleine is nu een tweede natuur geworden, zelfs voeden hoef je niet helemaal wakker voor te worden.
  Ik had het nooit gedacht maar ook hier gaan de nachtvoedingen in bed. Maar ik kan daarna niet verder slapen. Ik moet Nathan echt in zijn eigen bed leggen anders slaap ik te licht. En ik heb dan meteen wallen onder de ogen en al. Maar Nathan slaapt nu gelukkig gewoon weer door als ik hem overleg. En in geval van ziekte, hangerigheid of gewoon mama honger slaapt hij soms wel gewoon een halve nacht in bed hoor. Maar ik weet wel dat mocht er nog een kindje komen (hopen kan altijd) dat ik dan het bedje ook bij ons bed wil hebben, dat scheelt me een hoop heen en weer geloop en zachtjes doen met deuren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hele late reactie van mijn kant, maar inderdaad.
   De eerste dagen was ik al blij als het mij lukte de baby te verzorgen, nu kan ik de baby verzorgen en een paar huishoudelijke klusjes doen. Het gaat steeds makkelijker, gelukkig maar :)

   Verwijderen
 16. Wat een mooi kindje. Leuk om te lezen hoe jullie genieten.

  BeantwoordenVerwijderen