maandag 29 mei 2017

Baby Update; 1 Jaar!

Inmiddels is Vera al weer 1 jaar, en het cliché is waar: de tijd vliegt. Ik kan haast niet geloven dat de bevalling al weer ruim een jaar geleden is, en die eerste tijd met haar. Ze groeit echt zo snel! En wat genieten we toch van haar en elkaar! Ze is zo ondernemend en slim, en het is prachtig om te zien hoe ze zich ontwikkelt. Het moeder zijn is echt veel leuker dan ik dacht, dus voor mij heel positief :)

Echt praten doet ze nog niet, we horen wel regelmatig papa en mama maar het lijkt niet heel bewust. Maar communiceren kan ze wel, nu kan ze duidelijk laten merken dat ze opgepakt wil worden of als ze iets wel of niet leuk vind. Meestal door wijzen en blije geluiden of wat gejengel en aan je been hangen.


Ze kruipt nog steeds het hele huis door en maakt mij pijnlijk duidelijk dat ik een slechte huisvrouw ben, de zwarte knieën op haar leggings zijn hét bewijs van mijn gebrekkig schoonmaken :) Gelukkig kan ik wel goed met ossegalzeep omgaan, en is er na een wasbeurtje niets meer van terug te vinden. Ze kan al aan een hand lopen, en loopt nog steeds vrolijk langs meubels maar de eerste stappen alleen zijn nog niet gespot. Volgens mij vind ze het wel prima zo, kruipen gaat natuurlijk lekker makkelijk en snel. Toch hebben we het idee dat het lopen nu echt niet lang meer duurt, we zullen zien.

Ik geef ook nog borstvoeding, en ik ben heel blij dat het zo goed gaat. Ze drinkt nog ongeveer 3 keer per dag bij mij, en dan nog 2 keer in de nacht (gok ik, ik ben niet wakker). Maar het gaat vrij kort en efficiënt, ik verbaas mij dat ze met zo kort drinken genoeg heeft. Ze gebruikt het ook om in slaap te komen, en dat vind ik eigenlijk wel makkelijk. Dus meestal vallen haar drink-momenten samen met haar slaap-momenten. Hoewel ze soms wat rommelt met haar slaapjes overdag, dan slaat ze er een over of wil ze pas veel later slapen. Wellicht dat ze binnenkort een slaapje laat vallen, we zien wel.

Qua tanden is het redelijk rustig momenteel, ze heeft al een tijdje 6 tanden (4 boven en 2 onder) en er zijn al weken 2 onderkiezen aan het doorbreken. Ze zijn echt goed te zien nu, maar nemen duidelijk hun tijd.

Qua ontwikkeling is het leuk om te zien dat ze sinds kort zelf in boekjes bladert en de plaatjes bekijkt, ook wijst ze (sommige) dingen in het boekje aan als je er naar vraagt. Tot op heden werden boekjes meestal aangegeten als je haar alleen ermee liet :)

Ze heeft nog steeds een enorme fascinatie met kastjes openmaken en alles eruit halen en onderzoeken. Ook kiekeboe spelen vind ze super, dan 'verstopt' ze zichzelf ergens achter (gordijn ofzo) en komt ze steeds weer tevoorschijn. Ze houd het zo een half uur vol waarin je dan 100 keer verbaasd mag doen (als het je lukt).

En sinds een paar weken terug had de trap ineens haar aandacht, en klom ze zo naar boven. Ik hield het scherp in de gaten en toen besloten we dat een traphekje geen overbodige luxe meer was. Want hoewel het heel knap is, echt wenselijk is het niet ;)

En zo gaat het hier heel lekker eigenlijk, we zijn heel druk in en om het huis. Met elkaar, met de moestuin en met verschillende projectjes. Maar vooral heel druk aan het genieten!

14 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's en fijn dat het zo heerlijk gaat allemaal.
  Gr Henriette
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd nog met jullie grote kleine meisje!
  Zo leuk om te lezen hoe jij alles ervaart. Ik weet nog hoeveel (goed bedoelde) adviezen je in het begin kreeg over dat het allemaal wel eens niet zo rooskleurig zou kunnen zijn zoals je het je voorstelde (en over borstvoeding, speelgoed, etc.) Voor zover ik lees loopt het allemaal als een trein bij jullie. Heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Leuk om te lezen hoe het gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat! Wat leuk om deze update te lezen. En wat een leuk meisje om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaat het hard! Ontzettend leuk om de vorderingen van Vera te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superschattig is ze maar jee, er staat volgens mij wel een koppie op, haha. Geweldig om te lezen hoe jij invulling geeft aan het moederschap en je eigen weg hierin vindt. Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa dank je! Ze is volgens mij net zo eigenwijs als haar vader en moeder bij elkaar ;)

   Verwijderen
 7. Wat leuk allemaal om te lezen en leuke foto's. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd!Superleuk om mee te lezen en wat ziet ze er goed uit. Fijn allemaal he :)

  BeantwoordenVerwijderen