woensdag 20 november 2019

Nog steeds geen vuurtje hier

Inmiddels zijn we iets meer dan 3 maanden geleden begonnen met ons keuken- en cvproject. In die tijd maakten wij de nieuwe cv ruimte klaar, en maakten we plek in de keuken voor ons nieuwe houtfornuis. Een hoop leidingen werden gelegd en verlegd, er moest een schoorsteen komen en er kwamen werklui om de nieuwe cv en houtkachel aan te sluiten.

Toen dat alles klaar was bleek de houtkachel stuk, en dat is helaas nog niet opgelost. Inmiddels hebben we wel erkenning gekregen, we hebben door middel van een druktest ook aan kunnen tonen dat er inderdaad een lek in zit. Wat een pech voor ons, helaas bleek ook deze kachel de laatste van dit model. ( Dat hadden we bij de vorige ook al, de eerste kachel die wij uitzochten bleek bij aankomst hier beschadigingen en roestplekken te hebben. Dat was de laatste van die soort en toen hebben we een ander model daarvoor in de plaats gekregen.)

Dus "gewoon" een nieuwe kachel (van hetzelfde model) was niet mogelijk. De verkoper bood ons als snelste optie aan ander model kachel aan, maar dit wilden wij niet. Wij waren inmiddels verknocht aan deze. Een andere optie was dat de kachel hier opgehaald werd en terug naar de fabriek in Italie zou gaan, hier zou hij gerepareerd worden en dan teruggestuurd worden. Dit zou zo'n 2 maanden duren! Ook dit was voor ons geen optie, want dat duurt ons echt te lang.

Dan de laatste optie, er komt nu iemand om de reparatie hier thuis uit te voeren. Hopelijk gaat dat allemaal lukken. Met een beetje geluk kan de kachel door de kapotte naad te lassen weer helemaal in orde komen. Wij duimen dat dit gaat lukken, vrijdag komt de monteur hier voor. Daarna doen we nog een druktest en dan zullen we gelijk zien of het probleem opgelost is. Dus duim voor ons ;)

5 opmerkingen:

 1. wat vervelend voor jullie. Kun je hem al wel gebruiken, mag toch hopen dat jullie niet in de kou zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee de kachel durfen wij niet te gebruiken omdat we bang zijn dat het erger word door de druk die door de hitte kan ontstaan.

   We kunnen gelukkig wel onze cv ketel gebruiken ondertussen, dus we zitten niet in de kou.

   Verwijderen
 2. Oh spannend, hoop echt voor je dat dit gaat lukken. Zeker nu de dagen kouder worden en je hem dan doelloos ziet staan..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Engelengeduld moeten jullie hebben. Ik zal duimen.

  BeantwoordenVerwijderen