vrijdag 22 april 2016

Een beetje Zomer

Gisteren was het echt heerlijk weer, en ik besloot er gebruik van te maken dus ik heb lekker buiten gezeten. Het leek wel zomer, maar de nog wat kale bomen verraden dat het eigenlijk pas lente is.
Natuurlijk had de poes al snel door dat ik buiten zat en kwam ze mij gezelschap houden, want aandacht is natuurlijk het hoogt haalbare goed :)


Wat mij ook heel erg opviel waren de grote aantallen bijen, die waren druk in de weer op de paardenbloemen en hondsdraf in ons onverzorgde gazon. Er waren ook al wat hommels te bespeuren maar toch minder. Wel leuk om te zien hoe druk ze allemaal al weer zijn, gezellig!


De poes heeft inmiddels geleerd dat ze niet met de bijen en andere zoemers moet spelen, vorig jaar heeft ze tijdens het spelen een angel in haar neus gekregen. Ze sprong op een bij die bezig was met een bloemetje, de arme bij kon niet weg komen en stak haar. Het heeft even geduurd voordat we de kat te pakken hadden om de angel uit haar neus te verwijderen, gelukkig heeft ze inmiddels een nieuw verworven respect voor bijen, hommels en wespen en gaat ze er met een boog omheen.


De tuin is behoorlijk verwilderd momenteel, ik had gedacht dat ik in mijn verlof wel wat op zou kunnen ruimen maar ik blijk niet meer zo fit. Helaas pindakaas, dan maar niet of later. Ik heb wel een deel van het gras gemaaid (het deel waar wij graag zitten) en ben in de kas wat bezig met sla, spinazie en de aankomende vruchtgewassen (komkommer-, pompoen- en tomaten-zaailingen). Daar houd het qua energie wel een beetje op voor nu.
Maar ook een wilde tuin heeft nut, de insecten, kikkers, vogels en fazanten genieten volop en wij genieten van de lekkere verse sla. Stiekem vind ik een wilde tuin ook best wel mooi.
Wie weet kom ik later dit jaar nog aan toe wat op te ruimen, maar voor nu hoeft het ook niet.

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto van de kat. Die bij ons blijven gelukkig tot nu toe uit de buurt van wespen etc. Wel vinden ze de hier in de natuur voorkomende salamanders erg interessant, Veel succes met het laatste stukje van je zwangerschap en de tuin , dat komt vanzelf wel weer hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook wel lekker, alles een beetje laten doen. Joh, straks gooi je die baby in de drager en kan je weer een beetje rommelen. Of niet... ook goed toch? Er is maar zo veel dat een mens kan laten groeien he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaat dat goed daar! En al die bijen zal ook wel heerlijk zijn om bij te zitten. Geniet maar lekker van je verlof, ik heb nu twee weken meivakantie :)
  Groetjes Thimo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dit lekkere weer. Hoe werkt de natuurlijke verwarming in de kas?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben de natuurlijke verwarming nog niet af gemaakt. Zijn we vorig jaar niet meer aan toe gekomen, we zijn daar nu pas een beetje mee bezig, dus hier moeten we nog op terug komen :)

   Verwijderen
 5. En soms is het ook wel goed als ons lijf ons dwingt te niksen en wij dus ongegeneerd genieten van al dat moois om ons heen!
  En van de paardenbloemen maak je gewoon jam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb donderdag ook lekker buiten gezeten, en ben daar nu nog blij om want het is pokkeweer nu.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen