donderdag 9 juni 2016

Update van het Leven met Baby

Inmiddels is Vera al weer 19 dagen oud, en ze doet het heel goed. Wij genieten enorm van dit kleine mensje. Ze is zo schattig en klein, daar kan je uren naar kijken! We doen hier alles volgens haar ritme en wensen, dat betekend dat ik leef als een avondmens in plaats van het ochtendmens dat ik normaal ben. Vera is s' nachts veel actiever dan overdag, overdag slaapt ze veel en eet ze tussendoor wat. Maar vanaf een uur of 11 in de avond is ze tussen het eten door erg alert, dit duurt tot een uur of 4/5 in de ochtend. Gelukkig slaapt ze tussendoor wel wat, maar alleen op een van ons. Heerlijk klef en gezellig! Daarom liggen wij in de avond gewoon in bed een filmpje te kijken, en gaan wij vrij laat slapen. Met als resultaat dat we ook lekker laat opstaan, meestal pas tegen de middag.

Ach, we hebben de tijd en het gaat zo eigenlijk heel goed. Sommige dagen wil wel heel veel aan de borst hangen, dan heb ik het idee dat ze de hele dag aan de borst gehangen heeft. Ze drinkt dan niet heel veel, maar vind het blijkbaar heerlijk om een beetje te drinken en in slaap te vallen. Af en toe word ze een beetje wakker, drinkt ze wat en valt ze weer in slaap. Het is een echt knuffeldier, maar ook dat heeft ze ook niet van een vreemde en is dus ook geen probleem hier.

Huilen doet ze eigenlijk niet heel veel, soms lijkt ze wat krampjes of lucht in de darmen te hebben en dan huilt ze wat. Maar meestal duurt dat niet al te lang (hoewel het vreselijk lang lijkt als ze zo verdrietig is). Honger herkennen we eigenlijk altijd op tijd, en we hebben nog niet meegemaakt dat ze huilde zonder dat we wisten waarom. Ik denk dat ze niet meer dan een uur of anderhalf per dag huilt, wat dat betreft hebben we geluk. Ze is een heel tevreden baby.

Inmiddels heeft ze ook haar U2 controle gehad bij de kinderarts, ze was al 2 cm gegroeid! En inmiddels is ze ook weer op/over haar geboortegewicht. Eergisteren heeft ze in het ziekenhuis een hoortest voor pasgeborenen gekregen, en met haar oortjes lijkt ook alles in orde te zijn. Fijn!

Het ouderschap bevalt ons goed, wij zijn vooral heel blij en trots met ons kleine meisje. Ze is zo bijzonder, het is een compleet mini-mensje. Alles zit er op en er aan, en ze is al veel alerter. Ze kan je zo leuk aankijken, vol verwondering. En je merkt dat er al iets meer interactie in zit, ze reageert al een beetje op ons. Het is nog steeds wel wennen (we hebben gewoon een kindje!) maar echt wel leuk! We doen ook ons best er met volle teugen van te genieten, want ze is zo groot :)

22 opmerkingen:

 1. Wel leuk dat je schrijft "(we hebben gewoon een kindje)" terwijl uit alles blijkt dat je er nog niet gewoon mee bent :). Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hehe, ik denk ook niet dat het ooit gewoon word. Het is heel vreemd om iemands moeder te zijn :)

   Verwijderen
 2. Heerlijk dat genieten van je kind.
  Nu bij een eerste kind kun je je helemaal aanpassen, dat gaat niet als er een kind al rondloopt en een heel ander ritme op na houdt.
  Geniet er van :). Het is zo uniek een geboorte en het leven met een klein mensje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, ik besefte mij dat al tijdens de zwangerschap. Lijkt mij echt heel zwaar als je er al een hebt rondlopen, en dat word natuurlijk niet makkelijker als de kleine er eenmaal is.

   Verwijderen
 3. Wat ons bij de darmkrampjes van onze baby'tjes erg heeft geholpen is een homeopathisch middel: cinababy. Twee druppeltjes waren vaak al genoeg. Ik heb het zelf ook wel eens genomen als ik een opgezette maag had.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal het onthouden voor als het erger word, bedankt voor de tip!

   Verwijderen
  2. Wat ook goed helpt is venkelthee, dit kun je zelf drinken als je borstvoeding geeft. Smaakt ook prima!

   Verwijderen
 4. Wat fijn om te lezen en idd met een eerste kun je nog heerlijk haar ritme meepakken, geniet maar lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is al een gelukkig kindje dat het geboren werd bij zulke fijne ouders. Geniet maar veel van elkaar, dit is zo,n fijne periode in jullie leven

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om te lezen hoe het jullie vergaat.
  Meestal heb ik bij baby-verhalen van anderen al snel iets van "ja ja, nu weet ik het wel!" maar jouw blogjes voelen zo natuurlijk. Het gewoon "zijn", prachtig!
  Lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lief, zo'n leuke update! Jullie genieten je suf en proberen haar te geven wat ze nodig heeft. Zo fijn als daar de ruimte voor is! Dus lekker laat naar bed én laat op staan.
  Dat had ik ook wel gewild, hoewel dat laat gaan slapen nog steeds present is, moet onze dochter helaas op tijd naar school dus wordt er ook op tijd opgestaan. Anders ging ik slapen met zoonlief tegen 12 uur én opstaan met zoonlief tegen 10 uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, bizarre shit, zo'n kind dat je gewoon 'gemaakt' hebt. De man en ik zitten elkaar ook wel eens aan te kijken als we die kinderboerderij zien spelen (of vechten) met elkaar. Het blijft raar!
  Maar wat heerlijk om te lezen. Geen getob om schema's of nachtrust... gewoon zijn en genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk! Zo genieten he! Hier kwamen de krampjes rond een week of 5-6. Vooral dragen in draagdoek hielp en s avonds blokvoeden. En logisch dat Vera s nachts wakker is, dat was ze ook in de buik :) dat ritme schuift langzaam op. Het helpt om overdag met gordijnen Open te laten slapen en s avonds en s nachts zoveel mogelijk donker of gedimd licht. Zelf merkte ik nooit wat door gebruik van cinababy / infacol/ sab simplex (sterkere versie infacol in Duitsland verkrijgbaar) , werking is ook niet vast gesteld... Dan is dragen, knuffelen, evt beentjes fietsen en aapjeshouding(op buik op je onderarm) fijner :)
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk dat alles zo lekke gaat het is altijd afwachten als de kleine er is hoe de baby is. Het is zo bijzonder hé om te zien en te ervaren hoe zo'n klein mensje alles heeft en functioneert en steeds alerter wordt op de omgeving.Geniet maar lekker met elkaar van jullie kleine wondertje want dat vind ik het altijd maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk om te lezen. Het blijft bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zucht, wat een heerlijkheid. Zo speciaal de tijd met een pasgeboren kindje (met zijn ups en downs natuurlijk) Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geniet lekker verder!
  En Mariska, ik ben het helemaal met je eens!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. het is ook niet raar dat ze savonds actief is, als jij een ochtendmens bent is ze toen ze nog in je buik zat, heerlijk smorgens in slaap gehouden van de bewegingen van jou, en savonds toen jij zat begon zij.
  je moet het gewoon weer langzaam gaan omdraaien de tijden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal :)
   We laten haar gewoon lekker het ritme bepalen nu, ik maak mij er eigenlijk niet zo druk om. Er gebeurt alleen weinig anders in huis, maar dat vind ik niet zo erg. Ze is nu nog zo klein, dat komt vanzelf goed als ze ouder is :)

   Verwijderen