donderdag 18 februari 2021

Winter!

Hier hebben we de laatste tijd enorm genoten van het winterweer. Maarten's schaatskoorts stak weer de kop op en we hebben gewoon een plek in de buurt gevonden om te schaatsen. In eerdere jaren is hij wel eens naar Nederland gereden om te schaatsen, maar dat is al snel 45 min rijden. Nu vonden we een soort vijver/meertje op ongeveer 5 min rijden van ons huis (lang leve google maps), en het was uitgestorven. Het schaatsen leeft hier veel minder onder de Duitsers.


Vera vond de sneeuw en het ijs natuurlijk geweldig! Die liep de eerste dag met de sneeuw buiten rond te rennen en riep steeds "Ich liebe Schnee!!" terwijl ze over de grond rolde en ging "graven" als een hond. Gelukkig hebben we goede winterkleding voor haar, want ze doet niet haar best om droog te blijven.


 

Ik heb geleerd dat ik niet kan schaatsen op nooren, ik heb ze een jaar of 2 terug meegenomen van mijn moeder (de aankoopdatum op de doos is 1 januari 1973) omdat ik geen schaatsen had. Nu heb ik het geprobeerd, maar mijn enkels wakkelen te veel. Heel jammer, ze zijn zo mooi. En ik had geen andere schaatsen dus wellicht koop ik toch schaatsen die hoger (over de enkel) gaan, zoals hockey of kunstschaatsen. Ik denk er nog over na, omdat schaatsen natuurlijk zeer zelden gebeurt. 

Wat ook super was, was dat we nu alle sporen van dieren in onze tuin konden zien. We zijn meermaals overdag en ook in het donker op onderzoek uitgegaan. Het was heel leuk en ook leerzaam, niet alleen voor Vera. Zo vonden we sporen van een ree (of meerdere), en ook een plek waar ze de sneeuw aan de kant gewoeld hadden. Waarschijnlijk om eikels te vinden. En veel hazen sporen, en zelfs konijnenkeutels op de sneeuw 😄. 

Wij hebben afgelopen voorjaar een kleine houtwal gemaakt rondom ons 'bosje' en nu zagen we dat er veel muizensporen  (of iets vergelijkbaars) omheen en doorheen liepen. Dus leuk om te zien hoe veel dieren daar gebruik van maken. 

 

En we konden zo ook zien waar onze kat allemaal rondloopt. Overal natuurlijk. Het is een Hofkatze, ze komt dus nooit in het huis maar wel in de schuren en stallen. Ik heb wel even getwijfeld over de kou, maar ze lijkt er goed mee om te kunnen gaan. Ze heeft warme plekjes om te liggen en we hebben haar extra voer gegeven. Zoals ik het begrijp is het ook niet verstandig om een buitenkat naar binnen te halen omdat ze anders hun wintervacht kwijtraken. Ze is ook niet graag binnen, alleen kort en als het haar uitkomt.

 

En nu is alle sneeuw weer weg, en het is bijna warm buiten. Wat een verschil met vorige week. Maar het is goed zo, het scheelt ook flink wat kou in huis. En het voorjaar zit er weer aan te komen, dat is ook genieten!

4 opmerkingen:

 1. hallo wat leuk dat je weer wat vaker blogt!
  groetjes en een fijne dag
  marjanna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was echt weer een weekje leuk, die sneeuw. Onze peuter vindt het ook fantastisch. Qua schaatsen op lage noren is het inderdaad een kwestie van oefenen. Maar daar krijg je met zo'n weekje de tijd niet voor. Er bestaan tegenwoordig ook wel noren met hogere schoen trouwens. Hockeyschaatsen zijn helemaal niet handig. Ik zie er ook veel kinderen op, maar de meesten (die toch al niet echt kunnen schaaten) kwakkelen daar alleen maar op. Maar ja, ze zien er wel cool uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb altijd op kunstschaatsen geschaatst, maar Maarten heeft hele mooie/fijne hockeyschaatsen vandaar dat ik dat overweeg.

   Verwijderen