woensdag 5 juni 2013

Werkloos?


Vanaf 1 juli eindigt het contract bij mijn huidige werkgever, en ben ik op zoek naar een nieuwe baan. Het zou heel mooi zijn als ik in de buurt van mijn nieuwe woonplaats kan werken, op dit moment zit mijn werk namelijk ruim 100km van mijn huis. Dus hier zit ruimte voor verbetering .

Maar aangezien 1 juni steeds dichterbij komt en ik nog geen nieuwe baan gevonden heb, heb ik voor de zekerheid maar een aanvraag voor WW gedaan via de website van het UWV, ik ben bepaald geen digibeet maar voordat ik gevonden had waar ik moest zijn was ik wel even verder. Ik ervaar het als een bijzonder onduidelijke website. Gelukkig heb ik het kunnen vinden uiteindelijk, nadat ik even met het UWV had gebeld. Het is natuurlijk sowieso niet leuk om je hand op te houden, dus nu maar hopen dat het niet nodig is. Hoewel ik graag werk zou doen waar ik voor geleerd heb, ik schuw ook niet weg voor schoonmaakwerk of productiewerk. Ik neem alles aan wat binnen een uur rijden van mijn huis zit en meer dan 16 uur per week is.

Het is een geluk dat ik in Nederland én in Duitsland kan zoeken voor een nieuwe baan, want hoewel de werkloosheid in Noord Nederland hoog is, is de werkloosheid in de zelfde regio in Duitsland een stuk lager. Ik hoop dat het feit dat ik Nederlands, Duits en Engels spreek een voordeel voor mij is op de Duitse arbeidsmarkt.
Ik zou het leuk vinden om in Duitsland aan het werk te kunnen, waarschijnlijk zal mijn Duits dan ook heel snel verbeteren. Het zal ook een mooie kans zijn om sneller te integreren en om mensen te leren kennen.

Ik zie vooral kansen, een kans om dichter bij huis te werken, en kans om iets nieuws te proberen, een kans om te groeien, een kans op een geslaagde integratie en een kans op een nieuw leven. Ik geloof dat als ik positief blijf, dat er vanzelf iets op mijn pad komt.


1 opmerking:

  1. Altijd positief blijven! Thuis komen te zitten is nooit leuk uiteraard. Hopelijk ben je nu al wel weer aan het werk! Succes.

    BeantwoordenVerwijderen