maandag 4 november 2013

Liebster Award

Van in 15 minuten heb ik een Liebster Award gekregen! Nu wist ik niet meteen wat dat inhoud, maar enig nazien doet mij vermoeden dat ik de volgende 11 vragen moet (mag) beantwoorden.


1. Wat doe je in het dagelijks leven ( behalve bloggen)
Momenteel ga ik vijf dagen in de week naar school om Duits te leren. Daarnaast ben ik werkloos. Eerlijk gezegd heb ik naast mijn school momenteel nergens meer tijd voor, het vreet energie.

2. Welke plek zou je graag eens willen bezoeken?
Ik heb niet echt de behoefte om te reizen, ik vind het heerlijk om gewoon thuis te zijn. Ik heb geen ambities voor vakanties of reizen. Ik ben precies waar ik wil zijn!

3. Wie of wat is je grootste inspiratie?
Dat vind ik een hele moeilijke vraag. Een van de personen die mij heel erg geïnspireerd heeft is mijn (inmiddels overleden) oma. Zij was zo'n liefdevol persoon dat ze de kamer verlichtte met haar aanwezigheid. Ik kan alleen maar hopen dat ik op zo vol met liefde en rust kan zijn het uitstraalt op mijn omgeving.

4. Waarom ben je een weblog gestart?
Omdat wij aan een groot avontuur zijn begonnen en ik wilde het graag delen. Ook om andere mensen te inspireren om vooral hun dromen te volgen.

5. Wat is je grootste trots in je leven?
Dat we het gedurft hebben om te emigreren. Ik weet niet hoe het uiteindelijk allemaal zal lopen, maar voorlopig gaan we er in elk geval voor!

6. Waarvan geniet jij het meest?
Ik geniet het meest van niks doen, en dan het liefst samen met mijn vriend. Heerlijk!

7. Is er iets wat je al heel lang wil doen maar er nog altijd niet van is gekomen?
Ik/ wij willen al een tijdje onze zonnepanelen op het dak plaatsen, helaas moet het dak daarvoor eerst vernieuwd worden en daar hebben we geen geld voor. Ik weet waarom we het nog niet gedaan hebben maar het knaagt wel!

8. Waarvoor kunnen ze jou ´s nachts wakker maken?
Poeh, ik moet eerlijk zeggen dat ik graag slaap. Het enige wat ik nog wel lekker vind is wakker worden en mijn vriend naast me 'vinden'. En dan tegen hem aan knuffelen en verder slapen. Heerlijk!

9. Op welk zelfgemaakt item ben je het meest trots?
Ik ben erg trots op een cilindrische kussen hoes die ik ooit gemaakt heb, die ziet er zeer professioneel uit. Evenals een gevoerd gordijn wat ik ooit maakte. En dat terwijl ik nooit naailes heb gehad.

10. Wat vind jij echt onwijs irritant?
Laatst was hier in de buurt een windmolen stuk, daardoor hoorde je hier binnen en buiten 24 uur per dag een zoem geluid. Dat was echt heel irritant.
Verder doe ik mijn best me niet van mijn stuk te laten brengen door dingen, omdat je vooral jezelf er mee hebt. Maar ja, dat lukt mij natuurlijk niet altijd.

11. Wat zijn jouw plannen voor morgen?
Morgen ga ik weer een dagje naar school. Eerlijk gezegd heb ik er niet veel zin in, maar ik ga straks lekker op tijd naar bed en hopelijk heb ik morgen dan weer frisse moed!

Ik wil de liebster award graag doorgeven aan:
 • Elisa M, met haar blog kostelijk leven. Haar blog is heel mooi vormgegeven en ze schrijft leuke stukjes over het vinden van balans, genieten van (de mooie dingen) des levens.
 • En Spaarolifantje haar blog lees ik ook graag en gaat voornamelijk over de financiele kant van het leven.
Ik hoop dat jullie de liebster award in ontvangst willen nemen!

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk lijstje, en wat leuk dat je mij hebt genomineerd. Echter heb ik hem nog niet zo lang al beantwoord. ( http://www.kostelijkleven.com/2013/10/liebster-award.html )

  Maar dit zorgt toch voor een blos op me wangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was er al bang voor, ik heb nog op je blog gekeken maar kon zo snel geen zoekfunctie vinden. Dus ik heb het er maar op gewaagd :)
   Ach, het gaat om het idee :D

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen. Ik heb ook geen behoefte om op vakantie te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat jij dat ook hebt! De meeste mensen verklaren mij voor gek als ik zeg dat ik geen behoefte voel om de wereld over te reizen :D

   Verwijderen
 3. Wat leuk om wat over je te lezen! Ik vind het heel moedig dat jullie naar Duitsland zijn verhuisd, en al helemaal omdat je nu nog weinig zekerheid hebt. Dat zou ik zelf namelijk nooit doen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hele proces heeft bij ons ook jaren geduurd. Maar op een gegeven moment wilden wij gewoon voor onze droom kiezen, straks zijn we te oud en kan het niet meer ;D
   Dus toen zijn we er gewoon voor gegaan!

   Verwijderen
  2. Is ook de beste manier denk ik. Wij zijn een aantal jaar geleden ook vertrokken uit NL zonder te weten of alles haalbaar was en of we zouden kunnen blijven.
   Maar we zitten hier nu nog steeds en we willen niet meer terug naar NL, zelfs niet voor vakantie.
   Linda

   Verwijderen
  3. Ja, eens moet je toch een knoop doorhakken he? Zo is het nu eenmaal. Fijn dat het jullie zo goed bevalt!

   Verwijderen