vrijdag 1 november 2013

Wat een week!

Het is al weer vrijdag vandaag, het is weer een turbolente week geweest. Gisteren heb ik op school de B1 test gehad, en deze was redelijk makkelijk. Ik verwacht dat ik deze gewoon haal. Volgens mij mag ik zelfs 50% fout hebben, dus de lat ligt niet erg hoog. Daarnaast hebben we van de schoolmeester gehoord dat als wij aan het einde van deze week nog niet tevreden zijn over de lerares, dat zij vervangen wordt. Dus wellicht hebben we van af maandag een andere docent. Ik ben heel benieuwd hoe dat verder zal gaan, maar dat is een kwestie van afwachten.

Gisteravond moest ik naar de notaris, voor het tekenen van het aanvullende koopcontract. Dat heeft te maken met de extra grond die we blijken te hebben. Daar schreef ik eerder al eens over. Ik zou om half zeven een afspraak hebben, maar werd gebeld dat een van de erfgenamen drie kwartier verlaat was. Toen ik daar uiteindelijk om kwart over zeven aankwam kon ik nog tot half negen wachten!! Ik was hier behoorlijk kwaad over, deze beste man (de erfgenaam) denkt dat de wereld om hem draait. Pff. Gelukkig zijn de andere vijf erfgenamen erg aardig, helaas voor hun hebben zij ook steeds ruzie met hun broer. Uiteindelijk wilde zelfs de notaris opstappen op een bepaald moment, gelukkig heeft de makelaar hem rustig kunnen krijgen.

Verder heb ik gisteren bericht gekregen dat ik (toch) geen arbeitslosengeld krijg. Raar is dat, eerst rekende ik nergens op. Maar nadat zij mij verteleden dat ik het zou krijgen ben ik er toch op gaan rekenen. Nu betekend het dat ik op dit moment geen inkomen heb. Ik heb al vluchtig door de begroting gekeken, maar voorlopig ziet het er naar uit dat we dit minstents vier maanden vol houden.Ik zal hier in het weekend met vriend over hebben, en kijken hoe we het voorlopig aanpakken.

Ik ben gisteren gelijk na de toets naar huis gegaan, daar heb ik in elk geval nog drie nieuwe sollicitaties eruit kunnen doen. Ik zal van het weekend daar nog meer tijd aan besteden. Vanwege mijn school stond het solliciteren een beetje op een laag pitje, dus daar komt nu weer verandering in!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik behoorlijk in de stress schoot toen ik het te horen kreeg dat ik geen recht heb op arbeitslosengeld, maar ik heb besloten dat het geen zin heeft om mij heel erg druk te maken. Het enige wat zin heeft is zoeken naar werk. Dus dat doe ik, en ik heb goede hoop dat ik snel een baan vind. De werkloosheid in deze regio is slechts 3%, en zoals de meeste mensen zeggen ' die 3% wil gewoon niet werken'. Met dat hoopgevende bericht in mijn achterhoofd solliciteer ik lekker door!

14 opmerkingen:

 1. 3% is niet veel. Je vindt vast snel een baan. Ik zal voor je duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad een heel laag percentage. Ik weet dat er bij veel bedrijven bij jou in de buurt Nederlands personeel gezocht wordt. Ze plaatsen ook vacatures aan onze kant van de grens. Dus ik denk dat je wel een voordeel hebt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook, ik heb in elk geval het voordeel dat ik mijn talen spreek. Daarom doe ik nu extra mijn best op school, zodat ik ook goed Duits kan schrijven. Dat is niet alleen op de Duitse arbeidsmarkt een voordeel maar ook op de Nederlandse!

   Verwijderen
 3. Heb je geen recht op de zgn. 'aanrechtbelasting' ? Je vriend werkt toch nog in Nederland? Misschien heb je daar al aan gedacht hoor, maar zo niet is het allicht een idee... Groet, N(euro)otje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik niet, maar ik durf er ook niet van uit te gaan. ik bekijk zoiets liever aan het einde van het jaar met de aangifte. Ik ben veel te bang dat ik later iets terug moet betalen.

   Verwijderen
 4. Met een diploma duits op zak heb je vast veel kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Begrijpelijk dat je even in de stress schoot, maar wat ben jij een sterke vrouw zeg. Heb diep respect voor je.
  Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met het vinden van een baan. Je bent gemotiveerd en dat zal een mogelijke werkgever ook merken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook, ik heb ook zin om weer lekker aan de slag te gaan. Ik mis mijn oude baan!

   Verwijderen
 7. beetje een tegenvaller van die uitkering..maar het gaat goed komen . Fijn dat jullie er nu een lap grond bij hebben. Ik heb een collega die net over de grens in Duitsland misschien weet die iets... heeft ze tips..
  .

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was zeker even een domper, maar ik zie de toekomst positief tegemoet!

   Verwijderen