zondag 8 juni 2014

Onze kleine


De kitten is nu ongeveer vier weken oud schatten wij , en het is een ongelofelijk schattig ding. Natuurlijk zijn (bijna) alle jonge dieren schattig, vooral de harige. Wij zijn het ook eindelijk eens geworden over een naam, wij noemen haar Khaleesi.

Ze wordt met de dag actiever, en het is erg aandoenlijk om te kijken hoe zij rond waggelt en alles ontdekt. Het heeft een hoog bambi-gehalte. Ook besluipt ze regelmatig haar moeder, om deze vervolgens meedogenloos aan te vallen. Moeder wordt gebeten en besprongen, en ze laat het gelaten toe. Wij hebben het vermoeden dat ze het al behoorlijk zat is.

Wij zijn het zeker nog lang niet zat, en gaan regelmatig even kijken. Gisteren hebben wij haar samen met haar moeder samen mee naar buiten genomen, en hebben ze genoten van de namiddagzon. Het blijft toch bijzonder om te zien hoe zo'n kleintje de wereld ziet en ontdekt!

8 opmerkingen:

 1. Ah nog een Game of Thrones fan? Onze hond heet Arya. Khaleesi past wel goed bij een pittige kat :)
  Groetjes, S.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn zeker Game of Thrones fan :)
   Arya is ook een hele leuke naam zeg, dat is een van onze favoriete karakters.

   Verwijderen
 2. Wat 'n schattig beestje...kleine katjes zijn altijd zo ontzettend lief!!!
  (voorheen reageerde ik als dutch isle :o))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk he? Ik vind het ook heel aandoenlijk om te zien hoe ze rond loopt en dan af en toe nog valt. En ze is zo ondeugend en speels!

   Verwijderen
 3. Hoe kleine ogen de grote wereld ontdekken is altijd prachtig om te zien :) welk klein ding het ook is :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, het helpt mij om niet te vergeten dat de wereld vol wonderen is. En dat ook ik moet kijken met zo'n blik :)

   Verwijderen
 4. Het is echt een scheetje.
  Ik heb jarenlang zwerfkittens opgevangen en om de leeftijd te schatten kijk je naar de oogjes, gaan met 3 weken open, naar de stand van de oortjes en het gewicht en de grote van het lijfje. Met 1 week 100 gram met 2 weken 200 etc. Maar dat is geen vaststaand feit. Het blijft altijd een beetje gokken. Als ik het fimpje zie er ervan uitga dat dat jullie kitte,n schat ik, puur aan het koppie een week of 5 is. Maar zoals al gezegd het is een schatting.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een dotje.
  Ik denk niet dat de moeder het gelaten ondergaat, dat is een natuurlijke reactie voor ouderen die door een kitten worden besprongen. Gaandeweg naarmate de kitten ouder wordt, zal ze worden gecorrigeerd en wordt het spel vanuit de oudere kat ook feller.

  BeantwoordenVerwijderen