dinsdag 3 juni 2014

Daar ben ik weer

De laatste dagen was het erg stil hier op het blog, maar dat kwam door grote drukte in mijn huis en leven. Eerlijk gezegd is de grootste drukte de drukte in mijn hoofd. Ik ben de laatste tijd wat uit mijn ritme en het lukt mij maar niet om er weer terug in te komen. Maar het komt vanzelf wel weer.

Afgelopen woensdagmiddag kreeg ik nog een mailtje van het uitzendbureau dat de uitslag van mijn sollicitatiegesprek nog even op zich laat wachten. Dit voornamelijk omdat ze bij de firma nog geen tijd tot overleg hebben gehad, en vanwege de feestdag. Zij had er wel een positief gevoel over verder.

En natuurlijk was het de volgende dag Hemelvaartsdag, toen hebben wij heerlijk in de tuin gewerkt de hele dag. Daarnaast zijn wij erachter gekomen dat de kat zichzelf gekloond heeft. Hij kwam ineens aanzetten met een kitten. Natuurlijk hadden wij wel een vermoeden, maar het is wel wat anders om het ook echt te zien. Foto's hiervan kunnen natuurlijk niet uitblijven :) De kat is momenteel beperkt tot binnen, zodra de kleine wat groter is laten wij haar steriliseren.De volgende dag zijn wij naar Nederland gegaan, en zijn wij de hele dag op bezoek bij mijn ouders geweest. Dat was echt super leuk en gezellig! De zaterdag waren wij weer druk met klusjes om het huis en zondag was ik doodmoe en heb ik het grootste deel van de dag in bed doorgebracht.

Gelukkig had ik het gisteren weer wat meer op de rit, maar ik was zo druk met van alles en nog wat dat ik als nog niet aan bloggen ben toegekomen. Gelukkig is het ook geen moeten, dus 'het komt als het uitkomt'. Verder ben ik heel erg lekker bezig met veel verschillende projecten, dus het zal hier niet stil blijven!

20 opmerkingen:

 1. Zou je dat wel doen je kat binnen houden?
  Als ze buiten ergens een nest heeft gemaakt zitten daar misschien nog meer kittens in!
  Groetjes Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, account van mijn man!
   Gaat niet helemaal goed hier ;)

   Verwijderen
  2. Haha, kan gebeuren :)
   De kat houden wij binnen in de schuren en bij de hooizolder, dat is ook waar zij het nest had. Wij zijn er inmiddels zeker van dat er maar 1 kitten is, misschien waren er meer maar zij blijft al dagen bij deze ene.

   Verwijderen
 2. Laat de kleine ook steriliseren/castreren als hij/zij groot genoeg is, anders krijg je straks toch nog een herhaling!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Eentje is leuk (vriend is helemaal gelukkig) maar daar moet het echt bij blijven. Maar deze is nog zo klein, volgens mij kan dat pas over maanden (?). De kitten is nu 3 weken oud ongeveer.

   Verwijderen
  2. Volgens mij na ongeveer 6 maanden
   Lara

   Verwijderen
 3. Is dan toch wel een verrassing. Maar meestal heeft een poes meerdere kittens. Een enkele keer maar eentje.
  Wat goed dat je ze laat helpen om verdere uitbreiding te voorkomen.

  Je blijft inderdaad wel bezig zo om het huis, maar het geeft wel voldoening zo te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was voor ons ook de vraag of poes al 'geholpen was'. Niet dus.
   Poes is al ruim 10 jaar, dus misschien heeft dat ook te maken met het feit dat ze er maar een heeft. Misschien had ze er meer maar zijn ze gestorven, zou kunnen.

   Verwijderen
 4. Ach wat schattig! Houden jullie de kitten ook?
  Lara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach jee wat lief. Fijn voor de moederpoes om nog een kleintje te hebben op haar oma-leeftijd :) Wij deden onze poezen altijd aan de pil dat is niet zo definitief....als je buiten woont heb je meestal ook muizen en ratten , een paar goede jagers kun je dan wel gebruiken. Wij hebben meestal 3 katten, soms komt er eentje bij, soms gaat er eentje maar van muizen hebben we nooit last :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gebruiken de kat ook zeker als jager, hopelijk wordt deze kleine net zo goed als haar moeder.
   Wat betreft de poezenpil, wij willen liever een meer definitieve oplossing. Het is uiteindelijk goedkoper en gezonder. De kans op kanker/ tumoren bij de pil is veel groter.

   Verwijderen
  2. Klopt, dat van de tumoren was ook ons dilemma. Een sterilisatie vonden we te definitief vandaar de pil. Uiteindelijk is poes Boots tijdens een keizersnee toch gesteriliseerd éen bevalling ( en dan nog zo'n zware) vonden we voor haar genoeg, voor haar geen jonkies meer. Jammer. De katers zijn trouwens met 9 maanden geholpen.

   Verwijderen
  3. Ik heb de ervaring van een hond met een tumor in haar melkklieren, en dat was zo zielig! Dat heeft veel indruk op mij gemaakt.

   Daarnaast is deze poes nu wel oud genoeg, en kan je volgens mij overal gratis kittens krijgen als je wilt. Vandaar dat ik graag voor een definitieve oplossing ga ;)

   Verwijderen
 6. Wat schattig, onverwacht katje er bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat lief zeg! dat lijkt me ook zo leuk om later als ik volwassen ben met een grote tuin kan tuinieren en dieren houden! waarom wonen jullie eigenlijk in Duitsland en niet in Nederland? (niet dat dat iets uitmaakt hoor haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij wonen in Duitsland omdat een groot landelijk grondstuk in Nederland voor ons niet te betalen is. Daarnaast bevalt de sfeer en het tempo hier ons beter.

   Verwijderen
 8. dat is mooi! ik wens jullie veel geluk daar! :)

  BeantwoordenVerwijderen