vrijdag 29 april 2016

Nieuwe luxe Drinkflessen

Vroegah had ik als goede consuminderaar altijd een flesje water of limonade bij mij, gewoon zo'n 0,5l petflesje wat ik na vulde totdat het vies werd en dan kocht ik een nieuwe. Totdat ik leerde dat het heul ongezond was, dat plastic (zeker als het warm word in de auto of zo). Toen kocht ik een simpele waterfles van metaal, en daar heb ik heel wat mee afgezeuld.

Inmiddels was ik al aan mijn tweede fles en ik begon mij te storen aan het feit dat ze zo slecht schoon te maken zijn. Iets anders dan water wil je er eigenlijk niet in doen, want ze gaan makkelijk schimmelen en dat krijg je er lastig uit. Maarten had hetzelfde probleem, en aangezien hij niet op kantoor werkt wil hij graag drinken bij zich hebben gedurende de dag (zeker in de zomer!).

Dus de zoektocht begon naar duurzame drinkflessen die makkelijk schoon te maken zijn, en zo kwam ik op deze flessen van Klean Kanteen. Ze hebben een versie met een extra wijde opening zodat je lekker makkelijk kunt schoonmaken, de opening is ongeveer 5,5cm wijd en dat was het breedste wat ik zo kon vinden. Een thermofles heb ik overwogen maar die gaan makkelijk stuk onderweg, en glazen flessen zijn ook tof maar zijn natuurlijk zwaarder en Maarten wilde juist een grote fles dus dat word dan natuurlijk ook een heel stuk zwaarder.


Om onszelf te verwennen hebben we ieder een mooie nieuwe fles gekocht uit deze lijn, ik koos de 800ml variant en Maarten de 1,2L variant. Ik moet zeggen dat ik heel erg blij ben met de flessen! Het begon al met het verpakkingsmateriaal bij aankoop, bijna niks! Er zat een kleine papieren band omheen  en een stukje papier aan de binnenkant, super! Ze zijn van hoogwaardig rvs (18/10) dus geven helemaal geen rare materialen (of smaak) af aan je drinken, ook zijn de flessen heel licht, stevig en degelijk. En hoewel niet te belangrijk, ze zijn ook erg mooi :)


Hoewel de 1,2L variant groter is, is hij niet dieper. Hierdoor is ook deze grote fles heel goed schoon te maken, en de wijde opening is ruim genoeg voor onze houten afwasborstel! Je kan er ook goed inkijken en zien of het schoon is. Voor Maarten is de maat ideaal, want hij maakt regelmatig lange dagen op een externe locatie. Zomers is hij soms ook een hele dat buiten bezig en dan is het lekker om genoeg drinken bij je te hebben (eigenlijk zelfs gewoon noodzaak).


Er zit standaard een 'looped' dop bij, en ik moet zeggen dat hij prima in de hand ligt.  Met mijn kleine handen kan ik de dop met twee vingers pakken en meenemen. Er zijn ook andere doppen te krijgen, maar dat was voor ons niet nodig. Wij vinden het ook fijn dat er geen speciaal drink-opzetstuk aan zit, en drinken graag gewoon zo uit de fles. Voor de kleinere fles betaalden wij € 21,95 en de grote variant € 29,95 en dat is niet goedkoop, maar ik moet zeggen dat de prijs-kwaliteit verhouding goed is. Ik heb ze online gekocht en twijfelde nog wat, zou de opening wel groot genoeg zijn? Zijn ze wel echt makkelijk schoon te maken? Zijn ze hun geld wel waard? Maar ik ben echt helemaal tevreden!


* Nee.. dit is geen reclame en ik heb geen aandelen. Wij zijn gewoon erg blij met onze flessen :) Maar mocht je ze ook willen? Deze heb ik en dit is de grote, als je ze via deze link koopt kijgen wij een kleine vergoeding.

18 opmerkingen:

  1. Weet je dat er ook een leuke Kleankanteen babyfles te koop is...hier voor maar 12 euro...https://www.prepshop.nl/klean-kanteen-baby-fles.html?sqr=baby&

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet ik inderdaad, maar wij hebben al een andere. Hier zal ik binnenkort over schrijven..

      Verwijderen
  2. Van het merk Camelback heb ik nu een hele handige thermosbeker/fles waaruit je op diverse manieren kunt drinken. Fijn tijdens lange treinreizen. De beker is van rvs en dus niet breekbaar. Olga

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruikte voor mijn werk ook altijd een thermosfles van rvs, ideaal. Maar als je ze een keer te vaak stoot of laat vallen kan de binnenkant kapot gaan en dan werkt hij niet meer. Heb zo een keer goed mijn handen gebrand aan de buitenkant.

      Verwijderen
  3. Gewone rvs flessen hebben wij hier van One green bottle, de vorm daarvan is prettiger voor kinderhanden. Olga

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben een kunststof fles van Dopper en een aluminium 1 liter fles van Sigg Bottles. In de Sigg mag vloeistof van maximaal 40 graden anders tast het de coating aan binnen in de fles. Die coating is belangrijk want aluminium is giftig. En de Sigg is lastig schoon te houden door de smalle opening. Mijn volgende fles wordt zo eentje die jullie hebben gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hebben bpa vrije drinkflessen van de bijenkorf. Grote hals, prima schoon te maken met een rager(borstel), kunnen zelfs in de vaatwasser. Dop van rvs buitenkant en kunststof binnenkant. Met draaglus voor om de pols.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nogal wantrouwig wat plastic betreft, natuurlijk het zal best BPA vrij zijn. Maar wat zit er dan in? En wie zegt dat dat wel veilig is?
      Vandaar dat eigenlijk alleen volledig RVS of glas voor ons een optie is.

      Verwijderen
  6. Als je ze zo intensief gebruik is het geen luxe meer maar een met zorg gekozen aankoop. Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb een roestvrij stalen Dopper gekocht (nadat 2 plastic Doppers gesneuveld waren) maar de volgende zal dezelfde als die van jullie zijn! Goede aankoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij hebben ook de clean kanteen flessen en heel content van. Bestelde ze bij Green Jump en zij hebben een heel goede service. We kochten er ook de neopreen hoes bij zodat de flessen in de zomer niet zo snel opwarmen en inderdaad, we zijn heel tevreden want ons drinkwater blijft lange tijd lekker fris. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wij hebben ook een paar van deze flessen. Ze bevallen prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie flessen zeg, zelf heb ik 2 flessen bij Blokker gekocht wel van plastic hoor maar ook deze blijken vrij moeilijk schoon te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prima investering, zat er zelf ook al aan te denken (heb nu nog een plastic fles van systema - wel bpa vrij enz.)

    Ook voor de komende tijd zijn ze een goede investering voor jou want als je borstvoeding geeft moet je extra drinken (anders droog je zelf nl. uit). De kraamverzorgster raadde mij aan om het flesje 's avonds gevuld op mijn nachtkastje te zetten zodat ik na een nachtvoeding kan bijdrinken. Ook op andere momenten drink ik nu sneller water (ben bij thee te bang dat ik dit op het kind mors).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de fles nu al op mijn nachtkastje staan, ideaal om even wat te drinken zonder dat ik er uit hoef. Een glas water bleek altijd net te weinig :)

      Verwijderen
  12. Wij hebben al een jaren geleden deze klean kanteen flessen gekocht.
    Mijn zoon heeft dezelfde 800 ml fles en ik heb de gekleurde versie. De flessen zijn makkelijk schoon te maken, geen probleem.
    Als je de fles even niet gebruikt draai dan niet de dop op de fles, maar laat ze open staan. Anders kan het wat muf gaan ruiken !
    Na ongeveer 1 jaar gebruiken vond ik wel dat het water wat naar plastic ging smaken, wat door die originele dop kwam. Ik heb de rvs-dop gekocht en heb geen last meer van de plastic-smaak.
    Ik heb voor mijn fles met smalle opening ook de neopreen hoes gekocht. Het werkt wonderbaarlijk goed en het water blijft idd ook in de zomer heerlijk koel. Helaas zijn de hoezen niet voor de flessen met wijde opening.
    Jullie hebben en goede keuze gemaakt om deze flessen te kopen. Volgens mij is het een investering voor het leven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Flessen open laten als je ze niet gebruikt is een goede tip, dat deed ook altijd al met mijn andere flessen. Het moet wel kunnen luchten inderdaad.
      Bij deze flessen zit standaard de rvs dop, dat was een van de redenen waarom we deze kochten :)

      Verwijderen