zaterdag 28 december 2013

Boek: Hoor wie klopt daar geld uit mijn zak


In mijn kast heb ik een aantal consuminderboeken staan, sommige zijn leuker dan anderen. Vandaag een recentie van het boek: "Hoor wie klopt daar geld uit mijn zak" van Marieke Henselmans.

Ik heb dit boek vorig jaar voor kerst ontvangen, maar had het daarvoor al een aantal keer geleend bij de bibliotheek. Ik denk dat dat al aangeeft dat ik dit een erg leuk boek vind.

Het is opgezet in twee delen. Het begint met een stukje basis kennis wat betreft overzicht creƫren in je financiƫle situatie en gelijk daarna krijg je een aantal (welbekende) tips over voordelig boodschappen doen. De meeste mensen die al wat langer besparen zullen deze tips bekend in de oren klinken, maar het is leuk en vlot geschreven dus ik lees het graag nog een keer.

Na deze introductie in besparen volgen de hoofdstukken met de feestdagen. Sint Maarten, Sinterklaas, kerstfeest, oud en nieuw en zelfs Valentijnsdag, alles komt aan bod. Daarbij vind je ook nog heel veel praktische tips en ook veel recepten (met prijsberekening!).

Het leuke aan dit boek is dat het enorm praktisch is, je kunt er gelijk wat mee. Daarnaast is het vlot geschreven en leest het lekker weg. Voor mensen die beginnen met besparen is het een absolute must! En voor mensen die, net als ik, al jaren met besparen bezig zijn is het veel herkenning en herhaling maar wel op een leuke manier.

Ik zelf pak het boekje regelmatig uit de kast, om mijzelf weer even op het goede consuminderpad te brengen, om inspiratie op te doen, of gewoon ter ontspanning. Ik kan het iedereen van harte aanraden!

Hier vind je dit boek bij bol.com, als je via deze link koopt krijg ik een kleine vergoeding.

8 opmerkingen:

 1. Ik ken het boek wel, nog niet gelezen. Zal eens kijken in de bieb ervoor, blijkbaar handig boek dus?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er staan veel tips in over boodschappen en daarnaast ook hoe je met feestdagen om kunt gaan zodat het gezellig is maar niet duur.
   Het is zeker de moeite waard om te lezen!

   Verwijderen
 2. Leuk! Zelf heb ik dat boek niet maar wel enkele andere consuminderboeken zoals de vrekkenkrant compleet. Altijd goed om weer eens erin te lezen inderdaad, voor wanneer je weer wat minder goed oplet. Word je er even weer bij bepaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja! De vrekkenkrant compleet heb ik ook, die is echt super!
   Daar kan ik ook graag in lezen.

   Verwijderen
 3. goede tip. Zal een kijken of ik het boek kan vinden. Vind Marieke Henselmans wel een leuke schijfster.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens, zij schrijft altijd wel vlot en met humor.
   Volgens mij is het boek bij de meeste bibliotheken wel aanwezig.

   Verwijderen
 4. Ik zou de vrekkenkrant compleet wel eens willen lezen maar mijn bieb heeft 'm niet. Deze ga ik ook eens lenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn bibliotheek had de vrekkenkrant compleet ook niet, uiteindelijk heb ik hem op marktplaats gevonden. Daar kocht ik het boek voor de niet-vrekkenprijs van € 25,-!
   Maar ik ben er nog altijd erg blij mee :)

   Verwijderen