zondag 22 december 2013

Pechvogel


Dit is Noobie, 'onze' poes. Eigenlijk hoort ze bij de resthoff die wij gekocht hebben, zij woonde hier al een jaar of 10 en wij mochten bij haar komen wonen :)
Eigenlijk ben ik helemaal geen kattenmens, maar de eerste dag hier kwam ze aanzetten met een muis en daarmee heeft ze mij te vriend gemaakt. Want muizen zitten hier zat, en zij bleek een goede aanwinst!

Gistermorgen kwam vriend met slecht nieuws, Noobie is gewond. Blijkbaar is het 's nachts gebeurd, haar pootje is waarschijnlijk ergens achter blijven haken en lag helemaal open. Je kon tot op het bot kijken! Tja en wat doe je dan (op zaterdag nog wel!) toch maar de dierenarts gebeld.

We konden meteen langs komen en Noobie heeft zich kranig gehouden. Eerst moest ze in een krat, daarna nog mee in de auto en toen ook nog naar de dierenarts :) Na twee röntgenfoto's bleek dat ze gelukkig haar pootje niet gebroken had, dat scheelt. Ze kreeg antibiotica en moest bij de dierenarts blijven zodat de later, onder de invloed van een roesje, gehecht kon worden.

Na het avondeten konden we haar weer ophalen, nog een beetje onder invloed en met een hele vervelende kap op haar koppie. Nu moet ze 10 dagen binnen blijven bij de verwarming en de kap ophouden.

Gelukkig is ze heel erg lief, het valt ons echt 100% mee. Ik had gedacht dat ze als echte buitenkat het vreselijk zou vinden om opgesloten te worden, maar ze ligt braaf in haar doosje bij de verwarming te spinnen en te slapen. Volgens mij is ze ook doodmoe van alle avonturen.
 
 

Helaas koste het tripje naar de dierenarts ons een flinke duit, en zijn wij ook bijna € 170,- lichter. Maar als je dat kleine diertje dan zo lief ziet liggen, is dat het toch wel waard!

7 opmerkingen:

 1. zo vaak gebeuren dit sort dingen gelukkig niet. Mijn 20 jarige kat kost behalve wat voer en kattegrit nauwelijks iets. Castratie en chippen waren de grote kosten tot nu toe. Er komt er nog 1: inslapen dit als de dierenarts zegt dat het niet meer gaat met het half blinde, en demente beestje. Dat beslissen we per half jaar. Ach en anders als hij gewoon zelf overlijdt dan scheelt dat weer in de kosten. Je hebt een dier, dan moet je er ook goed voor zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad een moeilijke beslissing, waarin je het welzijn van je huisdier voor ogen moet houden.
   Als ik het zo lees, lijkt het me dat jullie dat prima in de gaten houden!
   Ik ben het helemaal met je eens!

   Verwijderen
 2. Gister was ik de hele dag zenuwachtig want ik was mijne zoek, gelukkig kwam ze zonder kleerscheuren weer thuis want inderdaad. Een bezoekje aan de dierenarts is niet goedkoop, maar als je ze zo ziet zijn ze het wel waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat hij weer heelhuids thuis is!
   Ik kan me je zorgen goed voorstellen.

   Verwijderen
 3. Ach gosch hoop de poes zich ondertussen weer wat beter voelt.
  Wij hebben ook (binnen) katten, lief je zo goed voor haar bent.
  Zal misschien ook de leeftijd wel zijn dat ze nu wel lekker warm binnen wil blijven.
  Beterschap met haar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels gaat het stukken beter met de poes, vandaag mogen de hechtingen eruit. Volgens mij kan ze niet wachten om weer naar buiten te gaan, want ze is af en toe erg vervelend :)

   Verwijderen