woensdag 25 december 2013

Kerstfeest


Met kerst doen wij altijd heel rustig aan. Het is de gewoonte om kerstavond bij mijn ouders door te brengen en daar 'doen' we altijd aan cadeaus. Hoewel er jaren geleden nog altijd heel veel cadeaus onder de boom lagen, hebben we dat inmiddels aangepast. Om het cadeau-kopen in toom te houden trekken we lootjes en stellen we een budget, dit jaar van € 25,-.

Deze feestavond gaat gepaard met een kopje koffie of thee en een lekkere koek. Natuurlijk zetten we kerstmuziek op, en staan er hier en daar vrolijke kaarsjes te branden. De hond loopt achter iedereen aan en versnippert al het inpakpapier, zodat er aan het eind van de avond een vrolijk gekleurde confetti op de grond verspreid ligt.

De 'echte' kerstdagen brengen we graag samen met zijn tweetjes door. Zeker nu we elkaar zo weinig zien is het heerlijk om de samen wat tijd alleen door te brengen. Echt iets bijzonders doen we eigenlijk niet: uitslapen, samen lunchen met een kopje thee, misschien een spelletje spelen. En ook voor het kerstdiner staat hier niets bijzonder op tafel. Soms halen we zelfs een patatje! Maar het komt ook voor dat we boerenkoolstamppot met worst eten. Deels ook uit eigenwijsheid. Als ik al die mensen hun karren zie volstouwen met eten en snoep, alsof de winkels de komende 3 weken dicht zijn. Voor mij gaat kerst niet om eten, of de winst van de supermarkt!

December  is voor mij ook nooit een dure maand. Ik heb een kerst-spaarpotje en hier spaar ik maandelijks € 7,- in. Dan hebben we genoeg voor de cadeaus en eventueel een  klein beetje extra om wat lekkers te kopen tijdens de feestdagen.

Wat ik leuk vind is de gezelligheid, daarom mag ik graag de sfeer wat verhogen. Tijdens het eten een kaarsje op tafel, wat kerstmuziek op de achtergrond, en er lekker rustig voor gaan zitten. Kerstfeest gaat voor mij om samenzijn, de tijd nemen en aandacht en liefde voor elkaar hebben.

Ik wens jullie allemaal een fijne en gezellige kerst. Dat jullie tot rust komen, en genieten samen met de mensen van wie jullie houden!

9 opmerkingen:

 1. Jullie ook fijne kerstdagen, heerlijk die rust van het samenzijn en niets te hoeven, desnoods in de middag weer samen naar bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar,dat eenvoudige samen. Goede dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker he, dat is pas echt tot rust komen. Wij genieten er heel erg van!

   Verwijderen
 3. Fijne dagen samen! Groot gelijk om het lekker eenvoudig te houden.
  Wij doen dat ook. En wij eten ook weleens stamppot met kerst. Dit jaar gewoon rijst met veel groenten en zelfgemaakte saté. De enige luxe hier is als toetje ijs met slagroom ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker toch? Het beste is als het eten lekker is, en geen (of weinig) moeite kost! hmm!

   Verwijderen
 4. Het klinkt heerlijk en alsnog een fijne feestdagen die er nog aan komen :)

  BeantwoordenVerwijderen